Tatlılar İçin Pudra Şekeri Alternatifleri: En Lezzetli Çözümler

by baharatdiyari
confectioners sugar substitute

Tatlılar için şeker, buzlanmalar ve kaplamalar için gereklidir. İnce kristal yapısı, tereyağı kremlerini pürüzsüz tutar ve çörek, kurabiye, kek gibi hamur işlerine çekici bir karlı görüntü sağlar. Ancak, ince dokulu pudra şekeriniz kalmadıysa, her şey bitmiş sayılmaz. Yerine kullanabileceğiniz birkaç şekerleme şekeri alternatifi vardır. İşte en iyi seçeneklerden bazıları:

En İyi Seçenek: Kendi Pudra Şekerinizi Yapın

Pudra şekeri, basitçe ince öğütülmüş beyaz granül şeker ve az miktarda mısır nişastası karışımıdır. Kendi pudra şekerinizi yapmak için, şekerinizi öğütmeniz yeterlidir. Ev yapımı pudra şekeriniz, mağazadan alınan kadar tutarlı olmayabilir, ancak işinizi görecek kadar benzer olacaktır.

Kendi pudra şekerinizi yapmak için bir blender, mutfak robotu veya kahve değirmeni ve ince bir elek gerekecektir. Beyaz granül şekeri blender veya kahve değirmenine koyun ve yaklaşık bir dakika boyunca öğütün. Tarifiniz için yeterli miktarı elde edene kadar şekeri eleyin. Eleme işlemi önemlidir çünkü şekerin içinde büyük ve küçük kristaller bulunabilir. En iyi sonucu elde etmek istiyorsanız.

Hazırladığınız her bir fincan pudra şekeri için bir çay kaşığı mısır nişastası ekleyin. Bu, mağazadan alınan pudra şekerine daha yakın bir sonuç elde etmenizi sağlar.

İyi Bir Alternatif: Daha Kalın Pudra Şekeri Öğütmeleri

Çoğu markette bulunan standart pudra şekeri, 10 kat öğütülmüş şekerdir. 10x, en ince öğütülmüş şekeri ifade eder. Ayrıca, X ile belirtilen başka pudra şekeri öğütücüleri de mevcuttur.

10x en ince olduğu için diğerleri daha düşük sayılarla ifade edilir. Örneğin, 6x ve 4x pudra şekeri, bir kaplamada çözülmeleri 10x kadar kolay olmasa da, tatlıların üzerinde görünüm, tat veya doku açısından çok az fark yaratabilir. Hatta bu tür pudra şekerleri, daha yavaş çözündükleri için daha iyi bir iş çıkarabilir.

Acil Durumda: Toz Dekstroz (Glikoz)

Bu şekerin tam adı dekstroz monohidrattır ve sofra şekerinin bileşenlerinden biridir. Dekstroz tozu, pudra şekeri gibi ince öğütülmüş kristallerden oluşur ve şekerlemelerde pudra şekerinin işlevini görebilir. Dekstroz, mısır nişastasından türetilmiştir.

Dekstrozu pudra şekeri yerine kullanırken iki şeye dikkat etmelisiniz: normal şekerden daha fazla sıvı emmesi ve normal şeker kadar tatlı olmaması. Bu, daha fazla sıvı kullanmanız gerektiği ve kuru bileşen oranını azaltmanız gerektiği anlamına gelir. Dekstroz, normal şekerin tatlılığının sadece %50 ila %75’ine sahiptir, bu yüzden aynı tatlılığı elde etmek için daha fazla kullanmanız gerekebilir.

Dekstroz, bal gibi normal şekerden daha kolay yanar. Dekstroz ekledikten sonra yemeği pişiriyorsanız, sıcaklığı 300 ila 350 dereceye düşürdüğünüzden emin olun.

Diğer Alternatifler

İngiltere’de “superfine” şeker, tekerlek (veya hint) şekeri olarak da bilinir. Pudra şekerindeki kadar ince olmasa da, daha ince bir kristal yapıya sahiptir ve bu nedenle normal granül şekere göre daha iyi çalışabilir. Ancak, mısır nişastası içermediği için bazı tariflerin sonucunu etkileyebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın