Çok Fazla Fesleğen mi? İşte Nasıl Düzeltileceği

by baharatdiyari
Too Much Basil

Fesleğen çok yönlü bir bitki ölçülü olarak kullanıldığında. Çok sayıda lezzetli yemeği, özellikle de domates içerenleri güzelleştirebilir. Çoğu bitkide olduğu gibi, aşırı kullanıldığında nitelikleri hızla dezavantaja dönüşebilir. Çok fazla fesleğen yemeğinizi acı ve tatsız hale getirebilir. Bu bitkiyle aşırıya kaçtıysanız çözümler var.

Biraz daha yap

Sorunu çözmenin en kolay yolu, fesleğen içermeyen yemeğin daha fazlasını yapmaktır. Domates bazlı bir makarna sosu yapıyorsanız, fesleğen olmayan malzemelerden biraz daha fazlasını bir araya getirin ve bunları mevcut yemeğinize ekleyin. Bu çözüm, yaptığınız yiyecek miktarını iki katına çıkaracak, ancak aynı zamanda fesleğen aromasını da tolere edilebilir seviyelere kadar seyreltecektir. Elinizde fazladan yiyecek olsa bile, bu sizi orijinal yemeğinizi atmak zorunda kalmaktan alıkoyacaktır.

Eğer aşırıya kaçtıysanız ve tamamen yeni bir yemek hazırlamak için yeterli malzemeye sahip değilseniz, yine de hatanızı düzeltebilirsiniz. Yaptığınız malzemelerin bir kısmını atıp kalanlara fesleğen olmayan malzemeleri de ekleyebilirsiniz. Bu, yemeğe bir servet harcamadan onu seyreltmenize olanak tanır.

Fesleğeni fiziksel olarak çıkarın

Henüz karıştırmadığınız için bitki hala yüzeyde duruyorsa, yemeği yine de kurtarabilirsiniz. Yüzeyden alabildiğiniz kadarını almak için bir kaşık veya kepçe kullanmanız yeterlidir.

Bu yöntemin yalnızca fesleğen ekledikten hemen sonra hatanızı fark etmeniz durumunda etkili olduğunu unutmayın. Tereddüt ederseniz, fesleğendeki tüm esansiyel yağlar yemeğinize karışacak ve onu çıkarmanız hiçbir fark yaratmayacaktır.

Taze biber ekleyin

Taze biberleri dilimleyip sosa ekleyin. Biberin tadı fazla fesleğeni telafi edebilir. Fesleğeni biraz fazla kullandığınız durumlarda bu yöntemin etkili olacağını unutmayın. Önerilen miktardan çok daha fazlasını eklediyseniz dolmalık biber yeterli olmayabilir.

Kırmızı biber ekle

Bir veya iki çizgi acı biber tozu yemeğinizde çok fazla fesleğen bulunması dikkatinizi dağıtabilir. Baharatlı gıdalara karşı tolerans konusunda insanların farklılık gösterdiğini unutmayın; bu nedenle bu çözümü uygularken dikkatli olmalısınız. Biraz kırmızı biberle başlayın ve tadına bakın.

Peynir ekle

Parmesan peyniri, fesleğen gerektiren birçok yemeğe uygun bir katkıdır ve fesleğen bitkisinin aşırı tüketimine karşı etkili bir yol olabilir. Diğer peynirler de işe yarayabilir. Yemeğe bağlı olarak pecorino Romano ve hatta mozzarella da aynı derecede etkili olabilir.

Daha fazla sarımsak ekleyin

Bazen güçlü bir tatla karşı karşıya olduğunuzda, ihtiyacınız olan şey onu iptal etmek için başka bir güçlü tattır. Sarımsağın keskin bitkisel notaları dengelemenin bir yolu vardır. Ayrıca aşırı fesleğenin getirebileceği acı notalara da karşı koyabilir.

Daha uzun süre pişirin

Taze fesleğen ılımlı pişirme sürelerine dayanabilir, ancak yeterince uzun süre pişirirseniz yine de solacaktır. Yemeğiniz fazladan birkaç saatlik pişirme süresini kaldırabiliyorsa, ekstra fesleğen aromasını pişirebilirsiniz. Kurutulmuş bitki yerine taze fesleğen kullanırsanız, bunun işe yarama olasılığı daha yüksektir. Kurutulmuş bitki daha konsantre olduğundan uzun süre aromasını salmaya devam edebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın