En İyi Lezzet İçin Otlar Nasıl Rehidrate Edilir?

by baharatdiyari
How to rehydrate herbs

Dehidrasyon, bitkilerden nemin uzaklaştırılması anlamına gelir; Rehidrasyon, nemin kurutulmuş bitkilere geri verilmesini içerir. Otlar daha uzun süre dayanmaları için kurutulur, ancak kurutulmuş otlar nadiren taze versiyondan daha üstündür. Kurutma işlemi, lezzet ve doku üzerinde olumsuz etkilere sahip olabilecek oksidasyonla sonuçlanır. Kurutulmuş otları bir tabakta kullanmadan önce yeniden sulandırmak genellikle gerekli olmasa da, bazen kendinizi buna ihtiyaç duyabilirsiniz.

Bitkileri yeniden nemlendirmenin nedenleri

f'yi geliştirmeklavabo

Bitkilerin tam lezzeti sunmasını sağlamak için nemin varlığı önemlidir. Suyun uzaklaştırılması bitkinin lezzet profilinin bazı yönlerini değiştirebilir. Kurutulmuş otlar bazen bayat bir tada sahiptir ve taze otun birçok nüansından yoksun olabilir.

Rehidrasyon, taze bitkide bulacağınız tüm tatları geri getirmeyecektir, ancak size bunlardan bazılarını verebilir. Bitki yeniden sulandırıldığında, yapraklardaki gözenekler açılacak ve lezzetten sorumlu bileşiklerin daha fazlasını serbest bırakacaktır.

Daha yumuşak bir doku için

Kurutulmuş bitkilere su ekleyerek onlara daha fazla kütle kazandırırken aynı zamanda dokularını da yumuşatırsınız. Kurutulmuş otlara daha yumuşak bir doku vererek daha kolay yemelerini sağlamanız gerekecektir. Tabağa tabaklandıktan sonra kurutulmuş otlar ekliyorsanız, yumuşak doku özellikle önemlidir.

(Muhtemelen) daha iyi beslenme için

Çoğu mutfak şifalı bitkisi besleyicidir ve içerdikleri lezzetli bileşikler çoğu zaman besinsel faydalarının çoğunu sağlar. Bu bileşikler, kurutulmuş otlar yeniden sulandırıldığında da açığa çıkacaktır.

Nasıl rehidrate edilir?erbs

Çoğu durumda şifalı bitkiler, sıvı içeren bir kaba eklenerek yeniden sulandırılır. Örneğin kurutulmuş kekik ve kurutulmuş reyhan makarna sosunda yeniden sulandırılabilir birlikte ve yavaş pişirme süresi.

Rehidrasyon, bu bitkilerin yemeğe lezzet vermesini sağlayan şeydir. Bir tarifte şifalı otları yeniden sulandırırken, lezzetlerini tamamen salmaya zamanları olması için bunları pişirme süresinin başında eklemeniz gerekebilir. Bu özellikle kekik gibi keskin kokulu bitkiler için önemlidir. kekikVe defne yaprağı.

Bazı tarifler, bitkileri kullanmadan önce yeniden sulandırmanızı gerektirecektir. Kullanmanız talimatı verilen sıvı fark yaratacaktır. Tarif size su kullanarak rehidrasyon yapmanızı söylüyorsa, o zaman bunun pek bir anlamı olmayabilir.

Ancak bazı tarifler, sıvıyı geri kazanmak için şarap, sirke veya başka bir sıvı kullanmanızı gerektirebilir. Bu durumlarda nem kaynağının bitkinin tadı üzerinde daha fazla etkisi olabilir.

Kurutulmuş otlarla bileşik tereyağı yapıyorsanız, önce bitkileri suda yumuşatmak mantıklı olabilir. Bu durumda, önceden rehidrasyon her zaman gerekli değildir, çünkü bileşik tereyağını ihtiyacınızdan birkaç saat önce yaparsanız kurutulmuş otlar yeniden sulandırılacaktır – kurutulmuş bir bitki, yeterli zaman verilirse tereyağındaki suyu emecektir.

Yeterli zamanınız yoksa tarifinizin gerektirdiği miktarda kuru otu bir kaseye koyun ve üzerini ılık suyla kaplayarak 10 dakika kadar bekletin. Suyu ince bir süzgeçten geçirin ve bitkiyi kullanın.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın