İyi Bir Keten Tohumu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Flax Seed Substitute

Yiyeceklere fındıksı bir tat vermenin yanı sıra, keten tohumu ayrıca çıtırlık ekleyerek dokuyu iyileştirin. Daha da iyisi, omega-3 yağ asitleri, vitaminler ve mineraller açısından zengindirler. “Süper gıda” olarak kabul edilebilecek kadar besleyicidir. Keten tohumu, etkili bir yumurta ikamesi olduğundan unlu mamulleri vegan dostu hale getirmek için kullanılabilir. Ayrıca tohumları bütün olarak veya öğütülmüş halde keten küspesi olarak kullanabilirsiniz. Keten tohumu bittiyse aşağıdaki değiştirme seçeneklerini göz önünde bulundurun.

En iyi seçeneğiniz: Chia tohumları

Chia tohumları Her ikisinin de yüksek oranda çözünür lif içermesi de dahil olmak üzere keten tohumlarıyla pek çok ortak özelliği vardır. Çözünebilir liflere müsilaj denir ve onları etkili yumurta ikame maddeleri ve koyulaştırıcı maddeler yapan da budur. Keten ve chia tohumları da zengin omega-3 yağ asitleri kaynakları olmaları bakımından benzerdir.

Chia tohumlarının neme maruz kaldığında çok çabuk jelatinimsi hale geldiğini unutmayın, bu nedenle ketenin kullanılacağı tüm yemeklerde bunları kullanmanız önerilmez; örneğin salatalarda kullanmak istemeyebilirsiniz. Keten tohumunu yumurta yerine kullanmak için, bir çorba kaşığı öğütülmüş chia tohumunu 3 çorba kaşığı suyla birleştirin ve yaklaşık 10 dakika bekletin. Bu karışım bir yumurtanın yerini alacak.

İyi bir ikinci seçenek: Kenevir tohumları

Kenevir tohumları Esrarla aynı aileden gelirler ve oldukça besleyicidirler. Kenevir tohumları sadece keten ve chia gibi omega-3 yağ asitleri bakımından zengin olmakla kalmaz, aynı zamanda bazı temel besin maddelerini de daha fazla içerir. Besin değerlerinin yanı sıra gıdalara keten tohumlarının sağladığına benzer bir fındık aroması da katarlar. Diğer bir faydası da keten tohumlarıyla aynı sert dış kaplamaya sahip olmamasıdır, bu da onların sindirimini kolaylaştırır.

Kenevir tohumlarının keten ve chia tohumlarında bulunan müsilajı içermediğini ve bu nedenle bunları yemeklerinizi koyulaştırmak için kullanıyorsanız etkili olmayacağını unutmayın. Ayrıca müsilajın olmaması, bunların iyi bir yumurta ikamesi olmadığı anlamına gelir.

Kısaca: Buğday tohumu

Buğday tohumu, ekmek ve diğer fırınlanmış ürünlerde keten tohumunun yerine iyi bir alternatif olabilir. Buğday tohumu, buğday çekirdeğinin bir parçasıdır ve buğdaydan alacağınız birçok besin maddesini sağlar. B ve E vitaminleri de dahil olmak üzere zengin bir lif ve vitamin kaynağıdır. Ayrıca önemli miktarlarda potasyum ve demir de dahil olmak üzere çeşitli mineraller içerir.

Diğer faydalarının yanı sıra buğday tohumu bağışıklık sisteminizi güçlendirebilir ve kalp hastalığına karşı koruma sağlayabilir. Keten tohumu ve chia gibi zengin bir omega-3 yağ asitleri kaynağıdır. Yulaf ezmesine ve diğer tahıllara buğday tohumu ekleyebilir veya yoğurdunuzun malzemesi olarak kullanabilirsiniz.

Diğer alternatifler

Keten tohumunun yerine yumurta yerine geçecek bir ürün arıyorsanız, chia tohumları dışında birçok seçeneğiniz vardır. Tofu ve yoğurt, bağlanma ve nem sağlayabilen iki popüler yumurta ikamesidir. Yumurta yerine geçecek bir ürün aramıyorsanız ancak koyulaştırıcı arıyorsanız badem ununu düşünün. Keten tohumu gibi badem unu da bir süper gıda olarak kabul edilir ve çok çeşitli vitamin ve mineraller sağlayabilir. Ayrıca yemeğinize fındıksı bir tat verecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın