İyi Bir Rapadura Yedeği Nedir?

by baharatdiyari
Rapadura substitute

Rapadura, Latin Amerika'dan gelen bir esmer şekerdir. kapsamlı bir şekilde işlenmeyen. Birçok geleneksel Brezilya yemeğinde ve Latin Amerika'nın diğer çeşitli unlu mamullerinde ve tatlılarında kullanılır. Dahil olmak üzere birçok farklı isimle anılır. piloncillo Ve tava. Bunu bir Latin marketinde bulabilmelisiniz, ancak aramaya zamanınız yoksa veya zamanınız yoksa, aşağıdaki rapadura alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Muscovado veya Demerara şekeri

Hem muscovado hem de Demerara şekerleri minimum düzeyde işlenir. Doğal olanı çıkarmak için bir santrifüjde de döndürülmez. pekmez. Her ikisi de melaslarının korunmasının bir sonucu olarak benzer bir altın kahverengi renge sahiptir. Renk ve melas tadı, bu şekerlerin her ikisinin de rapadura şekeriyle ortak olan özellikleridir. Aslında muscovado ve Demerara şekerleri arasındaki tek önemli fark menşe bölgeleridir.

Muskovado şekeri Amerika ile daha yakından ilişkilidir Demerara şekeri Birleşik Krallık ve İngiliz Milletler Topluluğu'nda daha çok görülüyor. Her ikisinin de rapadura şekeri için kullanılan katı blok formundan farklı olarak tane formunda satılma avantajı vardır. Genellikle rapaduranın rendelenmesi veya kesilmesi gerektiğinden bu çoğu uygulama için bir gelişmedir.

Rapadura şekeri yerine 1:1 oranında muscovado şekeri veya demerara şekeri kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Açık veya koyu kahverengi şeker

Rapadura şekeri melas nedeniyle kahverengidir. Esmer şekeri diğer şekerlerden ayıran şey de aynı pekmez rengidir. rafine beyaz şeker. Rafine beyaz şeker bir santrifüjde döndürülür ve tüm melasını çıkarmak için başka işlemlere tabi tutulur, böylece tatlılık dışında hiçbir tadı olmayan daha saf bir ürün elde edilir.

Hem açık hem de koyu kahverengi şeker, melasın bir kısmının geri eklenmesi nedeniyle iyi bir rapadura ikamesi olur. Ayrıca bulunmaları çok daha kolay olduğu için iyi bir alternatiftirler. Bunları çoğu marketin raflarında bulabilmelisiniz.

Şekerdeki melas miktarının azalması, açık kahverengi şeker; daha fazla melas sonuçlanır koyu kahverengi şeker. Rapadura'nın belirli bir kahverengi tonu yoktur. Rengi, bölgedeki toprağın kalitesinden, onu yapmak için kullanılan şeker kamışı partisine kadar her şeye bağlı olarak değişebilir. Sonuç olarak, bir tarifte rapadura yerine kahverengi şekerin herhangi bir tonunu kullanabilirsiniz.

Bir tutam: Karabuğday balı

Her türlü bal rapadura yerine kullanılabilirken karabuğday balı daha da iyidir çünkü pekmez aromasına sahiptir. Karabuğday balının bir şeker kamışı ürünü olmadığı ve sıvı olması, onu bazı açılardan rapadura şekerinden oldukça farklı kılmaktadır. Rapadura gerektiren müstahzarlarda işe yarayacak pekmez benzeri, dünyevi bir tatlılık sağlama avantajına sahiptir.

Balı telafi etmek için tarifinizdeki sıvı miktarını ayarlamanız gerekecektir. Aşırı kararmayı önlemek için ürünleri daha düşük bir sıcaklıkta pişirmeniz de gerekebilir, çünkü bal buna neden olabilir.

Bazı unlu mamullere balın asitliğini dengelemek için kabartma tozu eklemelisiniz. Tatlılığı farklılık gösterse de bal genellikle rapaduradan daha tatlıdır. Tarifinizin gerektirdiği her fincan rapadura için yaklaşık 2/3 fincan karabuğday balı kullanın.

Diğer alternatifler

Basitçe blok halinde bir kahverengi şeker olduğu için kendi rapadura şekerinizi hazırlayabilirsiniz. Rafine beyaz şekere melas ekleyerek kendi esmer şekerinizi yapmak için kullanacağınız yöntemin aynısını uygulamanız yeterlidir. Daha açık kahverengi bir şeker için, bir bardak beyaz şekere bir çorba kaşığı pekmez eklersiniz; daha koyu kahverengi şeker için 1/4 bardak pekmez ekleyin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın