Çok Fazla Tuz mu? Yemeğinizi Nasıl Kaydedersiniz?

by baharatdiyari
Too Much Salt

Yemek pişirmenin talihsiz gerçeklerinden biri de tuzu bir kez eklediğinizde onu geri çıkarmanın hiçbir yolu olmamasıdır. Öyle olsa bile, bir öğüne aşırı tuz koyarsanız her şey kaybolmaz. Eğer bu başınıza geldiyse paniğe kapılmayın. Yemeği saklamak için seçenekler var.

Seyreltme senin arkadaşın

Not: Bu yöntem çorbalar ve soslar için en iyi sonucu verir.

Normal şartlarda, birçok bulaşık için isteyeceğiniz son şey, onları sulandırmaktır. Ancak çok fazla tuz eklediğiniz bir durumda yapmak istediğiniz şey tam olarak budur.

Aşırı tuzlu çorbanızı veya sosunuzu su ekleyerek düzeltin. Bir kerede çok fazla eklemeyin. Bunun yerine, suyu kademeli olarak ekleyin ve istediğiniz tuzluluk seviyesine ulaşana kadar her eklemeden sonra tadın. Daha sonra diğer tatları arttırmak ve yemeğin doğru kıvama gelmesini sağlamak için başka malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu çözüm daha fazla yiyecek pişirmeyi içerir, ancak en azından yemeğin tamamını atmak zorunda kalmayacaksınız.

Yıkama

Et pişiriyorsanız ve çok fazla tuz eklediyseniz çözüm, eti akan su altında durulamak kadar basit olabilir. Durulamayı bitirdikten sonra eti kurutun, istediğiniz baharatları ekleyin ve pişirmeyi tamamlayın.

Bunun en iyi şekilde kaba tuz öğütme işlemlerinde işe yaradığını unutmayın. kaba deniz tuzugibi daha ince öğütmeler yerine sofra tuzu. Ancak her iki durumda da iyi bir miktar kaldırılabilir.

Patates ekle

Nişasta kullanımı aşırı tuza karşı koymanın iyi bilinen bir yoludur. Bir tabağa patates eklemek iki şekilde işe yarar: Patates tuzun bir kısmını emer ve servis yapmadan önce çıkarılabilir veya tuzu seyreltmek için onu içinde bırakabilir, böylece tuz seviyesini düşürebilirsiniz. Bunun biraz fazla tuzlu yemeklerde en iyi sonucu verdiğini unutmayın; Çok miktarda ekstra tuz eklediyseniz patates pek bir işe yaramayabilir.

Kremsi bir bileşen ekleyin

Kremsi bir element eklemek yalnızca tuzu sulandırmakla kalmaz, aynı zamanda dikkatin dağılmasını sağlayabilir ve yemeğin daha az tuzlu görünmesini sağlayabilir. Ekşi krema birçok Latin Amerika yemeğiyle işe yarayabilir ve ağır krema bazı çorbalarda işe yarayabilir. Bir yemeği daha kremalı yapmak, mutlaka süt ilavesini gerektirmez, çünkü bazı yemekler hindistancevizi sütü ve hatta avokado ilavesinden faydalanabilir.

Asitliği artırın

Aşırı tuzlu yiyeceklere yönelik en popüler çözümlerden biri asit eklemektir. Tuz ve asit bazı yemeklerde birbirini güçlendirebileceğinden bu biraz yanıltıcı olabilir. Artan asidin yardımcı olabileceği ve yardımcı olabileceği bazı durumlar vardır, ancak bu yöntemi kullanırken dikkatli olun.

Tatlılık ekle

Bazı yemeklerde tatlılık ve tuzluluk birbirini dengeleyebilir, bu nedenle şeker veya bal bir seçenek olabilir. Yemeğinizin genel lezzet profilini etkilememek için eklediğiniz şeker miktarına dikkat edin.

Not: Yukarıdaki patates çözeltisinde olduğu gibi, tatlılık eklemek yalnızca yemeğiniz biraz fazla tuzluysa işe yarar. Çok tuzluysa dengelemek için büyük miktarda şeker eklemeniz gerekecektir. Çok fazla şeker çoğu yemeği mahveder.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın