Limon Kekik Alternatifleri: Lezzetli İkameler

by baharatdiyari
Lemon thyme substitute

Limon kekik, hem limon hem de kekik lezzetlerine ihtiyaç duyduğunuz herhangi bir yemek için mükemmel bir bitkidir. Et için bir baharat olarak kullanılabilir ve salatalara da eklenebilir. Ancak limon kekiği bulmak, özellikle kolay bir bitki değildir. Eğer yemeğiniz limon kekik gerektiriyorsa ve elinizde yoksa, aşağıdaki limon kekik ikamelerinden birini düşünebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kekik ve Limon Kabuğu Rendesi

Limon kekik ve ortak kekik (Thymus vulgaris) neredeyse aynı görünüme sahiptir. Deneyimli bir aşçı bile sadece görünüşe bakarak aralarındaki farkı anlamakta zorlanabilir. Farklılıkları koku alanındadır. Limon kekik, bahçe kekiklerinin topraksı, odunsu notalarını limon kokusuyla birleştirir. Ortak kekik ve limon kabuğu rendesi kombinasyonu, benzer bir etki sağlayabilir. Sadece benzer bir lezzet elde etmekle kalmaz, aynı zamanda yemeğiniz de aynı görünecektir çünkü içinde kekik yaprakları olacak.

Bu ikameyi kullanmaya karar verirseniz, 1 ölçü limon kabuğu rendesi ile 3 ölçü ortak kekik oranı size limon kekik aromasının iyi bir alternatifini sunacaktır.

İyi Bir İkinci Seçim: Limon Otu

Avrupa’da yaygın olarak kullanılan Limon Otu, zencefil ve çiçek notalarına sahiptir. Dondurmadan balık yemeklerine kadar her şeyde kullanılır. Tıpkı limon kekik gibi, bu bitki de lezzeti azalmadan uzun pişirme sürelerine dayanabilir. Ayrıca, yapraklarıyla limon otu infüzyonlu zeytinyağı veya sirke yapabilir ya da çay yapmak için kullanabilirsiniz.

Limon Otu yaprakları sert olabilir, bu nedenle seçenekleriniz onları bir yemeğe eklemeden önce çok ince bir şekilde kesmektir. Ya da defne yaprakları gibi kullanın, yani onları yemeğe ekleyip servis etmeden önce çıkaracaksınız.

Limon Otu’nun keskinliği ile bilindiğini unutmayın. Bu, limon kekik yerine kullanılırken, doğru lezzet profilini bulmak için her eklemeden sonra küçük miktarlarda ekleyip tadına bakmanız gerektiği anlamına gelir.

Bir Tutam: Limon Otu

Limon otu, limon kabuğunda da bulunan esansiyel bir yağ içeren uzun, kalın bir bitkidir. Güneydoğu Asya yemeklerinde yoğun bir şekilde kullanılır ve özellikle Endonezya ve Malezya mutfağında yaygındır.

Limon otu, esas olarak limon lezzeti sunan ancak ince zencefil ipuçları içeren parlak ve yoğun bir tat sunar. Limon Otu gibi, limon otu sapları oldukça lifli ve sert olabilir. Bunları limon kekik ikamesi olarak kullanmak için, uygun bir doku elde etmek amacıyla doğramak veya dövmek gerekecektir. Ayrıca bu bitkinin farklı formlarını da tercih edebilirsiniz. Bu formlar kurutulmuş ve toz limon otu içerir. Limon otu esansiyel yağı da bulabilirsiniz.

Diğer Alternatifler

Limon balsamı, güçlü bir limon kokusuna sahip başka bir bitkidir. Genellikle Limon Otu’nun kullanıldığı gibi kullanılır. Limon Balsamı, birçok bitkiyle iyi uyum sağlar ve limon kekik gerektiren yemeklerin çoğunda kullanılabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın