Sarımsak Saplarına Alternatif Lezzetler

by baharatdiyari
Garlic Scapes Substitute

Sarımsak sapları, tavada kızartılmış yemekler için harika bir malzemedir ve bazı pesto ve çorbaların yanı sıra yoğun sarımsaklı bir garnitür için kuşkonmaz gibi ızgarada da pişirilebilir. Popüler bir sebze olmadıkları için bunları tipik ürünler bölümünde bulmakta zorlanabilirsiniz, ancak bazı Asya marketlerinde bulabilirsiniz. Sarımsak saplarını bulamıyorsanız veya aceleniz varsa, aşağıdaki sarımsak sapı alternatiflerinden birini düşünebilirsiniz.

En İyi Seçeneğiniz: Yeşil Sarımsak

Sarımsak sapları, sezonun sonlarında büyüyen ve sarımsak soğanının çiçeklenme ve üreme aracı olarak çıkardığı yeşil saplardır. Sarımsak saplarının üstünde, eğer zamanında hasat edilmezse açılacak bir tomurcuk bulunur. Ampullerin büyümesini sağlamak için saplar çıkarılır. Yeşil sarımsak, sarımsak bitkisinin ampul olgunlaşmadan önce çıkardığı sürgünleri ifade eder. Yeşil sarımsak filizleri, sarımsak filizleriyle karşılaştırıldığında daha dar ve daha yumuşaktır.

Yeşil sarımsak, sarımsak kabuklarından alacağınız sarımsak lezzetinin aynısını sağlar; ancak tadı daha hafiftir ve daha çok bitkisel bir notaya sahiptir. Eğer sapların keskinliğiyle ilgili bir sorununuz varsa yumuşaklık onu daha iyi bir seçenek haline getirebilir. Daha güçlü bir tat istiyorsanız, saplara benzer bir yoğunluk elde etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz.

Yeşil sarımsağı, sarımsak kabuğu gerektiren tüm yemeklerde kullanabilirsiniz. Harika pestolar ve çorbalar yapar.

İyi Bir İkinci Seçenek: Frenk Soğanı

Sarımsak frenk soğanı, isminden de beklediğiniz şeydir: tadı sarımsak gibi olan frenk soğanı. Tipik frenk soğanı hafif, otsu bir soğan aromasına sahiptir; sarımsak frenk soğanı benzerdir ancak soğanı sarımsak aromasıyla değiştirin. Hepsi Allium cinsinin üyeleridir. Frenk soğanı saplarının daha yeşil üst kısımları daha hafif bir sarımsak notasına sahipken alt, daha soluk kısımları daha keskin bir tat ve aroma sunar.

Genel olarak, frenk soğanının tadı, frenk soğanının tadından daha hafiftir ancak telafi etmek için daha fazlasını kullanabilirsiniz. Sarımsak frenk soğanlarının görünümü, sarımsak saplarına yeterince benzediğinden, bunları aynı uygulamalarda, ikame çok belirgin olmadan kullanabilirsiniz.

Bir Tutam: Sarımsak Karanfilleri

Sarımsak sapları, sarımsak lezzetini elde etmenin başka bir yoludur. Bu tadı kaynağın kendisinden almanın daha iyi bir yolu yoktur: sarımsak karanfil. Sarımsak karanfilleri, üzerinde sürgünlerin yetiştiği sarımsak soğanlarından elde edilir. Aynı besin maddelerinin ve sağlık yararlarının çoğuna sahiptirler.

Karanfili sap yerine kullanırken elde edeceğiniz en önemli avantajlardan biri de sapın aksine karanfili bulmanın kolay olmasıdır. Eğer Asya mağazalarına sık sık uğramıyorsanız ve kendiniz yetiştirmiyorsanız hiç rastlamayabilirsiniz. Sarımsak dişlerinin dezavantajı, sarımsak saplarına hiç benzememeleridir, bu da onları pesto için veya sarımsak saplarının parlak yeşil kuşkonmaz benzeri saplarına ihtiyaç duyan herhangi bir yemek için kullanamayacağınız anlamına gelir.

Diğer Alternatifler

Yeşil soğan birçok yemekte uygun bir alternatiftir. Sapların yemeğe verdiği güçlü sarımsak aromasını alamayacağınızı, ancak aynı derecede güçlü bir soğan aroması alacağınızı unutmayın. Soğan aroması, sarımsak kabuğu gerektiren tariflerin çoğunda işe yarayacaktır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın