Limon Mine Çiçeği Alternatifleri ve Kullanım Alanları

by baharatdiyari
lemon verbena substitute

Limon mine çiçeği, tartışmasız en keskin limon kokulu bitkidir. Limonlu otlar kategorisi, aşağıdaki listede yer alan bazı ana ikameleri içerir. Limonlu mine çiçeğinin limon aroması, bazı kokteyllere temiz ve parlak bir tat verirken, deniz ürünlerine hoş bir narenciye notası katmak için de faydalıdır. Ancak bu bitkiyi yerel bakkalınızda bulmak zor olabilir. Kendiniz yetiştirmek için zamanınız veya sabrınız yoksa, aşağıdaki limon mine çiçeği alternatiflerinden birini deneyebilirsiniz.

En İyi Seçenek: Limon Otu

Limon kokulu şifalı bitkiler arasında belki de en bilinen ve bulunması en kolay olanı limon otu, limon mine çiçeğinden alacağınız koku ve lezzetin aynısını sunar. Çoğunlukla Güneydoğu Asya yemeklerinde kullanılır ve biraz daha lezzetli limon notası katar. Limon otunu limon mine çiçeği yerine kullanırken, onu farklı şekilde hazırlayıp kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Limon otu yaprak katmanları ile liflidir. Sadece iç yapraklarını pişirmediğiniz sürece defne yaprağı gibi kullanmanız gerekecektir. Kızartılacak veya pişirilecek yiyeceğin içine büyük parçalar koyun ve yemeği servis etmeden önce bu parçaları çıkarın. Yaprakların çiğnenmesi zordur ve bunları çıkarmak, yemeğinizin boğulma tehlikesi oluşturmasını önler.

Eğer daha yumuşak olan iç yapraklarını kullanıyorsanız, ince ince doğrayıp yeşil soğan gibi kullanabilirsiniz; yemeğin tadını bozmayacak kadar yumuşak hale gelmeleri gerekir.

İyi Bir İkinci Seçenek: Melisa

Melisa, hem adından hem de her iki bitkinin de yemeklere ve içeceklere limon dokunuşu sağlamasından dolayı sıklıkla limon mine çiçeği ile karıştırılır. Limon notası birbirlerine iyi alternatif oluşturacak kadar benzerdir. Melisa kullanmanın tek gerçek dezavantajı, onu bulmaktır; yaygın bir bitki değildir. Kendiniz yetiştirmediğiniz sürece tazesini bulmak zor olabilir.

Melisa, nane ailesine aittir ve hafif bir nane alt tonuna sahiptir. Nane bileşeni genellikle limon mine çiçeği gerektiren tariflerde işe yarar veya tespit edilemez. Hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde limon otu yerine melisa kullanılabilir.

Bir Tutam: Limonlu Fesleğen

Limonlu fesleğen, birçok farklı fesleğen çeşidinden biridir. Fesleğen ve Afrika fesleğeninin melezidir. Bunun için diğer isimler arasında ağarmış fesleğen bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi, limon kokulu fesleğen, bu da limon ve fesleğen kokularını tek bir bitkide aldığınız anlamına gelir. Limonlu fesleğen çoğunlukla Kuzey Afrika ve Güneydoğu Asya yemeklerinde kullanılır ve keskin aromasıyla bilinir.

Bu listedeki diğer limon mine çiçeği ikameleri gibi, limonlu fesleğen de çok yönlüdür ve hem tatlı hem de tuzlu yemekleri içeren çeşitli uygulamalara sahiptir. Geleneksel kullanımları çoğunlukla tuzludur ancak hem tatlılara hem de içeceklere eklenmiştir. Limon mine çiçeği yerine limonlu fesleğen kullanırken, çoğu fesleğen çeşidinin dezavantajlarından birinin, uzun pişirme sürelerine dayanamaması olduğunu unutmayın. Bir yemeğe eklerken, pişirmenin sonunda eklemek en iyisidir.

Diğer Alternatifler

Limonlu fesleğen gibi, limonlu kekik iki tadı birleştirir: limon ve kekik. Melisada olduğu gibi, bu iki tat birbiriyle iyi bir şekilde eşleşir ve bitkinin iyi bir limon mine çiçeği ikamesi olarak çalışmasını sağlar.

Limon kabuğu rendesi tek başına limon mine çiçeğinden alacağınız bitkisel notalara sahip değildir; ancak turunçgilleri sağlar. Limon mine çiçeği gerektiren yemeklerin çoğunda uygulanabilir bir alternatiftir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın