Ras el hanout içerebilen bir baharat karışımıdır 100'e kadar farklı baharat. Karışım, yapımcının tercihine göre değişiklik gösterebilir, bu da lezzetin de değişken olduğu anlamına gelir. Birçok ras el hanout virajında kullanılan baharatlar şunları içerir: kakule, tarçınVe zencefillavanta ve gül yaprakları gibi daha az yaygın olan diğer bileşenlerle birlikte. Ras el hanout gerektiren bir yemek pişirmek istiyorsanız, doğru baharat karışımının elinizde olduğundan emin olmalısınız, ancak bulmak zor olabilir. Aşağıda, ustalıkla yapılmış bir ras el hanout'un bir yemeğe getirebileceği karmaşık tatları değiştirmenize yardımcı olacak en iyi ras el hanout alternatifleriniz bulunmaktadır.
En İyi Bahsiniz: Kendi karışımınız
Ras el hanout, bir baharat tüccarının en iyi baharatlarının bir karışımı olarak başladı. Bu baharatlar belirli bir lezzet profili oluşturmak için birleştirildi. İstediğiniz profili biliyorsanız, bulunması kolay birkaç baharatla bunu oluşturabilirsiniz. Kendi Ras el Hanout'unuzu yapmak için 100 baharata ihtiyacınız yok, ancak birkaç taneye ihtiyacınız var.
Tarçın, kişniş ve kimyonu içeren çoğu Ras el hanout karışımında bulunan temel baharatlarla başlayabilirsiniz. Buna zencefil, biber gevreği ve zerdeçal ekleyebilirsiniz. Hangi baharatları kullanacağınız, ne pişirdiğinize bağlı olacaktır. Örneğin domuz eti veya ördeğin yağlılığını azaltmak için karanfil veya anason tohumu ekleyebilirsiniz.
-> Kendinizinkini Yapın: PepperScale'deki bu ev yapımı Ras el hanout tarifine bakın
İyi bir ikinci tercih: Baharat
Baharat Ras el hanout'a benzer lezzet profiline sahip, Orta Doğu'dan gelen başka bir baharat karışımıdır. “Baharat” kelimesi Arapçada “baharat” anlamına gelir ve baharat karışımlarının çoğu, ras el hanout'ta bulduğunuz baharatların çoğunu içerir; Kuzey Afrika çeşidi, birçok Ras el hanout tarifinde yer alan gül yapraklarını içerebilir. Baharat İsrail mutfağında da yaygın olarak kullanılmaktadır.
Baharat tipik olarak tarçın içerir. karabiberVe kişnişdiğer bazı baharatlarla birlikte. Ve onu tam olarak Ras el hanout'u kullandığınız şekilde kullanabilirsiniz. Mercimek, çorba ve pilavlı yemeklerin tatlandırılmasında etkilidir; et ve balık ovalamalarında da kullanabilirsiniz. Kuzey Afrika taginleri için popüler bir tatlandırıcıdır.
Baharat, Ras el hanout'a göre daha az baharat içerme eğiliminde olsa da yine de aynı sıcak ve tatlı notaları sunabilmektedir.
Kısaca: Garam masala
“Garam” “sıcak”, “masala” ise “baharat” anlamına gelir. Diğer geleneksel baharat karışımlarının çoğunda olduğu gibi, tek bir standart tarif yoktur, dolayısıyla lezzet profili garam masala her aşçının tercihine göre değişir. Baharatta olduğu gibi, garam masaladaki baharatların sayısı tipik olarak Ras el hanout'takinden daha düşüktür; ancak en sık kullanılan baharatlar aynıdır. Garam masala genellikle tarçın içerir. kimyonve kişniş, kakule ve karabiber ile birlikte. Sonuç, Ras el hanout'takileri etkili bir şekilde taklit etmek için kullanılabilecek bir tat karışımıdır. Ras el hanout'u kullandığınız gibi garam masala'yı kullanın.
Diğer alternatifler
Beş baharat tozu Çinlilerin beş ana tat olarak kabul ettiği lezzetleri sağlayacak şekilde formüle edilmiştir. Adın karışımdaki gerçek baharat sayısını ifade etmediğini unutmayın. Beş baharat karışımını yapmak için yaygın olarak kullanılan baharatlar şunları içerir: karanfilanason ve karabiber. Bu baharatlar Ras el hanout'ta da kullanılıyor.
Köri tozu ABD'de olup olmadığınızı bulmak için doğu baharatlarının en kolay karışımı olabilir ve ras el hanout için etkili bir alternatif olabilir. Yüksek zerdeçal içeriğinin yemeklere parlak sarı bir renk verebileceğini unutmayın.