İyi bir Frenk maydanozu İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Chervil Substitute

Frenk maydanozu Fransız yemeklerinde yaygın olarak kullanılır ve para cezaları otlar maydanoz ve tarhun ile birlikte Fransız mutfağı. Frenk maydanozu ince bir lezzet sağlar Yemeklere ve kümes hayvanlarına, balıklara ve hatta peynirlere tat vermek için kullanabilirsiniz. Otantik aromalı ravigote sosu yapmak istiyorsanız bu bitkiye ihtiyacınız olacak ya da salatanıza farklı ve ilginç bir dokunuş katmak için kullanabilirsiniz. Frenk maydanozu birçok markette bulunabilir, ancak eğer sizinkinde bulamıyorsanız, bu alternatifleri göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Taze tarhun

Frenk maydanozu gibi tarhun da şöhret iddiası, kümes hayvanları ve balıkları tamamlama yeteneğinin yanı sıra iyi bir bitki olmasıdır. Ayrıca garnitür olarak doğrayıp bitmiş yemeklerin üzerine serpebilirsiniz. Fransız ve Rus tarhunu iki ana türdür, ancak Rus çeşidi sert kabul edilir ve Fransızlar kadar hoş kokulu değildir.

Tarhun'un tadı Frenk maydanozuna benzer, çünkü her ikisi de anason notaları var. İkisi birbirinin yerine kullanılabilecek kadar benzer olsa da, önemli bir farklılığa dikkat etmek önemlidir: Tarhun'un tadı güçlüdür ve bir tabaktaki diğer tatları kolayca bastırabilir. Sonuç olarak frenk maydanozu için tarifinizin gerektirdiği miktarın yarısı ile başlayıp lezzetini arttırmak iyi bir fikirdir.

İyi bir ikinci seçenek: Rezene yaprakları

Rezene, özellikle Fransız ve İtalyan yemeklerinde bir başka popüler bitkidir. Fransız ve İtalyan aşçılar kurutulmuş veya taze rezene yapraklarını sosislerde ve çeşitli domuz yemeklerinde kullanırken, İngiliz aşçılar bu bitkiyi deniz ürünleri yemeklerini tatlandırmak için kullanırlar.

Frenk maydanozu gerektiren hemen hemen tüm yemeklerde alternatif olarak rezene kullanabilirsiniz ancak özellikle salata gibi çiğ uygulamalarda faydalıdır. Yaprakları ince ince doğrayın ve frenk maydanozu gibi salatanızın üzerine serpin. Frenk maydanozu için tarifinizin gerektirdiği miktarda rezene kullanın.

Kısaca: Maydanoz

Frenk maydanozu ve maydanozun her ikisi de havuçla aynı aileye aittir ve her iki bitki de havuç yeşilliklerine güçlü bir benzerlik göstermektedir. Bu benzerlik, özellikle garnitür olarak kullanmayı planlıyorsanız, maydanozu frenk maydanozunun yerine mükemmel bir alternatif haline getirir. Kurutulmuş frenk maydanozu gibi, kurutulmuş maydanozun da pek bir tadı yoktur, bu nedenle ikamenizi yaparken taze otu kullanmalısınız.

Ayrıca maydanozun tadını da unutmayın Frenk maydanozundan bile daha narindir, Bu nedenle lezzetinin korunmasını sağlamak için pişirme süresinin sonunda eklemek isteyeceksiniz. Tarifinizin Frenk maydanozu için gerektirdiği miktarda maydanozu ekleyin ve miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

Diğer alternatifler

Dereotu maydanoz ve frenk maydanozu ile aynı aileye aittir; yüzyıllardır dekapajda kullanılmaktadır ve frenk maydanozunun bir başka iyi alternatifidir. Etkinliği, frenk maydanozu ve tarhun gibi aromatik olmasından ve aromasının güçlü bir şekilde anasonu anımsatmasından kaynaklanmaktadır.

Cicely frenk maydanozunun bir başka bitkisel akrabasıdır ve onu da hemen hemen aynı şekilde kullanabilirsiniz. Frenk maydanozunda bulduğunuz anason notalarından bazılarını sağlar ve benzer şekilde hafif bir tada sahiptir. Raventin ekşiliğini azaltmanın bir yolu olarak raventle yemek pişirirken sıklıkla kullanılsa da, onu tuzlu yemeklerde de kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın