İyi Bir Kum Zencefil Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
sand ginger substitute

Kum zencefili, çeşitli Güney Doğu Asya yemeklerinde kullanılan ve Batı'daki şeflerin dikkatini ancak yakın zamanda çeken bir köksap olan Kaempferia galanga'nın isimlerinden biridir. BT kopyalanması kolay olmayabilecek benzersiz bir lezzet sunar ancak deneyebileceğiniz bazı alternatifler var. Bu baharatı bulmakta zorlanıyorsanız, aşağıda en iyi kum zencefil alternatiflerinden bazılarını bulabilirsiniz.

En iyi seçeneğiniz: Galangal (Alpinia galanga)

Galangal, kum zencefilinin yakın akrabasıdır. Ayrıca anılır daha büyük havlıcan olarakkum zencefiline bazen daha az havlıcan denir. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi iki baharat arasındaki en belirgin fark boyuttur. Büyük havlıcan rizomları tipik olarak daha küçük havlıcan rizomlarından daha kalındır.

Daha büyük havlıcanın tadı en iyi şekilde tarçın unsurları içeren çiçeksi olarak tanımlanır. Kum zencefilinin tadı genel olarak aynıdır, ancak ikincisinin gözle görülür bir keskin buruklukla daha şifalı olduğu söylenir. Her ikisi de genellikle zencefille ilişkilendirilen kendine özgü biberliliğe sahiptir. Havlıcan kum zencefilinin lezzetinin bazı yönlerinden yoksun olsa da, her yerde bulabileceğiniz en yakın seçenektir.

Havlıcanı kum zencefilinin 1:1 yerine kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Zencefil

Sıradan zencefil, bulunması en kolay kum zencefilidir. Çoğu bakkalda mevcuttur. Hem havlıcanın hem de kum zencefilinin akrabasıdır ve bunu sadece ona bakarak anlayabilirsiniz; aynı genel şekli paylaşır ve benzer bir renge sahiptir.

Normal zencefil ile kum zencefili arasındaki ilk büyük fark dokudur çünkü zencefil nispeten yumuşaktır ve rendelenmesi kolaydır, oysa kum zencefili odunsu ve kabadır. Bir diğer fark da şu zencefilin tadı biraz daha konsantre ve özlü, buruk bir notadan yoksundur.

Zencefil, kum zencefili gerektiren yemeklerin çoğunda (hepsinde olmasa da) işe yarayacaktır, ancak tadı fark edilir derecede farklı olacaktır; ancak çoğu Batılı buna daha aşina olacaktır, dolayısıyla bu aslında bir fayda olabilir. Bir tarif hem zencefil hem de kum zencefili gerektiriyorsa, iki kat daha fazla zencefil kullanın.

Bir tarifte kum zencefilini değiştirirken normal zencefilin yarısı kadar kullanın.

Kısaca: Parmak kökü

Parmak kökü geleneksel Çin tıbbında kum zencefilinin de çare olduğu aynı hastalıkların çoğunu tedavi etmek için sıklıkla kullanılan başka bir tıbbi köksaptır. Yaygın bir tıbbi baharat olmasına rağmen bazı mutfaklarda da kullanılır. Kum zencefili ve havlıcan gibi zencefil ailesinin bir üyesidir.

Adını, yaban havucuna benzeyen uzun ve silindirik kök şeklinden alıyor; belli belirsiz bir elin parmaklarını çağrıştıracak şekilde yayılmış demetler halinde büyür. Fingerroot, kum zencefiline benzer baharatlı ve şifalı bir tada sahiptir. Parmak kökünün en büyük dezavantajı batıda bulunmasının zor olmasıdır, muhtemelen kum zencefilinden daha zordur.

Diğer alternatifler

Zedoary kum zencefilinin ve normal zencefilin yakın akrabasıdır. Batıda pek bilinmeyen bu baharat bazen kum zencefiliyle karıştırılır. Zedoary'nin tadı genellikle güçlü zencefil bileşenine sahip olgunlaşmamış mangoya benzetilir.

Kum zencefilinin tadı, köksap olmayan yaygın bileşenlerle de bir şekilde kopyalanabilir. kombinasyonu tarçın Ve topuz kum zencefilinin baharatlılığını ve karmaşıklığını içeren bir yemek sağlayabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın