İyi Bir Defne Yaprağı Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Bay Leaf Substitute

Defne yaprakları ilk baharatlar arasında ve eski çağlardan beri kullanılmaktadır. Aynı zamanda en çok ticareti yapılanlardan biridir. Defne yaprakları Akdeniz bölgesinden olmakla birlikte tüm dünyada popülerdir. Genellikle çorba, makarna sosları ve güveç gibi uzun süre pişmesi gereken yemeklerde kullanılırlar. Defne yapraklarının tadı kendine özgü olsa da, elinizde yoksa birkaç şifalı bitki onun yerine iyi bir iş çıkarabilir.

En iyi bahis: Kekik

Kekik, aynı zamanda popüler bir defne ikamesi olan Akdeniz'den gelen başka bir bitkidir. Her ne kadar iki bitki birbiriyle ilişkili olmasa da ve görünümleri önemli ölçüde farklı olsa da kekik ve defnenin pek çok ortak noktası vardır. Defne yaprağının ayırt edici özelliklerinden biri de nane notalarıyla birleşen kuruluğudur. Kekik bu nitelikleri sağlarBu da kuzu ve dana eti gibi etleri tamamlamasına olanak tanır. Tek bir defne yaprağını kekikle değiştirmek için 1/4 çay kaşığı kurutulmuş kekik kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Boldo ayrılıyor

Boldo, Güney Amerika dışında yaygın olarak kullanılmasa da, onu deneyen birçok aşçı, onu kalıcı olarak defne yerine koymayı tercih etmiştir. Boldo, onu defnenin yakın akrabası yapan Monimiaceae familyasındandır. dolayısıyla tat ve aroma benzerliği. Brezilya'da ve Güney Amerika'nın diğer bölgelerinde boldo, güçlü tadını yumuşatmak için sıklıkla yerba mate ile birleştirilir. Boldo yapraklarının tadı, yaygın olarak sıcak ve baharatlı olarak tanımlanır ve bir miktar acıdır.

Boldo yapraklarının gücü nedeniyle, defne yerine yarısı kadarını kullanmak isteyeceksiniz.

İyi bir üçüncü seçenek: Ardıç meyveleri

Ardıç meyveleri, ardıç çalılarının meyve görünümündeki minik mavi çam kozalaklarıdır. Onlar da var yoğun, reçineli lezzet bu cin ile ilişkilidir. Bu piny tadı, narenciye ipuçlarıyla birlikte geliyor. Boldo yapraklarında olduğu gibi, bu meyvelerin sağladığı lezzet de güçlüdür ve bir yemeği kolayca bastırabilir.

Defne yapraklarını ardıç meyveleriyle değiştirirken, tek bir defne yaprağı yerine iki veya üç meyve kullanmak iyi bir formüldür. Bazı aşçılar ardıç meyvelerini lezzetlerinin açığa çıkmasına yardımcı olmak için doğrar, ezer veya öğütür.

Diğer alternatifler

Reyhan hem kekiğe hem de defneye benzeyen naneli bir tada sahiptir. Fesleğen ayrıca yemeklerinize tatlı, bitkisel bir aroma katar. Domates bazlı soslar içeren İtalyan yemeklerini pişirirken en iyi şekilde kullanılan bir seçenektir.

Kekik güçlü bir aromaya sahip olan ve domates bazlı soslarda işe yarayan başka bir yaygın bitkidir. Defne yaprağı gibi kekik de sığır eti ve kuzu eti gibi etlere mükemmel bir katkıdır.

Meksika kekik aynı zamanda harika bir körfez alternatifi oluşturur. Bir tarifte defne yapraklarını değiştirirken bu bitkilerin her birinden 1/4 çay kaşığı kullanın. Yenibahar yaprakları ve tarçın yaprakları da defne yapraklarının 1:1 oranında etkili alternatifleridir, ancak bunları bulmak zor olabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın