Fleur de Sel İçin En İyi Tuz İkameleri

by baharatdiyari
fleur de sel substitute

Bazı aşçılara göre tuz çiçeği, saf ve iddialı kişilere pazarlanan aşırı pahalı ve gereksiz bir içeriktir. Diğerlerine göre ise taze deniz ürünlerini sevenlerin aradığı benzersiz temiz ve tuzlu tatların kaynağıdır. Yaygın olarak en iyi terbiye tuzlarından biri olarak kabul edilir, bu da onu servis yapmadan hemen önce yemeğin üzerine serpmek için elinizde bulundurmanız gerektiği anlamına gelir. Yakınınızda fleur de sel’i bulamıyorsanız, aynı faydaların çoğunu sağlayacak seçenekler hâlâ mevcuttur. Aşağıdaki fleur de sel ikamelerini göz önünde bulundurun.

En İyi Seçeneğiniz: Kaşer Tuzu

Kaşer tuzu, Yahudi dini kurallarına göre etin kanını çekerek onu törensel olarak temiz hale getirmedeki rolü nedeniyle adlandırılan iri taneli tuzdur. Büyük kaşer tuzu taneleri, daha ince taneli tuzlar kadar çabuk erimez, bu da fleur de sel’in faydalarından biridir. Yiyeceğin üzerine serpildiğinde, fleur de sel kristalleri yüzeyde kalır ve tuz aroması ile çıtır bir doku sağlar. Kaşer tuzu kolayca bulunabilir ve diğer kaba tuzlarla karşılaştırıldığında nispeten ucuzdur.

Fleur de sel’i değiştirmek için kaşer tuzu kullanırken, tarifinizin fleur de sel için gerektirdiği miktarın aynısını kullanın.

İyi Bir İkinci Seçenek: Sel Gris

Sel gris, fleur de sel’den daha zor bulunmasaydı en iyi seçim olurdu. Fleur de sel bazen tuz kreması olarak da anılır çünkü buharlaşan okyanus suyunun üst tabakasındaki tuzdan hasat edilir. Sel gris ise o tuzun alt tabakasının tırmıklanmasıyla elde edilir. Kristalleri daha küçüktür ve şekli daha az düzenlidir, ancak artan mineral içeriği nedeniyle daha güçlü bir tuzlu tada ve soluk gri bir renge sahiptir.

Fleur de sel gibi, sel gris de nemli bir tuzdur ve yemeklerde büyük ölçüde aynı dokuyu sağlayabilir. Etlerde, güveçlerde ve fasulye ile havuç içerenler de dahil olmak üzere doyurucu sebze yemeklerinde bitirme tuzu olarak kullanın.

Fleur de sel yerine 1:1 oranında sel gris kullanın.

Bir Tutam: Maldon Deniz Tuzu

Maldon deniz tuzu, Fransa’nın Brittany kıyılarından ziyade İngiltere’deki Essex’ten gelir. Bu tuz, İngiltere’nin mutfak dünyasına katkıda bulunduğu birkaç değerli malzemeden biri olup piramit şeklindeki kristalleri ile bilinir. Şefler arasında popüler olan Maldon deniz tuzu, fleur de sel’in sağladığı tuzluluk patlamasını sağlamasına olanak tanıyan büyük kristallere sahiptir. Maldon deniz tuzu, fleur de sel kadar nemli değildir, bu nedenle yiyeceklerin üzerine sürekli olarak serpmek daha kolay olabilir.

Yukarıdaki diğer seçenekler gibi Maldon deniz tuzunu da fleur de sel yerine 1:1 oranında kullanabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Deniz tuzu, geniş bir terimdir, dolayısıyla bazıları fleur de sel’den daha rafine olabilir. İri veya ince kristallere sahip olabilirler ancak hepsi deniz suyundan damıtılmıştır ve istediğiniz tuz aromasını sağlayabilirler. Çıtır çıtırlık elde etmek için iri deniz tuzlarını tercih edin, bu da onları mükemmel bitirme tuzları yapan okyanus tuzluluğunun bir ipucunu sağlar.

Himalaya pembe tuzu, Pakistan’daki Khewra tuz madenlerinden çıkarılır. Bu tuz, mineral içeriğinden dolayı pembe renktedir. Pembe renk, onu salataların, bifteklerin ve deniz ürünlerinin görsel çekiciliğini artırabilen, görsel olarak çekici bir bitirme tuzu haline getirir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın