Hurma şekeri genellikle rafine şekerin yerine tavsiye edilir çünkü kristalize şekerlerde bulunmayan besinleri içerir. Gerçek şu ki öğütülmüş ve kurutulmuş hurmalardan oluşur şekerler arasında benzersiz kılmaktadır. Kahve ve çay gibi içecekler de dahil olmak üzere çok çeşitli uygulamalarda iyi çalışır. Bulması en kolay şeker türü olmayabilir; ancak bunun yerine geçebilecek başka tatlandırıcılar da var. Bir alternatife ihtiyacınız varsa, işte bazı hurma şekeri ikameleri.
En iyi bahis: Hindistan cevizi şekeri
Hindistan cevizi şekeri Hindistan cevizi ağacının çiçeğinden elde edilir ve tamamen Hindistan cevizi özünden oluşmalıdır. Bunu yapmak için, hindistancevizi ağacının özsuyu, kristalleşene kadar azaltılır. akçaağaç şekeri yapılır.
Hurma şekeri gibi, hindistancevizi şekeri de minimum düzeyde işlenir. Hurma şekeri kadar lif içermese de hurma şekerinden alacağınız tatlılığı ve karamela notalarını sağlar. Daha çok standart şeker olduğu için eriyecektir. Bu, kristalize şurup olmayan ve dolayısıyla tamamen çözünmeyen hurma şekerinden farklıdır. Herhangi bir uygulamada hurma şekerini değiştirmek için hindistancevizi şekeri kullanın.
Hindistan cevizi şekeri, hurma şekeriyle benzer düzeyde tatlılığa sahiptir, bu nedenle onun yerine 1:1 oranında kullanılabilir.
İyi bir ikinci seçenek: Sucanat
Sucanat'ın anlamı doğal şeker kamışı. Kamış şekeri genellikle marketinizin raflarına ulaşmadan önce önemli miktarda işleme tabi tutulur. Sukanat minimal düzeyde işlenmiş ve bu nedenle çoğunu koruyan şeker kamışıdır. pekmez içerik. Aşırı işlenmemesi, onu hurma şekerinin yerine iyi bir alternatif yapan şeydir. Üstelik pekmez içeriği hurma şekerinden beklediğiniz karamela lezzet profilini veriyor.
Tadının yanı sıra sucanat, hurma şekerine benzer kahverengi bir renge sahiptir, bu nedenle yemeklerinizin çok farklı bir görünüme sahip olmasına neden olmamalıdır. Sucanat kristallerden oluşur ve bu nedenle suda çözünür. Sonuç olarak çoğu uygulamada hurma şekeri kadar veya ondan daha iyi çalışmalıdır.
Herhangi bir yemekte hurma şekeri yerine 1: 1 oranında sucanat kullanın.
Bir tutam: Açık kahverengi şeker
Açık kahverengi şeker, bu yazıdaki hurma şekeri ikameleri arasında bulunması en kolay ve en ucuz olanıdır. Şunlardan oluşur: biraz melas içeren rafine beyaz şeker kahverengi rengini ve hafif pekmez aromasını vermek için eklenmiştir.
Yukarıda belirtilen bileşenlere göre daha fazla işleme tabi tutulmasına rağmen, tadı ve görünümü onu hurma şekerinin iyi bir alternatifi yapar. Açık kahverengi şeker aynı zamanda hurma şekerinden alacağınız karamela ve karamel aromasına da sahiptir. Açık kahverengi şeker kolaylıkla çözünür ve hurma şekeri gerektiren her yemekte işe yarayacaktır.
Hurma şekeri yerine 1:1 oranında açık kahverengi şeker kullanın.
Diğer alternatifler
Akçaağaç şurubuna benzer, akçaağaç şekeri güçlü karamela notalarına sahiptir. Bu notalar, bu listedeki diğer hurma şekeri alternatiflerinden daha güçlüdür, dolayısıyla hurma şekerinden alacağınız lezzeti daha fazla sağlamalıdır.
Bal tozu kurutulmuş baldan oluşur ve bal aromasını ve tatlılığını tariflerinize getirebilir. Tadı (veya dokusu) bakımından tam olarak hurma şekerine benzemese de, yumuşak bir tatlılık ve karmaşık tat notaları dahil olmak üzere faydalarının çoğunu yine de sağlayabilir.