Karanfil gerektiren birçok popüler tarif var. Güçlü ve kendine özgü bir tada sahip, bu güçlü baharat genellikle bir yemeğe sıradanlıktan olağanüstülüğe geçiş için ihtiyaç duyduğu desteği veren temel bileşendir. Her ev aşçısının hayatında, tarif listesinde bir malzemenin gözden kaçırıldığı ya da o malzemeye sahip olduğunuzu düşündüğünüzde (çok geç!) her şeyin tükendiğinin farkına vardığınız bir an gelir. Neyse ki, en sıradan aşçılar bile karanfilin yerini tutabilecek en az bir baharatı ellerinde bulundururlar. En iyi seçeneklerinizi gözden geçirelim.
En iyi seçeneğiniz: Hindistan cevizi
Karanfilin olası tüm alternatifleri arasında hindistan cevizi genellikle en iyi seçeneğinizdir. Aynı şekilde aromatik yemeğe eklendiğinde karanfilinkine çok benzeyen harika ve eşsiz bir tada sahiptir.
Tıpkı yenibaharda olduğu gibi tarifinizde belirtilen karanfil sayısına eşit miktarda hindistan cevizi eklemeniz yeterli. Küçük hindistan cevizi tüm yemek çeşitleri için idealdir ve hem tatlı hem de tuzlu yemeklerde karanfilin yerine harika bir alternatif oluşturur.
İyi bir ikinci seçenek: Yenibahar
Elinizde yenibahar varsa, bu karanfil yerine geçecek en iyi seçeneklerden biridir. Bu alternatifi kullanmak için, tarifinizin gerektirdiği miktarda karanfil ile yemeğinize yenibahar ekleyin.
Yenibahar var kendine özgü lezzet profilibu nedenle bu ikameyi kullanmayı seçerseniz tat farkının bilincinde olun. Örneğin, tatlılar genellikle farklı bir alternatifle daha iyi sonuç verir, çünkü yenibaharda tatlılarınızı tamamlayamayacak kadar karabiber izleri bulunur.
Kısaca: Tarçın
Küçük hindistan cevizi veya yenibahar bulundurmuyorsanız, tarçın bir tutam karanfil yerine kullanılabilir. Kendi başına, tarçının daha fazla baharatı ve daha az tatlılığı vardır diğer olası alternatiflerden farklı olduğundan, pişirdiğiniz yemeğin türüne bağlı olarak doğru tadı yaratmak için başka bir malzeme eklemeniz gerekebilir.
Vanilya ve tarçın birlikte çok yakışıyor, özellikle tatlılarda. Yine tarçın miktarı (veya toplam tarçın artı vanilya miktarı veya seçtiğiniz malzemenin miktarı) tarifinizde belirtilen karanfil miktarına eşit olmalıdır.
Diğer Alternatifler
Yenibahar, hindistan cevizi veya tarçın yerine, kakule Bazı yemeklerde karanfil yerine kullanılabilen başka bir baharattır. Karanfil dışında hemen hemen her şeye sahipseniz, yukarıda listelenen baharatların herhangi bir kombinasyonu onun yerine kullanılabilir. Aslında elde ettiğiniz lezzetin aslında tek başına karanfilinkinden daha iyi olduğunu görebilirsiniz!
Elbette baharat rafınızın tamamının biraz çıplak görünme ihtimali her zaman vardır. Durum böyle olsa bile paniğe kapılmayın! Her şey başarısız olduğunda, çoğu yemek, karanfil ilavesi veya uygun bir ikame olmadan gayet iyi sonuç verecektir.