Sarımsak, eski Mısır zamanından beri kullanılmaktadır ve yiyeceklere lezzet katmanın en popüler yollarından biri olmaya devam etmektedir. Neredeyse her mutfakta dünya çapında kullanılır. Sarımsak tozu, kurutulmuş ve öğütülmüş sarımsaktan yapılır. Sarımsak tozu, taze hali kadar güçlü olmayabilir; Bununla birlikte, kullanımı kolaydır ve daha uzun bir raf ömrüne sahiptir. Sarımsak tozu, sık sık yemek yapmasanız bile, baharat dolabınızda bulunması gereken bir üründür. Eğer elinizde bulunmuyorsa ve acil durum alternatifine ihtiyacınız varsa, birkaç iyi seçenek vardır.
En İyi Alternatif: Granüle Sarımsak
Bu ikisi arasındaki fark sadece anlambilimden daha fazlasıdır; granüle sarımsak aslında farklı bir üründür. Her ikisi de sarımsaktan yapılmıştır ancak biri, granül yapmak için öğütülmüş sarımsak karanfillerinden oluşur; diğeri ise ince bir toza dönüştürülmüş sarımsak karanfillerinden oluşur. Doku farkı un ve mısır unu arasındaki farka benzer. Hatta kavrulmamış çeşidine göre daha tatlı ve fındıksı bir lezzete sahip kavrulmuş sarımsak granülleri alma seçeneğiniz de vardır.
Sarımsak tozu yerine granüle sarımsak kullanırken, kullanılan miktarı ayarlamanız gerekir. Sarımsak tozu, granüle sarımsak ile karşılaştırıldığında çay kaşığı başına daha fazla sarımsak içerir, bu nedenle aynı miktarda lezzet elde etmek için daha fazla granül kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin sarımsak tozu için gerektirdiği miktarın iki katı granül sarımsak kullanın.
İyi Bir İkinci Seçim: Sarımsak Tuzu
Sarımsak tuzu, tuz eklenmiş sarımsak tozudur. Oranı, üç kısım tuz ile bir parça sarımsak şeklindedir. Aynı anda iki baharat ekleyebilme imkanı sunduğundan bu pratik olabilir; ancak dikkatli kullanmanız gerektiği anlamına da gelir. Sarımsak tuzu kullanırken, yemeğinizdeki diğer tuzları azaltın. Başka hiçbir tuz kaynağı olmasa bile yemeğinizin aşırı tuzlu olmasına neden olabileceği için büyük miktarlarda sarımsak tuzu kullanamazsınız.
Sarımsak tozu yerine sarımsak tuzu kullanırken, sarımsak tuzu miktarının iki katını kullanın, ancak ek tuza dikkat edin.
Acil Durumda: Kıyılmış Sarımsak
Kıyılmış sarımsak, ince doğranmış sarımsak karanfilleridir. Kıyılmış sarımsak, sote gerektiren yemekler için harika bir sarımsak tozu alternatifidir. Ne sarımsak tozu ne de sarımsak granülleri saniyeler içinde yanmaz.
Öte yandan, kıyma yapıyorsanız kıyılmış sarımsak etkili olmayabilir, çünkü kuru baharatlarla iyi uyum sağlamaz ve ete yapışmayabilir. Kıyılmış sarımsak, sarımsak tozundan daha yoğun bir lezzete sahiptir, bu nedenle daha azını kullanmanız gerekir. Tarifinizin sarımsak tozu için gerektirdiği miktarın yarısını jarred kıyılmış sarımsak olarak kullanın.
Diğer Alternatifler
Bu günlerde sarımsak suyu gibi seçenekler bakkal raflarında mevcuttur. Sarımsak suyu, taze sarımsak karanfillerinden ekstrakte edilen sıvıdır, bu da kurutulmuş sarımsak karanfillerinden yapılan tozdan daha keskin olduğu anlamına gelir.
Sarımsak pulları, özellikle kızartılmış olanlar, birçok yemek için bir başka iyi seçenektir. Bunlar, kuru formlarında kullanabileceğiniz veya kıyılmış sarımsaklara benzeyene kadar suya batırabileceğiniz daha büyük kuru sarımsak parçalarıdır.