Fazla Tuzlu Yemekleri Kurtarmanın Yolları

by baharatdiyari
Too Much Salt

Yemek pişirmenin talihsiz yanlarından biri, tuzu bir kez eklediğinizde geri çıkaramamanızdır. Ama yine de, bir yemeğe fazla tuz koyarsanız her şey bitmiş sayılmaz. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız paniğe kapılmayın. Yemeği kurtarmak için seçenekler mevcut.

Seyreltme Yöntemi

Not: Bu yöntem çorbalar ve soslar için en iyi sonucu verir.

Normalde birçok yemek için yapmak istemeyeceğiniz son şey, onları sulandırmaktır. Ancak fazla tuz eklediğinizde tam olarak bunu yapmanız gerekir.

Aşırı tuzlu çorbanızı veya sosunuzu su ekleyerek düzeltin. Bir seferde çok fazla su eklemeyin. Bunun yerine, suyu aşamalı olarak ekleyin ve istenilen tuzluluk seviyesine ulaşana kadar her eklemeden sonra tadın. Daha sonra diğer tatları artırmak ve yemeği doğru kıvama getirmek için başka malzemeler ekleyebilirsiniz. Bu çözüm biraz daha fazla yemek pişirmeyi gerektirir, ama en azından yemeği tamamen çöpe atmak zorunda kalmazsınız.

Yıkama

Et pişiriyorsanız ve çok fazla tuz eklediyseniz çözüm, eti akan su altında durulamak kadar basit olabilir. Duruladıktan sonra eti kurulayın, istediğiniz baharatları ekleyin ve pişirmeyi tamamlayın.

Bunun en iyi şekilde kaba tuz öğütmede işe yaradığını unutmayın. Kaba deniz tuzu gibi daha ince öğütmeler yerine sofra tuzu kullanın. Ancak her iki durumda da önemli bir miktar tuz çıkarılabilir.

Patates Ekleyin

Nişasta kullanımı, fazla tuza karşı koymanın iyi bilinen bir yoludur. Bir yemeğe patates eklemek iki şekilde işe yarar: Patates tuzun bir kısmını emer ve servis yapmadan önce çıkarılabilir veya tuzu seyreltmek için patatesi içinde bırakabilirsiniz, böylece tuz seviyesi düşer. Ancak çok fazla tuz eklediyseniz, patates etkili olmayabilir.

Kremsi Bir Bileşen Ekleyin

Kremsi bir bileşen eklemek, sadece tuzu seyreltmekle kalmaz, aynı zamanda yemeğin daha az tuzlu görünmesini de sağlar. Ekşi krema birçok Latin Amerika yemeğiyle uyumlu olabilir ve ağır krema bazı çorbalarda işe yarayabilir. Bir yemeği daha kremalı yapmak için süt eklemek zorunda değilsiniz; bazı yemekler hindistancevizi sütü veya avokado eklemesinden de fayda görebilir.

Asitliği Artırın

Aşırı tuzlu yiyecekler için popüler çözümlerden biri asit eklemektir. Tuz ve asit bazı yemeklerde birbirini güçlendirebileceğinden bu biraz yanıltıcı olabilir. Asidin yararlı olduğu durumlar vardır, ancak bu yöntemi kullanırken dikkatli olun.

Tatlılık Ekleyin

Bazı yemeklerde tatlılık ve tuzluluk birbirini dengeleyebilir, bu nedenle şeker veya bal bir seçenek olabilir. Yemeğinizin genel lezzet profilini etkilememek için eklediğiniz şeker miktarına dikkat edin.

Not: Tatlılık eklemek yalnızca yemeğiniz biraz fazla tuzluysa işe yarar. Çok tuzluysa dengelemek için büyük miktarda şeker eklemeniz gerekecektir. Çok fazla şeker çoğu yemeği mahveder.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın