Yenibahar, Karayipler ve Meksika'daki yemeklerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Jamaika pislik baharatının ana bileşenlerinden biridir, ancak popüler bir tatil baharatı olması da dahil olmak üzere kullanımı bu köklerin çok ötesine geçmiştir. Bu baharat biterse veya yakınınızdaki süpermarkette bulamazsanız, yenibahara aynı veya benzer tatlar veren bir alternatif bulmanız gerekecektir. Neyse ki yenibaharın yerine kullanabileceğiniz birkaç malzeme var ve bunları zaten dolabınızda bulundurabilirsiniz.
En iyi seçeneğiniz: Tarçın, hindistan cevizi ve karanfil karışımı
Jamaika'da bazen “pimento” (İspanyolca “biber”) olarak anılan yenibahar, adını karabiberin yanı sıra bu üç baharatın bazı özelliklerini taşıyan lezzetinden dolayı almıştır. Bu baharatların karışımı bu nedenle yenibaharın karmaşık lezzetine makul bir yaklaşım oluşturabilir.
En popüler karışım tarifi, üç baharatın da eşit miktarlarda birleşimidir. Tarifiniz bir çay kaşığı yenibahar gerektiriyorsa onun yerine bu karışımdan bir çay kaşığı kullanırsınız.
atlamanın mümkün olduğunu unutmayın. hindistan cevizi veya iki parçanın karışımını kullanın tarçın küçük hindistan cevizi ve karanfillerin her birine birer parça. Bazı karışımlar bir tutam içerir karabiber. Uzun süre saklandığında lezzetini kaybedeceği için bu baharat karışımını ihtiyaç duyduğunuzda hazırlamanız tavsiye edilir. Bunu önceden yaparsanız hava geçirmez bir kapta saklayın; tercihen camdan yapılmış bir tane.
İyi bir ikinci seçenek: Balkabaklı turta baharatı
Çoğu baharat markasının kendine ait kabak tatlısı baharatı tatil sezonunun dışında bile bulmak kolay olacak. Hatta geçen seneden kalanlar da olabilir.
Tahmin edebileceğiniz gibi balkabağı turtası baharatı, balkabaklı turtaya eşlik eden tatları sağlamak üzere formüle edilmiş bir karışımdır. Çoğu balkabağı turtası baharat karışımı, yenibaharın yanı sıra diğer baharatları da içerir. zencefiltarçın ve karanfil. Yenibaharın balkabağı turtası baharatındaki malzemelerden biri olması, onun iyi bir yenibahar yerine geçmesinin nedenlerinden biridir.
Balkabaklı turta baharatı bire bir ikamedir, bu nedenle tarifinizin yenibahar için belirttiği miktarın aynısını kullanırsınız.
Kısaca: Öğütülmüş karanfiller
Karanfilin güçlü tadı yenibaharın tadıyla pek çok ortak noktaya sahiptir. Bununla birlikte, karanfilin keskinliğinin diğer daha hassas tatları kolaylıkla bastırabileceğini unutmamak önemlidir.
Yenibahar yerine öğütülmüş karanfil kullandığınızda, daha az karanfil kullanmanız gerekecektir. Tarifinizde 1 çay kaşığı yenibahar gerekiyorsa 1/2 çay kaşığı öğütülmüş karanfil kullanmanız gerekecektir. Kendiniz öğütmeye çalışmak yerine bu baharat öğütücüsünü satın almanız önerilir. Sadece öğütmek zor olmakla kalmaz, aynı zamanda yağlar öğütücünüzdeki plastik parçalara da zarar verebilir.
Diğer alternatifler
Yukarıdaki alternatiflerin hiçbiri sizin için uygun değilse, diğer seçenekleriniz şunlardır: topuz (hindistan cevizi ile aynı bitkiden) ve bütün yenibahar meyveleri. Bir çay kaşığı öğütülmüş yenibahar yerine beş adet yenibahar meyvesi kullanın.