Şeker tartışmasız olanı sağlar en popüler lezzetancak aşırı kullanıldığında yemeği de mahvedecektir. Çoğu insan biraz fazla tatlı olan yemekleri tolere etse de, çok fazla şeker kullanmak bazı yemekleri tatsız hale getirecek kadar mide bulandırıcı hale getirir. Çok fazla şeker sadece yemeğin tadı için kötü değildir, aynı zamanda sağlığınız için de kötüdür. Yarım bardak şeker eklemek isterken bir bardak şeker eklediyseniz aşağıdaki çözümlerden biri yardımcı olabilir.
Seyreltik
Tatlılığı sulandırıp diğer malzemelerin oranını artırarak bir yemeğin lezzet dengesini yeniden sağlayabilirsiniz. Yemeğin bir kısmını şekersiz yapmayı ve onu çok fazla olana eklemeyi düşünün. Bu, size daha fazla yemek artıkları bırakacak daha pahalı bir teklif olsa da, yardımcı olabilir. İhtiyacınız olandan iki kat daha fazla şeker eklediyseniz yemeğinizi ikiye katlamanız gerekeceğini unutmayın; Şekerin üç katı eklediyseniz üç katına çıkarmanız gerekecektir.
Bazı durumlarda, bir yemeği sulandırmak için ihtiyacınız olan tek şey bir veya iki ana malzemenin yanı sıra baharatlardır. Örneğin çok fazla şeker içeren bir spagetti sosu biraz daha ezilmiş domates ilavesiyle daha iyi hale getirilebilir. Çok tatlı bir biberin biraz daha fasulyeye veya kıymaya ihtiyacı olabilir.
Asitliği artırın
Tuzlu bir yemek yapıyorsanız, ekşi bir malzeme ekstra tatlılığın dengelenmesine yardımcı olabilir. Spagetti sosu, kırmızı biber veya salsa, narenciye suyu, sirke veya kırmızı şarap gibi ekşitmenin eklenmesiyle aşırı şekerden kurtarılabilir. Diğer yemekler için hardal (hazır veya kuru) veya demirhindi ezmesi daha uygun olabilir.
Spagetti sosu durumunda şarap veya sirke en iyi seçeneklerdir. Sos istenilen kıvama gelinceye kadar ekleyin ve pişirin. Salsa veya biber için limon veya limon suyu en iyi seçenek olacaktır.
Tuzu artırın
Çok fazla şeker içeren bir yemekte az miktarda tuz fark yaratabilir. Artan tuzluluk, aşırı tatlılığın maskelenmesine ve dikkatin dağılmasına yardımcı olabilir. Çok fazla şeker gibi çok fazla tuzun da sağlık sorunlarına neden olabileceğini unutmayın. Bu yöntemi sadece biraz fazla şeker içeren yemeklerde kullanmalısınız.
Soya sosu veya miso gibi tuzlu bir malzemenin kullanılması, yemeğe daha incelikli bir lezzet profili verirken ekstra şekeri ortadan kaldırabilir.
Süt ürünleri ekleyin
Peynirin uygun olduğu lezzetli yemeklerde, bazı peynirlerin zenginliği ve keskinliği fazla şekerin tadını maskelemeye yardımcı olabilir. Örneğin çok tatlı bir spagettiye Pecorino Romano veya benzeri lezzetli bir İtalyan peyniri eklenmesi faydalı olabilir. Acı biber için ekşi krema ve hatta yoğurt ekleyebilirsiniz. Aşırı tatlı birçok tatlıya şekersiz çırpılmış krema eklerseniz daha az mide bulandırıcı hale gelebilir.
Baharatlı yap
Biberlerin tadı, çok fazla şekerin verdiği tatlılıkla iyi bir şekilde eşleşebilir. Bir veya iki tutam ezilmiş pul biber, spagetti sosu ve ekstra kırmızı toz biberle iyi gider. kırmızı biber biberinizi daha da lezzetli hale getirebilir. Ekstra şekerli bir tatlı bile baharatla güzelleştirilebilir; fazladan eklemeyi düşünün karanfil Ve tarçın çok tatlı bir pasta dolgusuna.