Tarhun Yerine Kullanabileceğiniz Alternatifler

by baharatdiyari
Tarragon Substitute

Tarhun, kendine özgü bir lezzeti olan bir bitkidir ancak pek çok kişi için pek de önemli değildir. Eğer bu malzemeyi kullanmadan yapmayı denemek istediğiniz bir tarif bulduysanız ya da elinizde hiç yoksa, birkaç bitki tarhun için harika bir alternatif olabilir.

[lasso ref=”amzn-frontier-natural-products-tarragon-leaf-0-39-ounce” id=”19752″ theme=”Splash” link_id=”6637″]

Taze Tarhun Yerine Kurutulmuş Tarhun

İlk içgüdünüz, elinizde biraz varsa taze tarhun yerine kurutulmuş tarhun kullanmak olabilir. Pişirdiğiniz yemekle işe yarayıp yaramadığını görmek için biraz denemenin zararı olmasa da, sonuçlardan büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Taze ve kurutulmuş tarhun aslında çok farklı tatlara sahiptir ve tarifinize aynı tadı vermez.

Taze Tarhun Yerine

Eğer taze tarhun yerine bir şey kullanmanız gerekiyorsa, yemeğinizi etkili bir şekilde baharatlamak için seçebileceğiniz birkaç seçenek vardır.

Tariflerinizde gerektirdiği taze tarhunu, aşağıdaki bitkilerden herhangi birinden seçtiğiniz eşit miktarda ekleyerek değiştirebilirsiniz:

  • Frenk maydanozu
  • Rezene yaprakları
  • Fesleğen yaprakları
  • Taze tarhun yerine rezene tohumu veya anason tohumu da kullanılabilir. Ancak, bunların tarhundan çok daha güçlü olduğunu unutmayın, bu yüzden gereken her yemek kaşığı tarhun için sadece bir tutam rezene tohumu veya anason tohumu kullanmalısınız.

Kurutulmuş Tarhun Yerine

Taze tarhun gibi, kurutulmuş otu gerektiren tarifler de güzeldir ve gerektiğinde ikame edilmesi kolaydır. Aşağıdaki şifalı bitkilerden seçiminizi, tarifinizde belirtilen miktara eşit miktarda kullanın:

  • Mercanköşk
  • Kekik
  • Biberiye
  • Dereotu
  • Reyhan
  • Kurutulmuş tarhunu rezene tohumu veya anason tohumu ile değiştirmek için, tariflerin gerektirdiği her çay kaşığı tarhun için bir tutam kullanın.

Lezzet Yerine

Eğer tarhun’un meyankökü tadını sevmiyorsanız, tarifinizi bu tadı dışarıda bırakacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz. Bu malzemeyi tamamen değiştirmek için eşit miktarda dereotu, fesleğen veya mercanköşk kullanabilirsiniz. Bu, tarhun içerdiği siyah meyankökü ipuçlarını ortadan kaldırırken yemeğinizi iyi bir şekilde baharatlamanıza olanak tanır.

Eğer gerçekten zor durumdaysanız ve elinizde bu diğer malzemelerden hiçbiri yoksa, yemeğinizin tadına bakın ve onu hangi tatların tamamlayabileceğini anlayın. Biraz öngörü ve yaratıcılıkla, tarhunun her seferinde harika baharatlarla tatlandırılmış bir yemeğin yerine çeşitli şekillerde kolaylıkla ikame edilebileceğini göreceksiniz.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın