İyi Bir Kakule İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Cardamon Substitute

Kakulenin tadı aynı anda baharatlı ve çiçeksi olmasının yanı sıra narenciye ve bitkisel notalar da sunuyor. Hafifçe söylemek gerekirse, hem tuzlu hem de tatlı yemeklerde lezzetli olan güçlü ve çok yönlü bir baharattır. Çok yönlülüğü dünya çapında birçok mutfakta kullanılmasından da anlaşılıyor. Maliyet nedeniyle ertelenmesi veya alerjisi olan biri için yemek pişirmeniz gibi kakule kabuklarının yerine başka bir alternatife ihtiyaç duymanızın birkaç nedeni vardır. İyi haber şu ki seçenekleriniz var. Daha da iyi haber: Büyük ihtimalle baharat rafınızda en iyi kakule ikamelerinin çoğuna sahipsiniz.

Kakulenin güçlü, karmaşık tadı nedeniyle, gerektiği yerde bir yemeğin kullanılmaması bir seçenek değildir. Bir baharatın tadı ne kadar güçlüyse yokluğu da o kadar belirgin olacaktır. Ayrıca bu yazıda siyah kakule yerine yeşil kakule üzerinde duracağız. Yeşil kakule kabukları çoğu kullanım için siyahtan daha yaygındır. Listemize bakın siyah kakule yerine geçenler eğer o baharata bir alternatife ihtiyacınız varsa.

En iyi seçeneğiniz: Öğütülmüş karanfil ve tarçın harmanlanmış

Kakulenin tadı ne kadar karmaşık olduğundan, kakule yerine kullanabileceğiniz en iyi seçenek, diğer iki güçlü ve karmaşık baharatın birleşimi olacaktır. karanfilin büzücü yoğunluğu ile eşleştirildi tarçının tatlı odunsuluğu kakulede bulunan lezzet notalarının çoğunu etkili bir şekilde taklit edebilir.

Bu kakule ikamesinin et ve deniz ürünleri yemeklerinde kullanılması tavsiye edilir. 1 çay kaşığı kakule yerine bu iki baharatın her birinden yarım çay kaşığı kullanmanız gerekecektir.

İkinci bir iyi seçim: Öğütülmüş tarçın ve hindistan cevizi harmanlanmış

Yine iki güçlü ve karmaşık tada sahip kakule alternatifimiz var. İlk alternatife çok benzer şekilde, bu karışım kakule Ve hindistan cevizi Pirinç ve et içeren lezzetli yemeklerde kullanılması tavsiye edilir.

Ayrıca bir çay kaşığı kakule yerine her baharattan yarım çay kaşığı kullanacaksınız.

Kısaca: Tarçın veya hindistan cevizi

Hem tarçın hem de küçük hindistan cevizi, tek başına kakule yerine yaygın olarak tavsiye edilmektedir. Tarçın, tek başına kakule yerine kullanılmak üzere ikisinden en popüler olanıdır; ancak küçük hindistan cevizi hâlâ popüler ve nispeten ucuz bir alternatiftir. Tarçın, ona derinlik veren tatlı bir tadın yanı sıra uygun yoğunluğa (baharatlı bir tattan ziyade ısıtıcı bir ısıya) sahiptir. Küçük hindistan cevizi, kendine özgü yoğun aroması ve eşsiz tadıyla bu tatlılığa katkıda bulunur.

Kakule yerine bu baharatlardan herhangi birini kullanırken, tarifinizin gerektirdiği baharat miktarının yarısı ile başlayıp, miktarını damak tadınıza göre ayarlamanız önerilir.

Diğer alternatifler

Tarçın ve hindistan cevizinin yanı sıra, kakule yerine etkili olabilecek başka baharatlar da vardır. Örneğin, bazı uzmanlar kullanmanızı tavsiye ediyor yenibahar. Tarçın ve hindistan cevizinde olduğu gibi, yerine koymak için tarifin kakule miktarını yarıya indirirsiniz. Tarifte bir çay kaşığı kakule gerekiyorsa bunun yerine bir çay kaşığı yenibahar kullanın.

Zencefil olduğu gibi de kullanılabilir kişniş. Ancak bu tatlar ideal alternatif olamayacak kadar farklıdır.

Yukarıdaki notumuzda da belirttiğimiz gibi kakule içeren tariflerin çoğu yeşil kakule anlamına gelir. Siyah kakule kabukları tamamen başka bir baharattır ancak bazı uygulamalarda yeşil kakulenin yerine kullanılabilir. Dolayı siyah kakulenin dumanlı tadıSadece tuzlu yemeklerde kullanılmalıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın