İyi Bir Limon Balsamı Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
lemon balm substitute

Melisa, hem tıbbi faydaları hem de lezzeti nedeniyle uzun süredir kullanılan eski bir bitkidir. En yaygın kullanılan bitki olmadığından, bazılarını ele geçirmenin en iyi yolu muhtemelen onu kendiniz yetiştirmektir. Şu anda ihtiyacınız varsa, aşağıdaki melisa alternatiflerinden birini düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Limon kabuğu rendesi + nane yaprakları

Melisanın ana tadı, adını aldığı narenciye meyvesine biraz benzer. Benzer bir limon notası elde etmenin en iyi yolu meyvenin kendisini kullanmaktır. limon kabuğu rendesi veya limon kabuğu. Taze limon kabuğu rendesini/kabuğunu bulmak muhtemelen daha kolay olacaktır ve taze limon balsamının daha iyi bir alternatifidir; kurutulmuş limon kabuğu veya kabuğu, kurutulmuş melisanın yerine daha iyi bir alternatif olacaktır. Melisa, çok hafif nane notalarını oluşturan nane ailesine aittir. Tabii ki, bu notları almanın en iyi yolu nane kullanmak.

Bu ikamenin limon kabuğu rendesi/kabuk bileşeninde olduğu gibi, taze yerine taze, kurutulmuş yerine kurutulmuş kullanmak isteyeceksiniz. Hem nane hem de limon, melisa gibi uzun zamandır çayları tatlandırmak için kullanılıyor. Melisaya alternatif olan limon ve nanenin tamamen lezzeti değiştirmekle ilgili olduğunu ve melisa çayı ile gelen rahatlama faydalarını sağlamayacağını unutmayın. Her iki seçenek de marinatlarda, çorbalarda ve güveçlerde, meyve salatalarında ve daha fazlasında kullanılabilir.

İyi bir ikinci seçenek: Limon otu

Limon otu bir başkadır popüler limon kokulu bitki. Çoğunlukla zencefil ve kırmızı biberle eşleştirildiği Güneydoğu Asya yemeklerinde kullanılır. Karayipler'de ve başka yerlerde de yaygın olarak çay yapmak için kullanılır. Limon otu, melisanınkine benzer limonlu tada sahiptir, bu da onu iyi bir alternatif yapar, ancak aynı nane notasına sahip olmasa da. Limon otu kullanırken tarifinizi ayarlamanız gerekebilir çünkü servis yapmadan önce otu tabaktan çıkarmanız gerekecektir.

Limon otunun aksine, limon otu sapları liflidir ve taze limon otunun yumuşak iç yaprakları dışında yenmez. Limon otunu çıkarmak zorunda kalmamak için taze bitkiyi arayabilir veya hazırlanmış limon otunu kullanabilirsiniz. Birçok market, öğütülmüş ve tüplerde paketlenmiş hazır limon otu satmaktadır. Limon otunun, melisadan alacağınız aynı rahatlatıcı sağlık yararlarını sağladığını unutmayın.

Bir tutam: Limon mineçiçeği

Limon mineçiçeği sıklıkla kabul edilir Tüm limon otları arasında en yoğun limon kokulu olanıdır. Lezzet esas olarak limon notasından ve hafif çiçeksi bir arka notadan oluşur. Limon balsamının hafif nane alt tonundan yoksun olmasına rağmen, yine de onun için iyi bir alternatiftir.

Melisadaki narenciye aroması seviyesine daha yakın bir eşleşme istiyorsanız melisa ile karşılaştırıldığında daha az kullanmanız gerekebilir. Çay yapmak ve yiyecekleri baharatlamak için melisa yerine kullanın. Limonlu mine çiçeğinin sağlık açısından faydaları olsa da, limonlu mine çiçeği çayının, limonlu melisa çayının sağladığı aynı anti-anksiyete faydalarını sağlamayacağını unutmayın.

Diğer alternatifler

Makrut limon yaprakları (aynı zamanda kaffir limon yaprakları) yemeğinize narenciye notası verebilecek başka bir Güney Asya bitkisidir. Tadı melisa ile tam olarak aynı değildir ve geleneksel olarak çay veya tatlılarda kullanılan bir bitki değildir; ancak bu limon yaprakları çoğu lezzetli uygulamada işe yarayacaktır.

Limonlu kekik Yukarıdaki melisa ikameleriyle aynı limon notasını sağlayabilir, ancak aynı zamanda oldukça güçlü bir kekik aroması da sağlar. Kekik aroması, limon kekiğini tuzlu yemeklerde etkili bir melisa yerine koyacaktır, ancak tatlılarda işe yaramayabilir. Ayrıca limonlu kekik genellikle çay bitkisi olarak kullanılmaz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın