Adaçayı güçlü bir bitki çeşitli lezzetli yemeklerde uygulamaları vardır. Geleneksel olarak kümes hayvanlarının baharat karışımlarının bir parçası olarak ve dolmalarda kullanıldığı için çoğu kişi bunu Şükran Günü hindisi otu olarak bilir. Bu bitkiyle aşırıya kaçmak çok kolaydır ve diğer baharatlara karşı hoş bir arka plan notası olabilse de, aşırı kullanıldığında buruk bir notaya sahip olabilir. Aşağıda çok fazla adaçayı önlemenin ve bir yemeği kurtarmanın en iyi yollarından bazıları bulunmaktadır.
Seyreltik
Bir lezzet bir tabakta yüksek oranda yoğunlaştığında, yemeği sabitlemenin en iyi çözümü bu konsantrasyonu yemeğin tekrar lezzetli hale geleceği noktaya kadar azaltmaktır. Bir yemeğe çok fazla adaçayı eklediğinizde yemeğin daha fazlasını yaparak lezzetini sulandırabilirsiniz. Adaçayı olmadan ikinci bir parti yapın ve birinciye ekleyin. Sonuç olarak bilgenin gücünü yarı yarıya azaltacaksınız.
Gerekenden iki kat daha fazla adaçayı eklediyseniz, ikinci partiyi birinciden daha da büyük yapmanız gerekebilir. Açıkçası, bu israfa neden olabilir ve zaman alacaktır.
Pişirme süresini uzatın
Adaçayı, ne kadar uzun süre pişirilirse yoğunluğu o kadar artan bitkilerden biridir; ancak sonunda kaybolur. Yemeğiniz uzun pişme süresine dayanabiliyorsa ve adaçayı pişirme işleminin başında eklediyseniz, adaçayı ekstra uzun süre kavurarak etkisiz hale getirebilirsiniz. Seyreltme adımı gibi, bu da yalnızca yemeği servis etmeyi planladığınız zamandan çok önce yemek pişiriyorsanız bir seçenektir.
Adaçayı çıkarın
Taze adaçayı dalları kolayca çıkarılabilir ve çok fazla kullandığınızı fark ettiğiniz anda çıkarmalısınız. Bu listedeki diğer kurtarma önlemlerinden herhangi birini denemeden önce adaçayı dallarını çıkarın. Bunu yapmazsanız pişirmeye devam edecekler ve lezzet salacaklar. Hindi veya başka bir gıdaya sürtmek için öğütülmüş adaçayı kullanıyorsanız, onu yemeğin yüzeyinden yıkayabilirsiniz. Bundan sonra adaçayı hariç diğer şifalı otları ve baharatları yeniden uygulayabilirsiniz.
Diğer baharatların miktarını artırın
Yemekteki diğer bitki ve baharatların miktarını artırmak, çok fazla adaçayı tadının maskelenmesine yardımcı olabilir. Elbette tek bir aşırılık yerine birden fazla aşırılık riskiyle karşı karşıya kalacaksınız. Baharatları rastgele eklemek yerine hangilerini artıracağınızı dikkatlice seçin.
Örneğin, sarımsak Birçok insanın aşırıya tahammül edebileceği keskin bir nota sunuyor. Sarımsak miktarını artırın ve pişirmenin sonuna doğru ekleyin. Lezzetli notaları adaçayı yoğunluğunu bastırabilir. Yeşil soğan ve kereviz de aynı amaca hizmet edebilir.
Patates ekle
Patates nişastalı bir kök sebzesidir ve fazla baharatları etkisiz hale getirmesi nedeniyle popülerdir. Patatesleri çok fazla adaçayı içeren bir et suyuna veya güvece ekleyin ve pişirmeye devam edin. Patateslerin baharatların lezzetini emdiği ve yemeğe servis edilmeden önce çıkarılabileceği düşünülüyor.
Tatlılık ekle
Diğer şifalı bitkilerde olduğu gibi kekik Ve kekikÇok fazla adaçayı yemeğin lezzetsiz hale gelmesine neden olabilir. Tatlılık, acı yiyeceklerin ilacıdır ve biraz şeker, istenmeyen tat notalarının bastırılmasına yardımcı olabilir. Buradaki anahtarın biraz şeker kullanmak olduğunu unutmayın. Açıkça algılanamayacak kadar az. Çok fazla tatlılık, lezzetli bir yemeğin lezzet profilini bozabilir.