Sarımsak, dünya çapında mutfaklarda en popüler ve yaygın olarak kullanılan malzemelerden biridir. Aynı zamanda, özellikle sarımsak tozunun nasıl kullanılması gerektiği sorusu söz konusu olduğunda, pek çok şefin üzerinde güçlü ve tutkulu görüşlere sahip olduğu bir içeriktir. Sarımsak tozunu kalitesiz olarak nitelendirmeden önce, bu malzemelere daha yakından bakalım, böylece mutfağınıza hem taze karanfil hem de sarımsak tozu doldurup koymayacağınıza kendiniz karar verebilirsiniz. Benzerlikler nelerdir? Farklılıklar nelerdir? Hadi karşılaştıralım.
Sarımsak tozu ve taze sarımsak aynı tada sahip mi?
Tıpkı diğer bitki veya baharatlar gibi, taze ve toz sarımsak arasında da belirgin bir lezzet farkı vardır.
Toz sarımsak daha yumuşak olma eğilimindedir, ancak bir yemeği baharatlamak için kullanılan miktar tam olarak doğru değilse biraz daha güçlü olabilir. Bununla birlikte, herhangi bir yemek için uygun miktarda kullanıldığında, toz sarımsak genel lezzeti tam olarak artırabilir; bunaltıcı değil ama yine de çok lezzetli. İnanılmaz çeşitlilikteki gıdalara sarımsak tozunun eklenmesiyle kolayca elde edilebilecek harika bir lezzet karmaşıklığı vardır.
Taze sarımsak daha agresif bir tada sahiptir, ancak pişirildiğinde daha çok tatlılığa yönelir. Bir tarifin sonuna taze olarak eklenen taze sarımsak, yumuşak olmaktan çok uzaktır ve keskin ve keskin bir tat yaratır.
Toz sarımsak tazesi kadar sağlıklı mıdır?
Sarımsağın sağlık açısından sunduğu tüm inanılmaz faydalardan yararlanmak istiyorsanız, taze ve toz sarımsağı karşılaştırmaya değmez. Konu vitaminler, besinler, sağlık ve zindelik olduğunda toz sarımsak hala aynı özelliklerin bir kısmına sahip olsa da sarımsağın işlenmesi sırasında çok şey kaybedilir.
Öte yandan taze sarımsak karanfilleri sağlık açısından neredeyse sayısız faydayla doludur. Aslında sarımsak, optimum sağlık ve zindelik için tüketebileceğiniz en faydalı gıdalardan biridir.
Taze sarımsak yerine sarımsak tozu kullanılabilir mi? Ve tam tersi?
Sarımsak tozu ve taze sarımsak kesinlikle birbirinin yerine geçebilir, ancak genellikle sarımsak tozu sarımsaktan farklı amaçlar için kullanılır. Taze sarımsak dişleri çoğunlukla çorbalar, soslar, İtalyan mutfağı ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli yemeklerin pişirilmesinde kullanılır.
Ancak ovma gibi bir şey için, kuru malzemelerle kolayca karıştığı için sarımsak tozu kullanılır. Aynı zamanda, tuz veya MSG'nin kullanıldığı gibi, her türlü pişirmeyi baharatlamak için de sıklıkla kullanılır. Buraya bir tutam veya buraya bir çizgi, diğer malzemeleri aşırı etkilemeden bir yemeğin genel lezzetini gerçekten yükseltebilir ve zenginleştirebilir.
Taze sarımsak yerine sarımsak tozu kullanacaksanız (veya tam tersi), belirtildiği gibi lezzet yoğunluğunda bir fark olacaktır, bu nedenle uygun dönüşüm oranlarının kullanılması önemlidir.
Sarımsak için genel kural, bir diş sarımsağın 1/8 çay kaşığı sarımsak tozuna eşit olduğunu düşünmektir. Elbette, ikamenizin amaçlandığı gibi çalışacağından emin olmanın en iyi yolu, sarımsağı azar azar eklemek ve bunu yaparken tadına bakmaktır. Dönüşüm oranları bir yana, damak tadınız her zaman en iyi yargıçtır.
[lasso type=”list” category=”garlic-powder-vs-garlic” link_id=”7973″]