Hawaii deniz tuzu, poke'den lau lau domuz etine kadar uzanan geleneksel Hawaii yemeklerinde popülerdir. Kırmızı çeşit, mineral içeriğinden dolayı dünyevi bir tat verir. Geleneksel lezzet profillerine sahip Hawaii yemekleri yapmak istiyorsanız Hawaii deniz tuzuna ihtiyacınız olacak. Hawaii deniz tuzunu bulamıyorsanız veya aramaya vaktiniz yoksa, aşağıdaki Hawaii deniz tuzu ikamelerinden birini düşünün.
En iyi seçeneğiniz: Pembe Himalaya tuzu
Adından da anlaşılacağı gibi, pembe Himalaya tuzu Himalayalarda çıkarılır ve pembe veya kırmızımsı bir renge sahiptir. Kırmızı Hawaii deniz tuzunun renginin mineral içeriğinden kaynaklanması gibi, bu renk de mineral içeriğinden gelir. Himalaya deniz tuzu aslında tektonik kaymalar nedeniyle hapsolmuş, kurumuş bir iç okyanusun kalıntısıdır. Rengi ve hafif mineral tadı, onu kırmızı Hawaii deniz tuzunun en iyi alternatifi yapar.
Pembe Himalaya tuzunun Hawaii deniz tuzu ile ortak olduğu bir diğer faktör de, özellikle daha iri öğütülmüş bir tuz kullanıyorsanız, bitirme tuzu olarak iyi çalışmasıdır. Pembe Himalaya tuzu, büyük tuz kristallerinden beklediğiniz çıtır dokuya ek olarak benzer bir görünüm sağlayacaktır.
Herhangi bir Hawaii tuzunun yerine 1:1 oranında pembe Himalaya tuzu kullanın, ancak rengi onu özellikle kırmızı Hawaii deniz tuzuna alternatif olarak en etkili hale getirir.
İyi bir ikinci seçenek: Kala namak
Siyah isim Hint kara tuzu olarak da bilinir ve Hawaii deniz tuzunun siyah lav çeşidine alternatif arıyorsanız harika bir seçenektir. Siyah Hawaii tuzu doğal olarak oluşmaz; daha ziyade deniz tuzunu aktif kömürle birleştiren insan yapımı bir üründür. Sonuç, dünyevi, kükürtlü lezzet notalarına sahip bir tuzdur.
Kala namak da insan yapımıdır ve sodyumun odun kömürü ve çeşitli Hint baharatlarıyla birleştirilmesiyle formüle edilmiştir. Siyah Hawaii tuzunun sağladığı kükürt notalarına benzer bir karışımdır. Siyah Hawaii deniz tuzundan daha güçlü bir tada sahip olmasına rağmen, tarifinizin gerektirdiği siyah Hawaii deniz tuzu miktarının yarısını ekleyerek başlayın ve tadı artırın.
Bir tutam: Fleur de sel
Fleur de sel bilinen bir Fransız deniz tuzudur. temiz, tuzlu bir tat sağlar. Brittany'deki gelgit havuzlarının yüzeylerinden nazikçe sıyrılıyor. Kırmızı Hawaii tuzunu yiyeceklerin görünümünü güzelleştirmede faydalı kılan, çarpıcı rengi olmayan açık gri bir tuzdur; ancak derin bir okyanus tuzluluğu sağlar. Kristaller de büyüktür ve çıtırtı sağlayabilir.
Fleur de sel'i herhangi bir Hawaii deniz tuzu çeşidinin 1:1'i yerine kullanabilirsiniz, ancak beyaz Hawaii deniz tuzu yerine en iyi sonucu verecektir.
Diğer alternatifler
Kaşer tuzu Hawaii deniz tuzundan alacağınız mineral aroma notalarına sahip değildir; ancak benzer şekilde büyük kristallere sahiptir. Kaşer tuzu kristalleri, gıdaların yüzeyinde çözünmeden daha uzun süre dayanır ve gevrek bir doku katabilir.