İyi Bir Kimchi Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Kimchi Substitute

Kimçi eski bir Kore garnitürü ve çeşnisi Kore mutfağının tartışmasız en önemli unsuru budur. Keskin baharatlarından aldığı karmaşık bir tada ve güçlü bir aromaya sahiptir. En popüler kimchi tarifleri arasında tuzlu deniz ürünleri ve kırmızı biber yer alır. Kore yemeği pişiriyorsanız ve kendinizi bu önemli öğenin dışında bulursanız, aşağıdaki kimchi ikamelerinden biri bazı lezzet notalarını sağlayabilir.

Kimchi'yi sıfırdan yapmak, lahanayı tuzlamanızı, baharatlamanızı ve fermente etmenizi gerektirecektir. Klasik versiyon için doğru türde lahanaya (napa lahanası) ve doğru baharatlara ihtiyacınız olacak. Kimchi baharatları arasında biber gevreği, sarımsak ve zencefilin yanı sıra jeotgal adı verilen tuzlu deniz ürünleri bulunur. Çiğ karides, tuzlu deniz ürünleri yerine kullanılabilir.

Daha sonra bütün veya kıyılmış lahana yapraklarını baharat karışımıyla kaplayacak ve buzdolabında mayalanmaya bırakacaksınız. Fermantasyon süresi iki hafta kadar kısa olabilir ancak ne kadar uzun süre bekletirseniz o kadar lezzetli olur. Bu tür kimchinin bariz dezavantajı uzun fermantasyon süresidir.

Birkaç gün içinde yemeye hazır hale getirilebilen hızlı ve kolay bir kimchi olan mak kimchi'de bir alternatif var. Daha az geleneksel olan bazı tarifler bekleme süresini atlar ve fermantasyon olmadan hemen yenilebilir.

İyi bir ikinci seçenek: Lahana turşusu

Fermente lahana yemeği ve çeşnisi olduğu için, lahana turşusu mükemmel bir kimchi alternatifidir. Lahana turşusu genellikle hafif baharatlı olduğundan (kimyon tohumu ve tuz içerebilir ancak başka pek fazla şey içermez), daha az baharatlı kimchi türlerinin yerine geçmek için en iyi sonucu verir. Daha da yakın bir uyum için az miktarda tuz ve sirke eklemek isteyeceksiniz çünkü hafif kimchi bile genellikle lahana turşusundan daha ekşi ve tuzlu olacaktır.

Daha sıcak olanların yerini almak istiyorsanız, otantik kimchi ile elde ettiğiniz ısı ve umami karışımı için biraz Kore biber gevreği (gochugaru) veya biber salçası (gochujang) ekleyin. Kore biberi ürününüz yoksa, biraz Tayland balık sosu ve acı biber de benzer bir amaca hizmet edebilir. Lahana turşusunu Avrupa'nın etkilediği yemek kültürlerine sahip ülkelerde bulmak daha kolay olacak ve kimçiden daha ucuz olabilir.

Kısaca: Turşu jalapeno

İki yaygın türü vardır salamura jalapeno ve her ikisi de kimchi ile aynı özellikleri paylaşıyor. Başlangıç ​​olarak, her ikisi de kimchi gerektiren pek çok yemekte işe yarayacak ekşilik ve ısıyı sağlıyor.

İki tür fermente Galapagos ve sirke ile salamura edilmiş jalapeños'tur. Fermente jalapenolar kimchi ile en fazla ortak noktaya sahiptir, çünkü onları turşu haline getirmenin fermantasyon yöntemi, kimchi'nin asitliğinden ve karmaşık tadından sorumlu olan aynı tür Lactobacillus bakterilerini içerir. Sirke turşusu jalapeños birçok yerde yaygındır. Kilerinizde zaten yoksa, fermente jalapeños ve kimchi ile karşılaştırıldığında onları bulmak daha kolay olabilir.

Her iki tür salamura jalapeño'yu kimchi'nin yerini almak için mükemmel olmaktan uzak kılan şey, salamura jalapeño'ların kimchi'ye pek benzememesidir. Ayrıca kimchi lezzet profilinin önemli bir parçası olan umamiden de yoksun olabilirler.

Diğer alternatifler

Yeşil lahana kimchisi – yangbaechu kimchi – geleneksel kimchinin yerine geçebilir. Yeşil lahana Batı'da daha yaygın olan lahana türüdür; geleneksel olarak lahana salatası için parçalanan yuvarlak başlı türdür.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın