Kereviz Tozu Vs. Kereviz Tuzu

by baharatdiyari
Kereviz Tozu Vs. Kereviz Tuzu

Kereviz tozu ve kereviz tuzu, kerevizin lezzetli notalarını bir yemeğe taşıyabilen çok yönlü tatlandırıcılardır. İkisi de aynı bitkiden geliyor ama farklı kullanımları olan farklı ürünler. Yemek pişirme konusunda en iyi kararları verebilmeniz için ikisini karşılaştıralım.

Kereviz tozu ile kereviz tuzu arasındaki farklar nelerdir?

Farklılıklar bitkinin bunları yapmak için kullanılan kısımlarıyla, genel amaçlarıyla ve lezzetleriyle ilgilidir. Kereviz tozu yiyeceklere tat vermek için kullanılır. Toz haline getirilmiş kurutulmuş kereviz yaprakları ve saplarından yapılır. Kereviz tozunun tadı, kereviz tuzu yapımında kullanılan öğütülmüş kereviz tohumlarının tadı kadar yoğun değildir. Bazen şunu unutmayın kereviz tohumu tozu (farklı bir içerik maddesi) basitçe kereviz tozu olarak etiketlenecektir. Hangi türü aldığınızı görmek için içerik listesini kontrol etmeniz gerekecektir.

Kereviz Tuzu İkamesi
Kereviz Tuzu

Karışıklığı daha da artırmak için, eti iyileştirmek için kullanılan kereviz tozu formu genellikle nitrat içeriğini arttırmak için fermente edilebilen kurutulmuş kereviz suyundan yapılır. Kereviz tadı her durumda istenmediğinden, bu kereviz tozu et kürleri bazen o özel tadı nötralize edecek şekilde formüle edilecektir.

Tarifiniz birini gerektiriyorsa diğerini kullanabilir misiniz?

Her ikisi de kereviz lezzetini yemeğe katmanın harika yollarıdır; ancak kereviz tuzunun tuz içerdiğini, ancak kereviz tozunun içermediğini akılda tutmak önemlidir. Kereviz tuzu yerine kereviz tozunu 1:1 oranında tuz ekleyerek kullanabilirsiniz. Kereviz tuzu için tarifinizin gerektirdiği miktarda bu karışımı kullanın.

Kereviz tuzu, baharat olarak kullanılan kereviz tozu yerine kullanılabilir, ancak eti iyileştirmek için kullanılan türün yerine kullanılması önerilmez. Yiyecekleri tatlandırmak için kullanırken, yemeğe eklenen diğer tuz türlerinde ayarlamalar yapmanız gerekeceğini unutmayın. Tuz miktarını artırmadan kereviz aromasının miktarını artıramazsınız, dolayısıyla kullanabileceğiniz miktar sınırlıdır.

Kereviz tozunu ne zaman kullanmalısınız? Kereviz tuzu mu?

Çorbalara, salata soslarına ve kuru ovmalara güçlü bir kereviz aroması vermek için kereviz tozunu kullanın. İstediğiniz lezzet profilini elde etmek için ihtiyaç duyduğunuz kadarını kullanabilirsiniz. Eti sodyum nitrat kullanmadan kurutmayı denemek istiyorsanız kereviz suyundan yapılmış kereviz tozunu kullanabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın