Frenk Maydanozu İçin En İyi Alternatifler

by baharatdiyari
Chervil Substitute

Frenk maydanozu, Fransız mutfağında yaygın olarak kullanılır ve maydanoz ve tarhun ile birlikte “ince otlar” arasında yer alır. Frenk maydanozu, yemeklere ve kümes hayvanlarına, balıklara ve hatta peynirlere tat vermek için ince bir lezzet sağlar. Otantik aromalı ravigote sosu yapmak istiyorsanız bu bitkiye ihtiyacınız olacak ya da salatanıza farklı ve ilginç bir dokunuş katmak için kullanabilirsiniz. Frenk maydanozu birçok markette bulunabilir, ancak eğer sizinkinde yoksa bu alternatifleri göz önünde bulundurun.

En İyi Seçenek: Taze Tarhun

Frenk maydanozu gibi, tarhun da kümes hayvanları ve balıkları tamamlayabilme yeteneğiyle tanınır ve iyi bir bitkidir. Ayrıca garnitür olarak doğrayıp bitmiş yemeklerin üzerine serpebilirsiniz. Fransız ve Rus tarhunu olmak üzere iki ana tür vardır, ancak Rus çeşidi sert kabul edilir ve Fransız kadar hoş kokulu değildir.

Tarhun’un tadı, Frenk maydanozuna benzer çünkü her ikisinde de anason notaları bulunur. İkisi birbirinin yerine kullanılabilecek kadar benzer olsa da, önemli bir farklılığa dikkat etmek önemlidir: Tarhun’un tadı güçlüdür ve bir tabaktaki diğer tatları kolayca bastırabilir. Sonuç olarak, Frenk maydanozu için tarifinizin gerektirdiği miktarın yarısı ile başlayıp lezzetini arttırmak iyi bir fikirdir.

İyi Bir İkinci Seçenek: Rezene Yaprakları

Rezene, özellikle Fransız ve İtalyan yemeklerinde popüler bir bitkidir. Fransız ve İtalyan aşçılar kurutulmuş veya taze rezene yapraklarını sosislerde ve çeşitli domuz yemeklerinde kullanırken, İngiliz aşçılar bu bitkiyi deniz ürünleri yemeklerini tatlandırmak için kullanır.

Frenk maydanozu gerektiren hemen hemen tüm yemeklerde alternatif olarak rezene kullanabilirsiniz, ancak özellikle salata gibi çiğ uygulamalarda faydalıdır. Yaprakları ince ince doğrayın ve frenk maydanozu gibi salatanızın üzerine serpin. Frenk maydanozu için tarifinizin gerektirdiği miktarda rezene kullanın.

Kısaca: Maydanoz

Frenk maydanozu ve maydanoz, ikisi de havuçla aynı aileye aittir ve havuç yeşilliklerine güçlü bir benzerlik gösterirler. Bu benzerlik, özellikle garnitür olarak kullanmayı planlıyorsanız, maydanozu Frenk maydanozunun yerine mükemmel bir alternatif haline getirir. Kurutulmuş Frenk maydanozu gibi, kurutulmuş maydanozun da pek bir tadı yoktur, bu nedenle ikamenizi yaparken taze otu kullanmalısınız.

Ayrıca maydanozun tadı, Frenk maydanozundan bile daha narindir. Bu nedenle lezzetinin korunmasını sağlamak için pişirme süresinin sonunda eklemek isteyeceksiniz. Tarifinizin Frenk maydanozu için gerektirdiği miktarda maydanozu ekleyin ve miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.

Diğer Alternatifler

Dereotu, maydanoz ve Frenk maydanozu ile aynı aileye aittir; yüzyıllardır turşularda kullanılmaktadır ve Frenk maydanozunun bir başka iyi alternatifidir. Etkisi, Frenk maydanozu ve tarhun gibi aromatik olmasından ve aromasının güçlü bir şekilde anasonu anımsatmasından kaynaklanmaktadır.

Cicely, Frenk maydanozunun bir başka bitkisel akrabasıdır ve onu da benzer şekilde kullanabilirsiniz. Frenk maydanozunda bulunan anason notalarından bazılarını sağlar ve benzer şekilde hafif bir tada sahiptir. Raventin ekşiliğini azaltmanın bir yolu olarak raventle yemek pişirirken sıklıkla kullanılsa da, onu tuzlu yemeklerde de kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın