Kasuri Çemen otu (veya kasoori methi), Hindistan'ın belirli bölgelerinde özellikle popüler olan mutfakta kullanılan bir bitkidir. Kıtanın dışında buna kurutulmuş diyebilirsiniz Çemen otu yaprakları. Bu yapraklar genellikle körilerin üzerine ufalanarak yemeğe hafif bir acının yanı sıra lezzetli bir bitkisel tat verir. Bu bitki bazı Pencap yemekleri için gereklidir. En büyük sorun, kasuri methi'yi Batı'da bulmanın her zaman kolay olmamasıdır. Yerel Hint marketinizi deneyebilirsiniz, ancak eğer bakkalınız yoksa veya bu bitkiyi stoklamıyorlarsa, aşağıdaki kasuri methi alternatiflerinden birini deneyebilirsiniz.
En iyi seçeneğiniz: Çemen otu tohumları
Çemen otu tohumları aynı bitkiden elde edilir, bu da neden kasuri methi'nin en iyi alternatifi olduklarını açıklar. Aynısını sunuyorlar keskin, misk aroması çoğumuzun ilişkilendirdiği köri tozu. Ayrıca bulmaları daha kolaydır.
Çemen otu tohumlarının kasuri methi ile pek çok ortak noktası olmasına rağmen, onu kullanırken yapmanız gereken bazı ayarlamalar olduğunu unutmayın. Çemen otu tohumları bir bitki değil baharattır, bu nedenle onları kasuri methi'ye göre pişirme işlemine daha erken ekleyeceksiniz. Bunları öğütüp tozunu kullanabilir veya tohumları çıkarmadan önce bütün olarak yağda kızartabilir ve yağı yemeğinizi pişirmek için kullanabilirsiniz.
Kasuri methi ile alacağınız yoğun ve otsu tadı kaçıracaksınız, bu nedenle yemeğinize su teresi gibi yeşil yapraklı bir bitki eklemek isteyebilirsiniz. Kasuri methi ile alacağınız görünümü ve ağız hissini kopyalayabilir.
İyi bir ikinci seçenek: Akçaağaç şurubu
Kasuri methi ve akçaağaç şurubunun ortak bir lezzet notası vardır, bu nedenle çemen otu bütçeye uygun akçaağaç şuruplarında önemli bir bileşen olarak kullanılmıştır. Bu lezzetten sorumlu bileşiğe sotolon denir ve akçaağaç şurubunun yanı sıra çemen otu yaprakları ve tohumlarında da bulunur.
Akçaağaç şurubu kasuri methi ile aynı lezzetin çoğunu sağlayabilir ancak yemeklerinizi tatlandırmanın olası olumsuz tarafıyla birlikte gelir. Eğer yemeğinizin şekerli olmasını istemiyorsanız çok az miktarda kullanarak bu sorunu aşabilirsiniz. Çemen otu lezzet profilinin hafif olması gereken yemeklerde kasuri methi yerine akçaağaç şurubu kullanın.
Kısaca: Kereviz
Kereviz bitkisinin yaprakları kasuri methi'ye benzer bir görünüm ve doku sağlayabilir. Ayrıca lezzetleri, kasuri methi gerektiren çoğu tarifte işe yarayacaktır çünkü aynı lezzet notalarından bazılarına ortak olarak sahiptirler.
Kereviz sotolondan aldığınız akçaağaç şurubu notasına sahip olmasa da lezzet profilinin bazı yönlerine sahiptir. Kerevizin kolay bulunması ve nispeten uygun fiyatlı olması gibi başka faydaları da vardır.
Diğer alternatifler
Köri tozu büyük ölçüde çemen otu aromasına bağımlıdır, öyle ki çoğu köri tozu karışımının ana aroması olduğu söylenebilir. Sonuç olarak, köri tozunun tadı kasuri methi'ye çok benzemektedir, bu da diğer arka plan notalarını ve sarı rengi umursamadığınız sürece köri tozunun bir yedek olarak çalışabileceği anlamına gelir.
Ispanak size kasuri methi ile aynı lezzeti vermeyecektir ancak yemeğin diğer lezzetlerini de ortadan kaldırmayacaktır. Kasuri methi'ye benzer bir doku ve görünüm elde etmek için bunu kullanın. Çemen otu tohumlarıyla birlikte kullanın.