Kullanabilirsin soğan tuzu tuzla birlikte hafif bir soğan aroması eklemek için. Taze soğan olmadan soğan ve tuz isteyebileceğiniz ekmek, kuru ovma ve salata sosları için mükemmeldir. Birazını baharat dolabınızda saklamanızı gerektirecek kadar çok yönlüdür, ancak eğer biterse birkaç soğan tuzu alternatifi vardır.
En iyi seçeneğiniz: Soğan tozu ve tuz
Soğan tuzu sadece bir karışımıdır soğan tozu ve tadı etkilemeyen topaklanma önleyici madde içeren tuz. İki malzemeyi birleştirerek, önceden paketlenmiş soğan tuzuna benzer veya aynı olması gereken kendi soğan tuzunuzu hazırlamış olursunuz.
Baharat üreticilerinin her bir malzemenin kendi oranlarına sahip olacağını unutmayın. Belirli bir ticari karışımı kopyalamak istiyorsanız, eşit miktarda soğan tozu ve tuzla başlayın ve en yakın eşleşmeyi bulana kadar ikisi arasındaki dengeyi kurun.
Kendi soğan tuzunuzu yapmak, size önceden hazırlanmış soğan tuzuyla elde edebileceğinizden daha yüksek derecede esneklik sunar. Her baharattan istediğiniz kadar çok veya az ekleyebilirsiniz. Ev yapımı soğan tuzunuz marketten aldığınız soğan tuzuyla aynı dokuya sahip olacak ve aynı şekilde kullanabileceksiniz.
İyi bir ikinci seçenek: Rendelenmiş taze soğan ve tuz
Taze soğan ve tuz, soğan tuzundaki soğan tozunun lezzetine benzer bir lezzet sağlayabilir. Yukarıdaki ev yapımı soğan tuzu karışımında olduğu gibi bu karışımdaki lezzet dengesini kontrol edebilirsiniz.
Soğan tozunun dokusunu daha iyi taklit etmek için soğanı ince bir şekilde rendeleyin. Taze soğanın ince bir şekilde rendelendiğinde hala bir miktar hacimli olacağını unutmayın; bu nedenle bu ikame, ince çorbalar veya pürüzsüz salata sosları gibi yemekler için ideal olmayabilir. Taze soğan da yemeğinize nem katacaktır; Çok eklerseniz, telafi etmek için diğer sıvıları da ayarlamanız gerekebilir.
Ayrıca taze soğanın aromasının, soğan tuzundaki soğan tozunun aromasından daha güçlü olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle daha az kullanmalısınız. Tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı soğan tuzu için orta boy bir soğanın dörtte birini rendeleyip 1/2 çay kaşığı tuzla birleştirerek başlayın.
Bir tutam: Kurutulmuş soğan gevreği ve tuz
Soğan tozu ve soğan gevreği, kurutulmuş soğandan yapılır. İki baharat arasındaki fark dokularıyla ilgilidir.
Soğan tuzunu değiştirmek için soğan pullarını kullanırken iki seçeneğiniz vardır: bunları tarifinizde olduğu gibi kullanın ve tuzla birleştirin veya soğan tuzu yapmak için kullanabileceğiniz soğan tozu yapmak için öğütün. Et veya ince bir çorba için kuru ovalama yapmak için öğütme tercih edilir. Bütün pulları kullanırken, tarifinizin gerektirdiği her çay kaşığı soğan tuzu için 1/2 çay kaşığı bütün soğan gevreği ve 1/2 çay kaşığı tuz kullanın.
Diğer alternatifler
Taze soğan veya soğan gevreği ile gelen yığın olmadan soğan tuzunun lezzetini elde etmek için soğan suyunu ve tuzu birleştirin. Soğan suyu sıvı olduğu için tabaktaki diğer sıvıları da telafi edecek şekilde ayarlamanız gerekebilir.
Kereviz tuzu Soğandan isteyeceğiniz bazı lezzetli notaları tuzla birlikte sunuyor. Tıpkı soğan tuzu gibi kullanabilirsiniz.