Kereviz Tozu ve Kereviz Tuzu: Lezzet Farkları ve Kullanım Alanları

by baharatdiyari
Kereviz Tozu Vs. Kereviz Tuzu

Kereviz tozu ve kereviz tuzu, bir yemeğe kerevizin lezzetli notalarını katabilen çok yönlü tatlandırıcılardır. İkisi de aynı bitkiden gelir, ancak farklı kullanımları olan ürünlerdir. Yemek pişirme konusunda en iyi kararları verebilmeniz için bu iki ürünü karşılaştıralım.

Kereviz Tozu ile Kereviz Tuzu Arasındaki Farklar Nelerdir?

Farklılıklar, bitkinin hangi kısımlarının kullanıldığı, genel amaçları ve lezzet profilleri ile ilgilidir. Kereviz tozu, yiyeceklere tat vermek için kullanılır ve toz haline getirilmiş kurutulmuş kereviz yaprakları ve saplarından yapılır. Kereviz tozunun tadı, kereviz tuzu yapımında kullanılan öğütülmüş kereviz tohumlarının tadı kadar yoğun değildir. Bazen kereviz tohumu tozu (farklı bir içerik maddesi) basitçe kereviz tozu olarak etiketlenebilir. Hangi türü aldığınızı görmek için içerik listesini kontrol etmeniz gerekecektir.

Kereviz Tuzu İkamesi
Kereviz Tuzu

Karışıklığı daha da artırmak için, eti iyileştirmek amacıyla kullanılan kereviz tozu genellikle nitrat içeriğini arttırmak için fermente edilebilen kurutulmuş kereviz suyundan yapılır. Kereviz tadı her durumda istenmediğinden, bu kereviz tozu et kürleri bazen bu özel tadı nötralize edecek şekilde formüle edilir.

Tarifiniz Birini Gerektiriyorsa Diğerini Kullanabilir Misiniz?

Her ikisi de kereviz lezzetini yemeğe katmanın harika yollarıdır; ancak kereviz tuzunun tuz içerdiğini, kereviz tozunun ise içermediğini unutmamak önemlidir. Kereviz tuzu yerine kereviz tozunu 1:1 oranında tuz ekleyerek kullanabilirsiniz. Tarifinizin gerektirdiği miktarda bu karışımı kullanın.

Kereviz tuzu, baharat olarak kullanılan kereviz tozu yerine kullanılabilir, ancak eti iyileştirmek için kullanılan türün yerine kullanılması önerilmez. Yiyecekleri tatlandırırken, yemeğe eklenen diğer tuz türlerinde ayarlamalar yapmanız gerektiğini unutmayın. Tuz miktarını artırmadan kereviz aromasının miktarını artıramazsınız, dolayısıyla kullanabileceğiniz miktar sınırlıdır.

Kereviz Tozunu Ne Zaman Kullanmalısınız? Kereviz Tuzu Mu?

Çorbalara, salata soslarına ve kuru karışımlara güçlü bir kereviz aroması vermek için kereviz tozunu kullanın. İstediğiniz lezzet profilini elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz kadarını kullanabilirsiniz. Eti sodyum nitrat kullanmadan kurutmayı denemek istiyorsanız kereviz suyundan yapılmış kereviz tozunu tercih edebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın