Frenk soğanı, soğan ailesinin dar yapraklı bir üyesidir. Çok yönlüdürler ve daha hafif bir tada sahip olmak diğer soğan türlerine göre daha iyidir. Lezzetleri pişirmeye pek dayanamadığından, yemekleri süslemek için popülerdirler. Fransız yemekleri pişirmeyi seviyorsanız ya da salatanıza ya da krem peynirinize lezzetli bir katkıya ihtiyacınız varsa, etrafınızda frenk soğanı bulundurmak iyi bir fikirdir. Eğer tükendiyseniz ve hızlı bir alternatife ihtiyacınız varsa, frenk soğanı değiştirilmesi daha kolay şifalı bitkiler arasındadır. Birkaç yaygın frenk soğanı alternatifi yemeğinize benzer bir lezzet katabilir.
En iyi bahis: Yeşil soğan
Bu frenk soğanı akrabası, frenk soğanıyla karşılaştırılabilecek hafif bir soğan aroması sağlar. Taze soğanların ayrıca garnitür olarak kullanmak isterseniz yemeklere görsel bir hava katabilecek parlak yeşil bir rengi vardır. Yeşil soğanın tadı da ısıya frenk soğanından daha iyi dayanır. Isıya olan toleransları, yeşil soğanların pişirme işlemine frenk soğanından daha erken eklenebileceği anlamına gelir.
Hafif olmasına rağmen yeşil soğanın lezzetinin frenk soğanından daha güçlü olduğunu unutmayın. Frenk soğanı yerine kullanıldığında tarifteki miktarın yarısını kullanın. Ayrıca ince ince doğramak isteyeceksiniz. İpucu: Yeşil soğanlarınızı daha ince doğramak için, yeşil soğan yapraklarını uzunlamasına dilimleyin ve ardından yanlamasına doğrayın. Bu, frenk soğanının dar yapraklarını taklit ederek daha dar parçalara izin verebilir.
İyi bir ikinci seçenek: Pırasa
Pırasa soğan ailesinin bir diğer üyesidir. Görünüşü çok büyük bir yeşil soğana benzer. Boyut farkının yanı sıra lezzet meselesi de var. Pırasanın frenk soğanından çok daha güçlü bir tada sahip olduğunu unutmamak önemlidir. Daha güçlü lezzet, bunları hazırlarken ek adımlar atmanız gerekeceği anlamına gelir. Pırasayı kullanmadan önce bir saat kadar buzlu suda bekletin. Bu, o güçlü lezzetin bir kısmını ortadan kaldırmaya ve pırasalarınızın lezzetinin frenk soğanına daha çok benzemesine yardımcı olacaktır.
Ayrıca pırasanın koyu yeşil üst kısmının sert ve lifli olabileceğini unutmayın. Bunları kesip et suyuna veya buğulama gerektiren bir yemeğe ayırmak isteyebilirsiniz.
Yeşil soğanlarda olduğu gibi, en iyi pirzolayı elde etmek için pırasayı uzunlamasına ve sonra yanlamasına dilimlemek isteyeceksiniz. Bu, pırasalarınızın mümkün olduğunca frenk soğanına benzemesine yardımcı olacaktır. Eğer tarifinizde üç yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı gerekiyorsa, bunun yerine pırasa kullandığınızda bunu üçte iki oranında azaltmalısınız.
Bir tutam: Sarımsak scapes
Sarımsak manzaraları sarımsak soğanlarından büyüyen saplar. Lezzetli bir katkıdırlar ancak Çin kızartmaları dışında nadiren kullanılırlar. Tadı çok hafiftir ancak sarımsak notasıyla frenk soğanına çok benzer. Ayrıca gevrektirler, bu da yemeğinize yeni bir dokusal bileşen ekleyebilecekleri anlamına gelir. Frenk soğanı gibi, bir tabağa çiğ olarak da eklenebilirler, bu da onları süsleme için mükemmel kılar.
Yukarıdaki diğer frenk soğanı ikamelerinde olduğu gibi, frenk soğanı görünümünü taklit etmek için parçaları uzunlamasına ve sonra çapraz kesmek en iyisidir.
Diğer alternatifler
Frenk soğanı için diğer alternatifler arasında soğan yer alır. Soğan görsel olarak frenk soğanına benzemese de, dikkatli kullanıldığında aynı lezzeti sağlayabilir. Tarif üç yemek kaşığı frenk soğanı gerektiriyorsa, tek bir yemek kaşığı çok ince doğranmış soğan kullanmalısınız.