Kişniş çok yönlü bir baharat bu körilerde ve birada ortaya çıkıyor. Ve kuru ovalamaya karmaşıklık kazandırmak için kullanılabilir. Kişniş tipik olarak diğer baharatlara ve daha güçlü tatlara tamamlayıcı olarak en iyi sonucu verir; başka bir deyişle, arka plan notu olarak en iyi sonucu verir. Gerçekten baskın hale gelmesi için çok fazla kullanmanız gerekir, ancak aşırı kullanıldığında ön plana çıkar ve bir yemeği aşırı derecede acı hale getirebilir. Bu sorunla karşı karşıyaysanız ve çok fazla kişnişin etkilerini ortadan kaldırmanın bir yoluna ihtiyacınız varsa, seçenekleriniz var. Aşağıdaki çareleri göz önünde bulundurun.
Seyreltik
Kişniş aromasını dengelemenin en basit yolu, diğer her şeyden daha fazlasını eklemektir. Tariften başka bir parti hazırlayıp çok fazla kişniş içeren partiye ekleyebilir veya halihazırda yapmakta olduğunuz partiye tüm malzemelerden daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Bunu yapmanın başka bir yolu da, mevcut karışımınızın yarısını çıkarmak ve ardından, tam tarife geri dönmek için yeterli miktarda kişniş olmayan malzeme eklemektir. Bu çözüm en çok çorbalarda, güveçlerde ve benzeri yemeklerde etkilidir.
Patates ekle
Çorbanızda veya güvecinizde patates pişirmek, kişniş aromasının bir kısmını emmenize yardımcı olabilir. Servis yapmadan önce büyük patates parçalarını ekleyin ve çıkarın.
Tatlandırıcı ekleyin
Kişniş fazla kullanıldığında yemeğe acı verdiği için bazen acıyı keserek etkisiz hale getirebilirsiniz. Acıyı ortadan kaldırmanın en iyi yollarından biri tatlıdır. Yemeğinize az miktarda bal veya şeker eklemeyi düşünün. Kişniş genellikle tuzlu yemeklerde kullanıldığı için bunu dikkatli yapmalısınız çünkü aşırı tatlandırarak sorunu daha da kötüleştirebilirsiniz.
Kremsi bir malzeme ekleyin
Bu, ekşi krema veya yoğurt gibi süt ürünlerinden hindistan cevizi sütüne kadar değişebilir. Kremalı bileşenler, kişnişin tadını sulandırmanın yanı sıra maskeleyen hafif bir tat da sağlayabilir. Çoğu durumda, yoğurt ve hindistancevizi sütü, kişniş gerektiren tariflere zaten dahil edilecek veya geleneksel çeşniler arasında yer alacaktır.
Fiziksel kaldırma
Kişnişi yemeğinizden fiziksel olarak çıkararak, yiyeceğe daha fazla lezzetin yayılmasını önleyebilirsiniz. Bütün tohumları kullandıysanız, tohumlar oluklu bir kaşık veya süzgeçle kolayca çıkarılabildiğinden, çıkarılması kolaydır. Çorba veya körideki öğütülmüş kişnişi fiziksel olarak çıkarmak imkansız olacaktır, ancak yüzeye serpildiği yiyeceklerden yıkayabilirsiniz.
Asidik bir bileşen ekleyin
Tatlılık gibi asitlik de aşırı kişnişin acısını nötralize etmeye yardımcı olabilir. Limon veya limon suyundan gelen ekşilik, çeşitli lezzetli yemekleri tamamlayabilir ve artan asitlik, artan tatlılıkla karşılaştırıldığında bazı yemeklerin genel lezzet profili üzerinde daha az etkiye sahip olabilir. Yemeğe bağlı olarak turunçgillerle sınırlı kalmak yerine çeşitli asitli malzemeler arasından seçim yapabilirsiniz. Yemeğinizi iyileştirmeye yardımcı olması için demirhindi ve hatta sumak kullanmayı düşünün.
Biraz daha tuz ekle
Güçlü kişniş aromasını gidermek için tuz kullanabilirsiniz, ancak yalnızca aromanın biraz fazla olduğu durumlarda. Çok fazla kişniş eklediyseniz, tuz tek başına yemeği kurtarmaya yeterli olmayabilir. Sofra tuzu eklemek istemiyorsanız tuz içeriğini artırabilirsiniz. ben söğütüm veya miso.