İyi Bir Sarımsak Tozu Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Garlic Powder Substitute

Sarımsak, Eski Mısır zamanından beri kullanılmaktadır ve yiyecekleri tatlandırmanın en popüler yollarından biri olmaya devam etmektedir. Dünya çapında hemen hemen her mutfak türünde kullanılmaktadır. Sarımsak tozu kurutulmuş ve öğütülmüş sarımsakla yapılır. Sarımsak tozu baharat kadar etkili olmayabilir taze haliyle; ancak işlenmesi daha kolay olması ve daha uzun bir raf ömrüne sahip olması gibi avantajlara sahiptir. Her gün yemek yapmasanız bile sarımsak tozu baharat dolabınızın temel malzemesi olmalıdır. Herhangi bir nedenle bu işin dışındaysanız ve acil bir yedek parçaya ihtiyacınız varsa, birkaç iyi seçenek vardır.

En iyi seçeneğiniz: Granül sarımsak

Bu ikisi arasındaki fark anlambilimden daha fazlasıdır; granül sarımsak aslında farklı bir üründür. Her ikisi de sarımsaktan yapılır, ancak biri granül haline getirilmek üzere öğütülmüş sarımsak dişlerinden oluşur; diğeri ise ince toz haline gelinceye kadar öğütülmüş sarımsak dişlerinden oluşur. Doku farkı un ile mısır unu arasındaki farka benzer. Kavrulmuş sarımsaktan daha yumuşak, daha besleyici bir tada sahip kavrulmuş sarımsak granülleri bile alma seçeneğiniz var.

Sarımsak tozu yerine granül sarımsak kullanırken, kullanılan miktarı ayarlamanız gerekir. Sarımsak tozu aslında granül sarımsakla karşılaştırıldığında çay kaşığı başına daha fazla sarımsak temsil eder, bu nedenle aynı miktarda lezzet elde etmek için daha fazla granül kullanmanız gerekecektir. Tarifinizin sarımsak tozu için gerektirdiğinin iki katı kadar granül sarımsak kullanın.

İyi bir ikinci seçenek: Sarımsak tuzu

Sarımsak tuzu tuz eklenmiş sarımsak tozudur. Oran, üç ölçü tuzla birleştirilmiş bir ölçü sarımsaktır. Aynı anda iki baharat ekleyebileceğiniz için bu kullanışlı olabilir; ancak aynı zamanda dikkatli kullanmanız gerektiği anlamına da gelir. Sarımsak tuzu kullanırken yemeğinizdeki tuzun geri kalanını azaltın. Başka tuz kaynağı olmasa bile yemeğinizi kolayca aşırı tuzlayabileceğiniz için büyük miktarlarda sarımsak tuzu kullanamazsınız.

Sarımsak tozu yerine sarımsak tuzu kullanırken, iki kat daha fazla sarımsak tuzu kullanın ancak ilave tuza dikkat edin.

Kısaca: Kıyılmış sarımsak

Kıyılmış sarımsak, ince kıyılmış sarımsak dişleridir. Kıyılmış sarımsak, sotelemenin gerekli olduğu yemekler için mükemmel bir sarımsak tozu alternatifidir. Ne sarımsak tozu ne de sarımsak granülleri birkaç saniye içinde yanabileceğinden iyi sotelenmez.

Öte yandan, mangalda ovalama yapıyorsanız kıyılmış sarımsak, kuru baharatlarla iyi karışmayacağından ve ete yapışmayabileceğinden etkili olmayabilir. Kıyılmış sarımsağın tadı sarımsak tozuna göre daha yoğun olduğundan daha az kullanacaksınız demektir. Sarımsak tozu için tarifinizin gerektirdiği kavanoz kıyılmış sarımsak miktarının yarısını kullanın.

Diğer alternatifler

Bugünlerde market raflarında sarımsak suyu gibi seçenekler mevcut. Sarımsak suyu, taze sarımsak dişlerinden elde edilen sıvıdır; bu, kurutulmuş sarımsak dişlerinden elde edilen tozdan daha keskin olduğu anlamına gelir.

Sarımsak pulları birçok yemek için, özellikle de kızarmış olanlar için başka bir iyi seçenektir. Bunlar, kuru haliyle kullandığınız veya kıyılmış sarımsağa benzeyene kadar suya batırabileceğiniz daha büyük kurutulmuş sarımsak parçalarıdır.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın