Lovage Yerine Kullanabileceğiniz En İyi Alternatifler

by baharatdiyari
Lovage Substitute

Lovage, Avrupa mutfağında uzun bir geçmişe sahip olan maydanozgiller ailesinin bir üyesidir. Yoğun bir lezzet sunar, bu da onu patates yemekleri için mükemmel kılar, ancak çorbalarda ve güveçlerde kullanılacak kadar çok yönlüdür. Eğer otantik Alman veya Doğu Avrupa yemekleri yapmayı planlıyorsanız, bu bitkiyi elde etmek için elinizden geleni yapmalısınız. Eğer marketinizin sebze reyonunda lovage bulamazsanız, aşağıdaki alternatiflerden herhangi biriyle de lezzetli bir yemek hazırlayabilirsiniz.

En İyi Seçenek: Kereviz

Lovage ve kereviz doğrudan akraba olmasalar da birbirlerine oldukça benzerler. Kereviz, daha kalın saplara sahip lovage’ın daha hafif bir versiyonu olarak düşünülebilir. Eğer yemeğinizde lovage’ın görünümü önemliyse, kerevizden daha iyi bir alternatif bulamazsınız. Ayrıca, kereviz neredeyse aynı lezzeti sunar. Lezzetleri çok yakın olsa da, lovage’ın kerevizden belirgin şekilde daha keskin olduğunu unutmamak gerekir. Başka bir deyişle, aynı etkiyi elde etmek için daha fazla kereviz kullanmanız gerekebilir. Kerevizi lovage yerine kullanırken, tarifte belirtilen lovage miktarının yaklaşık 1,5 katını kullanın.

İyi Bir İkinci Seçim: Lovage Tohumları

Lovage tohumları, lovage veya kerevizden beklediğiniz lezzetin çoğunu içeren yemekler hazırlayabilir. Aslında, kereviz tuzu ve kereviz tohumu baharatı genellikle lovage tohumları ile yapılır. Yaprakları ve sapları kullanmanın getirdiği hacim olmadan lezzet sağlama avantajına sahiptirler. Bu, lovage saplarının ve yapraklarının uygun olmadığı tüm yemeklerde kullanılabilecekleri anlamına gelir.

Zor Durumda: Rezene

Rezene, lovage yerine etkili bir alternatif olabilir. Rezene ve lovage sapları görünüşte benzerdir, bu da görünüşün önemli olduğu durumlar için mükemmel bir seçenek olduğu anlamına gelir. Ayrıca benzer bir dokuya sahiptirler; aslında, çok az bitki (kereviz ve rezene dışında) lovage ile benzer bir dokuya sahiptir. Buna ek olarak, rezene lezzeti, lovage gerektiren çoğu yemekte iyi bir uyum sağlar.

Diğer Alternatifler

Düz yapraklı maydanoz hem lovage hem de kerevizle aynı aileye aittir. Kerevizle benzer lezzet notlarına sahiptir ve lovage’a benzer şekle sahip yaprakları vardır.

Lovage’ın daha hafif bir versiyonunu elde etmek için konserve kremalı kereviz çorbası kullanabilirsiniz. Bu her yemek için uygun olmayabilir, ancak çorba veya güveçte ihtiyaç duyduğunuz bazı lezzetleri sağlayabilir.

Kereviz tohumları gibi, kereviz kökü de kereviz aroması sağlamak için iyi bir seçenektir. Kereviz kökü, lovage ve kereviz ailesindendir, ancak sap yerine kökleri için yetiştirilir. Soyulup dilimlendiğinde, çorbalarda ve güveçlerde ince bir kereviz aroması sağlayabilir.

Maggi stok küpleri lovage lezzetini çoğaltmanın başka bir yoludur. Lezzet, Almanların bu bitkiye Maggikraut demesini sağlayacak kadar benzer.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın