Domates Tozuna Alternatifler ve Kullanım Alanları

by baharatdiyari
tomato powder

Domates tozu, tamamen kurutulmuş, susuz domateslerden oluşur. Sos veya toz formunda domates gerektiren herhangi bir hazırlıkta kullanabilirsiniz. Taze domateslere kıyasla çok daha uzun bir raf ömrüne sahip olma avantajına sahiptir. Eğer elinizde domates tozu yoksa ve acil olarak ihtiyacınız varsa, birçok uygulanabilir alternatiften bazılarını düşünebilirsiniz. Aşağıdaki domates tozları, domates tozunun en önemli özelliklerinden birini paylaşır – düşük nem içeriği.

En İyi Seçenek: Domates Çorbası Tozu

Domates çorbası tozu, domates tozuna benzer çünkü her ikisi de sıvı içeriğinin çoğunu çıkarmıştır. Tıpkı domates tozu gibi su ile yeniden oluşturma seçeneğiniz vardır. Domates çorbası yapmak için üreticinin talimatlarına göre su ekleyebilir ve çeşitli diğer çorbalar ve soslar için bir temel olarak kullanabilirsiniz. Kuru bir karışım oluşturmak için baharatlarla veya kendi Rus salatanızı yapmak için sirke, kereviz tohumu ve diğer malzemelerle karıştırabilirsiniz.

Domates tozu yerine domates çorbası tozu kullanırken, domates çorbası tozunun tuz da dahil olmak üzere kendi baharatlarını içerdiğini unutmayın. Ayrıca, bitmiş yemeğin dokusunu etkileyebilecek koyulaştırıcılar da bulunabilir. Lezzet profilini dengeli tutmak için tadına bakarak diğer tuz kaynaklarını ve koyulaştırıcıları yemekten çıkarmanız gerekebilir.

Domates çorbası tozunu çoğu tarifte domates tozu gibi kullanabilirsiniz; ancak kesin olmak için bir test yapmanız faydalı olabilir.

İyi Bir İkinci Seçim: Domates Salçası

Domates tozu kullanmanın amacı, gereksiz nem olmadan domatesin aromasını ve rengini elde etmektir. Domates salçası tamamen susuz olmasa da, diğer domates ürünlerinden (domates sosu veya konserve doğranmış domates gibi) daha az neme sahip olduğu için iyi bir domates tozu ikamesidir. Ayrıca, domates salçası genellikle uzun bir raf ömrü sağlamak için paketlenir.

Domates tozu gerektiren birçok uygulamada domates salçasını kullanabilirsiniz. Çorbalara ek olarak makarna ve pizza sosları için bir temel olarak iyi çalışır. Tek yapmanız gereken su ve baharat eklemektir.

Eğer bir gıda kurutucunuz ve biraz zamanınız varsa, domates salçasını kullanarak kendi domates tozunuzu yapabileceğinizi unutmayın.

Acil Durumda: Güneşte Kurutulmuş Domatesler

Güneşte domates kurutma uygulaması binlerce yıldır var. Aztekler, bu domates kurutma tekniğini koruma için kullanmaya başladı ve uygulama bugün aynı nedenle devam ediyor. Güneşte kurutma, domateslerin raf ömrünü uzatır ve lezzetlerini yoğunlaştırır.

Domates tozu da susuz domateslerden oluşur, bu nedenle ikisi arasında lezzet ve renk açısından birçok ortak nokta vardır. Fark, güneşte kurutulmuş domateslerin bütün olarak tutulmasıdır. Kendi domates tozunuzu yapmak için onları öğütebilir veya yeniden suya koyarak soslar ve benzeri hazırlıklar yapabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Toz spagetti sosu, domates tozu ve çeşitli baharatlar içerdiği için toz domates çorbasına benzer. İçinde otlar ve baharatlar olduğunu unutmadan, domates tozu gerektiren birçok uygulamada kullanabilirsiniz. Baharat eklenmemiş domates tozu yerine kullanırken tarifinizdeki diğer lezzetleri ayarlamanız gerekecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın