Limon kabuğu elde etmenin harika bir yoludur limonun gerçek tadı yemeğinin içine. Hem taze hem de kurutulmuş kabuğunu baharat olarak kullanabilirsiniz. Limon kabuğunun getirdiği lezzet, çok sayıda malzemeyle iyi bir şekilde eşleşebilir ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde işe yarar. Limon kabuğunuz bittiyse ve son dakikada öğrenirseniz ne yapabilirsiniz? Aşağıda, taze veya kurutulmuş limon kabuğu gerektiren yemeklerin çoğunda veya tamamında işe yarayabilecek limon kabuğu ikamelerinin bir seçimi bulunmaktadır.
En iyi seçeneğiniz: Diğer narenciye kabukları
Yemeklerinize lezzet katabilecek tek narenciye kabuğu limon kabuğu değildir. Benzer bir lezzet sağlamak için diğer narenciye kabuklarının çoğu kullanılabilir. Bunun yerine limon veya mandalina kabuğu kullanmayı düşünün. Portakal kabuğu başka bir popüler seçenektir.
Tüm narenciye kabukları benzer bir dokuya sahiptir ve her durumda bunları taze veya kurutulmuş olarak kullanma seçeneğiniz vardır. Tarifinizin limon kabuğunu kullanmanızı söylediği şekilde kullanın. Daha çok limona benzeyen bir şey istiyorsanız olgun limonun kabuğunu kullanmayı düşünün. Misket limonu olgunlaştığında parlak sarıya dönmekle kalmaz, olgun limon kabuğu da limon olmayan narenciye kabukları arasında en limon benzeri tada sahip olur.
Diğer narenciye kabukları limon kabuğunun 1:1 ikamesidir.
Limon kabuğunun lezzeti içerdiği yağlardan gelir. Bu yağlar, vanilya ekstraktı gibi alkol bazlı ekstraktlara benzer şekilde ekstrakte edilebilir ve tatlandırıcı olarak kullanılabilir. Limon yağı size limon kabuğundan gelen dokuyu vermese de lezzeti sağlayacaktır. Ayrıca limon kabuğunun büyük kısmının istenmediği yemeklerde kullanılması daha kolay olabilir.
Limon yağı gibi narenciye yağlarının oldukça konsantre olabileceğini unutmayın, bu nedenle bunları kullanırken dikkatli olmanız gerekir. Birkaç damla uzun bir yol kat eder.
Tarifte gerekli olan her yemek kaşığı kabuk için 1 çay kaşığı limon yağı veya özü kullanın.
Bir tutam: Narenciye suyu
Limonun suyu, meyvenin kendine özgü ekşiliğinin yanı sıra limon kokusunu sağlaması açısından da faydalıdır. Biraz farklı bir narenciye aromasının yanı sıra benzer bir ekşilik elde etmek için limonu da kullanabilirsiniz.
Limon suyu ekşi olduğundan, kabuğun kendisi ekşi olmadığından limon kabuğu gerektiren tüm tarifler için uygun olmayabileceğini unutmayın. Ayrıca limon suyunun, limon kabuğu veya yukarıdaki iki ikame kadar etkili olmadığını da unutmamalısınız. Bu, güçlü bir limon aroması sağlamak için daha fazlasına ihtiyacınız olabileceği anlamına gelir.
1 yemek kaşığı limon kabuğu yerine 3 yemek kaşığı limon suyu kullanın.
Diğer alternatifler
Taze veya şişelenmiş limon suyunun biraz seyreltilmiş tadını aşmak istiyorsanız, limon suyu konsantresi kullanmayı düşünün. Meyve suyu konsantreleri, taze meyve sularının azaltılmış versiyonlarıdır, bu nedenle daha yoğun bir tada sahiptirler ve bu da onları limon kabuğu aromasının daha iyi bir alternatifi haline getirebilir.
Citron, bazı uzmanların limonun atalarından biri olduğuna inandığı bir narenciye meyvesidir. Bazı araştırmacılar bildiğimiz limonun ağaç kavunu ve ekşi portakalın melezi olduğuna inanıyor. Citron'un çok kalın bir kabuğu vardır ve bu da reçel yapımında popülerdir. Şekerlenmiş ağaç kavunu kabuğu, kabuğun şeker şurubu içinde kaynatılmasıyla yapılır. Şekerlenmiş limon kabuğunun yerine mükemmel bir alternatif olabilir.
Korunmuş limonlar çoğunlukla limon kabuğundan oluşur ve Fas yemeklerinde güçlü bir limon aroması sağlamak için sıklıkla kullanılır. Tuzlu yemeklerde taze veya kurutulmuş limon kabuğunun etkili bir alternatifidirler.