Çok Fazla Kekik mi? Gelin Yemeğinizi Onaralım

by baharatdiyari
Too Much Oregano

Kekik karakteristik keskinlik aşırıya kaçılması kolay bir bitki haline getirir. Etler, makarna sosu ve çorbalar da dahil olmak üzere çeşitli lezzetli yemekleri tatlandırmak için kullanılabilen çok yönlü bir bitkidir; ancak aşırı kullanıldığında dezavantaj olur. Yanlışlıkla çok fazla kekik eklediyseniz, tadı gidermek ve yemeği saklamak için aşağıdaki ipuçlarını göz önünde bulundurun.

Kekik çıkarın

Bir tutam taze kekik kullandıysanız otu fiziksel olarak çıkarmak kolaydır, ancak kurutulmuş ve ufalanmış bitkiyle biraz daha zordur. Çorba veya sos gibi ıslak preparatlarda delikli bir kaşık veya küçük süzgeç kullanmanız ve bunu yüzeyde gezdirmeniz gerekecektir. Eğer bitki bir hindinin veya büyük bir et parçasının yüzeyindeyse, baharatları tekrar uygulamadan önce onu yıkayın.

Seyreltik

Daha fazla malzeme ekleyerek kekik aromasının yemeğinizde daha az keskin olmasını sağlayabilirsiniz. Bu da kekik miktarını diğer her şeyle orantılı olarak azaltır. Diğer malzemeleri de yeteri kadar ekleyebilirseniz kekiği dengeleyebilir ve yemeğinizi tekrar lezzetli hale getirebilirsiniz. Bunu, yemeği ikiye bölüp ardından kekik hariç taze malzemeler ekleyerek yapabilirsiniz. Çıkardığınız yarısını gelecekte kullanmak üzere dondurabilir veya atabilirsiniz.

Bunun daha fazla malzeme kullanmanın dezavantajı olduğunu ve ayrıca daha fazla zaman alacağını unutmayın. Başka bir seçenek de, ilk partiyi yarıya indirmek yerine başka bir tam parti eklemektir. Bu, yemeğin iki katı kadar yemenize neden olacaktır, ancak kekik aroması evcilleştirilecektir.

Daha uzun süre pişirin

Kekik, ne kadar uzun süre pişirilirse lezzet salmaya devam eden bir bitkidir; ancak bunu süresiz olarak yapmayacak. Tadı zamanla azalacaktır. Yaptığınız yemek daha uzun süre pişirilebilecekse ve zamanınız varsa, kekik aromasının kaybolması için pişirme süresini uzatmanız yeterlidir. Bu adımdan önce kekiği çıkarmak, ihtiyaç duyacağınız süreyi kısaltmanıza yardımcı olabilir.

Tatlılık ekle

Kekiğin ölçülü kullanıldığında bile hafif bir acılığı vardır. Bu acı nota, bitkinin diğer tat notaları ve yemeğin içindeki diğer malzemelerin tatları arka planda olduğunda olumlu olabilir. Kekik fazla kullanıldığında acılık ön plana çıkar ve diğer tüm tatları bastırabilir. Eğer çok fazla kekik kullandıysanız asıl probleminiz yemeğin acılığı olacaktır. Bir tatlandırıcının eklenmesi acı notaların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olabilir.

Yemeğe bağlı olarak tatlandırma seçenekleriniz baldan şekere ve hatta meyveye kadar değişebilir. Burada önemli olan ılımlılıktır. Tuzlu bir yemeğin tatlı olmasını istemezsiniz, sadece daha az acı olmasını istersiniz.

Patates ekle

Patates, çoğu ot ve baharatın aşırı kullanımı için başvurulacak çözümdür ve kekik de bir istisna değildir. Yemeğin içinde patates varsa, tarifin gerektirdiğinden daha fazlasını eklemek ve servis etmeden önce fazla patatesi çıkarmak isteyeceksiniz. Hatta nişastalı yumruyu spagetti sosunu veya geleneksel olarak patatesle servis edilmeyen başka bir yemeği saklamak için bile kullanabilirsiniz. Servis yapmadan önce patatesleri büyük parçalar halinde kesin ve çıkarın. Patates, kekik aromasının çoğunu emecek ve böylece onu tekrar dengeye getirecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın