İyi Bir Demirhindi Ezmesi Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
tamarind paste substitute

Demirhindi ezmesi işlenmiş hamurdur demirhindi meyvesi. Hafif tatlı notaların yanı sıra yemeklere keskin bir asit verme yeteneği nedeniyle Hint mutfağında popüler olan bir ekşitme maddesidir. Kendi macununuzu yapmak için önceden hazırlanmış demirhindi ezmesini veya yeniden oluşturabileceğiniz bir blok demirhindi hamuru satın alabilirsiniz. Her iki seçenek de sizin için mevcut değilse, birçok demirhindi ezmesi alternatifinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Nar pekmezi

Nar pekmezi nar suyunun indirgenmiş halidir. Meyve suyu koyulaşıp şurup kıvamına gelene kadar azaltılmıştır ancak aşırı tatlı değildir. Aslında nar pekmezi tipik olarak belirgin bir tatlılık sağlamaktan ziyade asitlik sağlamak için kullanılır.

Nar pekmezinin kıvamı, onu demirhindi ezmesinin mükemmel bir alternatifi yapan şeyin büyük bir kısmıdır, çünkü her ikisi de tabağa nem katar. Ayrıca demirhindi ezmesinin etkilerinden biri olan yemeklere daha koyu bir renk verir.

Demirhindi ezmesi yerine nar pekmezi kullanırken tarifinizin demirhindi ezmesi için gerektirdiği miktarı kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Narenciye suyu

Limon ve limon suyu, en kolay bulunabilen ekşitme maddelerinden ikisidir ve batı mutfağında ekşilik sağlamak için popülerdir. Demirhindi Hint mutfağında da aynı rolü üstlenirken aynı zamanda limon veya limon suyundan alamayacağınız meyvemsi bir tatlılık da sağlıyor. Öyle olsa bile, ekşi narenciye meyvesi hala demirhindi ezmesinin yerini tutma konusunda etkili bir iş yapabilir. Aslında Hintli aşçılar, demirhindi yerine bir alternatife ihtiyaç duyduklarında genellikle limon veya misket limonu kullanırlar. Tayland yemeği yapıyorsanız ve kesinlikle tatlılığa ihtiyacınız varsa, meyve suyunu ve yemeğinizi biraz tatlandırmak için şeker eklemeyi düşünün.

Demirhindi ezmesi alternatifi olarak limon veya limon suyu kullanırken, tarifinizin demirhindi ezmesi için gerektirdiği miktarda meyve suyu ekleyin. Şeker eklemeye karar verirseniz eşit miktarda şeker ve narenciye suyu ekleyin. Demirhindi ezmesi için tarifinizin gerektirdiği karışımın aynı miktarını kullanın.

Kısaca: Mango tozu

Mango tozu veya amchur kurutulmuş ve toz haline getirilmiş olgunlaşmamış mangodan yapılır. Demirhindi ezmesi güney Hindistan'da daha popüler olsa da, mango tozu ülkenin kuzey kesiminde tercih edilen ekşitme maddesidir. Mango tozunun sağladığı meyvemsilik ve ekşilik, demirhindi ezmesinin sunduğuna benzer.

Mango tozu kuru olduğundan en büyük fark tutarlılıktır. Mango tozuyla bir macun yaparak demirhindi ezmesine olan benzerliğini artırabilirsiniz. Eşit miktarda mango tozu ve su kullanın. Tarifte demirhindi ezmesi için belirtilen miktarda mango tozu ezmesini yemeğinize ekleyin.

Diğer alternatifler

Kokum, demirhindi ile aynı ekşilik özelliklerine sahip bir meyvedir. Güney Hindistan'a özgüdür ve nadiren başka yerlerde kullanılır. Kokumu kullanmak için suya batırıp bütün olarak yemeğe eklemelisiniz. Taze demirhindi veya işlenmemiş demirhindi posası gibi, tohumları da kontrol etmeniz gerekecektir.

Kachri tozu, Hindistan dışında neredeyse bilinmeyen ve Hindistan'ın Rajasthan eyaleti dışında nadiren kullanılan bir başka yerel Hint baharatıdır. Kachri salatalık akrabasıdır ve kurutulup toz haline getirildiğinde ekşi bir tada sahiptir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın