Domates tozu oluşur tamamen öğütülmüş, kurutulmuş domates. Domates gerektiren her türlü preparatta sos veya toz halinde kullanabilirsiniz. Taze domatesle karşılaştırıldığında çok daha uzun raf ömrüne sahip olma avantajına sahiptir. Domates tozunu bulamıyorsanız ve hemen ihtiyacınız varsa, birçok uygun alternatiften birkaçını düşünün. Aşağıdaki domates tozu ikamelerinin tümü, domates tozunun en önemli özelliklerinden birini paylaşmaktadır: nem oranları düşüktür.
En iyi seçeneğiniz: Domates çorbası tozu
Domates çorbası tozu, her ikisinin de sıvı içeriğinin büyük bir kısmının çıkarılmış olması bakımından domates tozuna benzer. Tıpkı domates tozu gibi suyla sulandırma seçeneğiniz de var. Domates çorbası elde etmek için üreticinin talimatlarına göre basitçe su ekleyebilir ve bunu diğer çeşitli çorbalar ve soslar için temel olarak kullanabilirsiniz. Kuru bir ovma oluşturmak için baharatlarla veya kendi Rus sosunuzu yapmak için sirke, kereviz tohumu ve diğer malzemelerle karıştırın.
Domates tozu yerine domates çorbası tozu kullanırken, domates çorbası tozunun tuz dahil kendi baharatlarını içereceğini unutmayın. Ayrıca bitmiş yemeğin dokusunu etkileyecek koyulaştırıcılar da içerebilir. Lezzet profilinin dengesini bozmamak için, tadına bakana kadar diğer tuz kaynaklarını ve diğer koyulaştırıcıları yemeğin dışında bırakmanız gerekebilir.
Çoğu tarifte domates çorbası tozunu tıpkı domates tozunu kullandığınız gibi kullanabilmelisiniz, ancak emin olmak için muhtemelen bir deneme partisi yapmalısınız.
İyi bir ikinci seçenek: Domates salçası
Domates tozu kullanmanın asıl amacı gereksiz nem olmadan domates aromasını ve rengini elde etmektir. Domates salçası tamamen nemsiz olmasa da, diğer domates ürünlerinden (domates sosu veya konserve doğranmış domates gibi) daha az neme sahip olduğundan yine de iyi bir domates tozu ikamesidir. uzun raf ömrü.
Domates tozu gerektiren birçok uygulamada salça kullanabilirsiniz. Çorbaların yanı sıra makarna ve pizza sosları için de temel olarak işe yarar. Tek yapmanız gereken su ve baharat eklemek.
Yiyecek kurutucunuz ve biraz zamanınız varsa, domates salçasını kullanarak kendi domates tozunuzu yapabileceğinizi unutmayın.
Kısaca: Güneşte kurutulmuş domates
Domatesleri güneşte kurutma uygulaması binlerce yıldır var. Aztekler, domatesleri kurutmak için bu tekniği muhafaza etmek amacıyla kullanmaya başladılar ve bu uygulama aynı sebepten dolayı bugün de devam ediyor. Domatesleri güneşte kurutmak raf ömrünü uzatır ve lezzetini yoğunlaştırır.
Domates tozu aynı zamanda kurutulmuş domateslerden de oluşur, bu nedenle ikisinin lezzet ve renk açısından pek çok ortak noktası vardır. Aradaki fark, güneşte kurutulmuş domateslerin bütün olarak muhafaza edilmesidir. Kendi domates tozunuzu yapmak için bunları kendiniz öğütebilir veya sos ve benzeri müstahzarlar yapmak için sulandırıp harmanlayabilirsiniz.
Diğer alternatifler
Toz spagetti sosu, domates tozu ve çeşitli baharatlar içermesi bakımından toz domates çorbasına benzer. Zaten otlar ve baharatlar içerdiğini hatırladığınız sürece, domates tozu gerektiren aynı uygulamaların çoğunda kullanabilirsiniz. Baharat ilavesi olmayan domates tozu yerine kullandığınızda tarifinizdeki diğer tatları ayarlamanız gerekecektir.