Anavatanı Hindistan olan uzun biber, Avrupa'da ortaya çıkan ilk biber olabilir. Birkaç yüzyıl önce gözden düşmüş olsa da modern çağda yeniden canlandı. Sunuyor derin ve karmaşık bir lezzet bu onu normal karabiber kadar çok yönlü kılar. Sorun şu ki onu bulmanın pek de kolay olmaması. Bu baharata ihtiyacınız varsa ve elinizde hiç yoksa aşağıdaki uzun biber alternatiflerinden birini deneyin.
En iyi seçeneğiniz: Tellicherry karabiberleri
Tellicherry karabiberleri Malabar'daki karabiberlerin en büyüğü, en olgunu ve en lezzetlisidir. En iyi karabiberler olarak kabul edilirler ve karabiber aromasının genel lezzet profilinde ön planda olması gereken yemeklerde kullanılırlar. Tellicherry karabiberleri yoğun, derin lezzet profillerinden dolayı yüksek talep görmektedir. Telliçeri biberinden gelen çam ve narenciye notaları, onu lezzet açısından uzun biberin harika bir alternatifi haline getiriyor.
Uzun biber de benzer bir tatlılığa sahiptir ve tatlı baharat notalarının yanı sıra çiçek notalarına da sahiptir. Bu iki biberin de içerdiği piperinden gelen benzer bir ısırığı var. Ancak Telliçeri biberleri bütün haldeyken uzun biberlerle aynı görünüme sahip değildir. Yuvarlaktırlar, uzun biberler ise uzun konik bir şekle sahiptir. Ancak her iki baharat da genellikle yiyeceklere toz halinde eklenir ve öğütüldükten sonra biberler arasında elbette çok az fark olur.
Öğütülmüş uzun biber yerine 1:1 oranında öğütülmüş telli kiraz biberi kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Cennet taneleri
cennet baharatı taneleri Timsah biberi olarak da bilinir. Cennet taneleri, uzun biberle olan birçok benzerliğinin yanı sıra, Avrupa'da da benzer bir geçmişe sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Her iki baharat da dünyanın başka yerlerinden gelmiş, Avrupa'da son derece popüler olmuş ve daha sonra yerini karabiber ve pul biber almıştır.
Benzer tat profilleri nedeniyle birbirlerinin yerine geçerler. Cennet taneleri olarak bilinen baharat da uzun biber gibi hoş kokuludur ve karmaşık bir ısı içerir. Lezzet ve aroma notaları ve çiçeksi, cevizli ve güçlü bir narenciye varlığı. Başka bir deyişle, tam olarak uzun biberden isteyeceğiniz niteliklere sahiptir.
Uzun biber yerine 1:1 oranında cennet tanelerini kullanın.
Bir tutam: Beyaz biber
Beyaz karabiber karabiber ile aynı bitkiden gelen aynı meyvelerdir (drupe adı verilir). Görünüm ve tattaki farklılık, bunların nasıl işlendiğine ve hasat edildiği noktaya bağlıdır. Beyaz biberin dış kabuğu işlenirken çıkarılır, böylece içteki daha açık renkli tohum kalır. Biber kuruduğunda kabuğu siyaha dönen ve karabibere rengini veren kısımdır.
Beyaz biber, karabibere göre daha geç hasat edilir, bu da onların daha olgun olduğu ve uzun bibere benzer bir tat karmaşıklığına sahip olduğu anlamına gelir. Benzer dünyevi bir tada sahipler. Dış kabuğun çıkarılması, karabiberin piperininin bir kısmının kaybolmasına neden olur, bu da beyaz biberin karabiber kadar sıcak veya keskin olmadığı anlamına gelir. Bu göreceli yumuşaklık, uzun bibere benzemesinin bir başka yoludur.
Öğütülmüş beyaz biber, öğütülmüş uzun bibere benzememektedir ancak bunun çoğu uygulamada bir sorun oluşturması muhtemel değildir.
Uzun biber yerine 1:1 oranında beyaz biber kullanın.
Diğer alternatifler
Uzun biberin Avrupa'da gözden düşmesinin nedenlerinden biri de acı biberin Yeni Dünya'dan gelmesiydi. bir biber acı biber gibi uzun biberden daha fazla ısı sağlayabilir ve içerik olarak uzun biber içeren çoğu tarifte işe yarayabilir.