Kişnişin kurutulması genellikle önerilmez, çünkü bitkinin birçok özelliğini kaybeder. belirgin derecede parlak lezzet. Kişnişinizi kurutmaktan başka seçeneğiniz yoksa hangi yöntemi kullandığınıza dikkat etmeniz gerekecektir. En iyi lezzet için kişnişi kurutmanın bazı yolları:
Herhangi bir bitkiyi kurutmanın en uygun maliyetli yolu, onu açık havada kurutmaktır. Bu yöntemde elektrikli veya gazla çalışan cihazlara gerek yoktur. Kişnişteki nemi gidermek ve böylece onu korumak için kuru havayı kullanmanız yeterlidir. Kişnişi havayla kurutmak için temiz kişnişle başlayın. Yıkayıp kurulayın. Bundan sonra küçük demetler yapın. Demetler dört veya beş gövdeden oluşmalıdır. İyi havalandırılan ve havanın kuru olduğu bir yere baş aşağı asın.
İsteğe bağlı diğer bir adım, her kişniş demetinin üzerine bir kese kağıdı yerleştirmektir. Kese kağıdı iki şeyi başarabilir: Kişnişin küflenmeye karşı korunmasına yardımcı olur ve düşen yaprakları yakalar. Kişnişin havayla kuruması iki ila dört hafta sürebilir. Yaprakların kuru olduğunu, kolay ufalandığında anlayacaksınız.
Fırında
Standart bir fırın, bitkileri kurutmak için harika bir araçtır. Havayla kuruturken kullanacağınız yıkama ve kurutma adımlarının aynısını uygulamak isteyeceksiniz. Parşömen kağıdıyla kapladığınız kurabiye kağıdına kişnişi tek kat halinde yerleştirin. Tek bir katman, kişnişin hepsinin aynı oranda kurumasını sağlar. Fırını en düşük sıcaklık ayarına kadar önceden ısıtın. Bazı fırınlar 170 Fahrenheit dereceye kadar düşebilir, ancak birçoğu 200 Fahrenheit'in altına inmenize izin vermez.
Her iki durumda da, kişniş gibi hassas bir bitkiyi kurutmak için hava çok sıcak olacağından kapıyı açık bırakmak zorunda kalacaksınız. Açık kapı sadece fırının aşırı ısınmasını engellemekle kalmayacak, aynı zamanda hava sirkülasyonunu da sağlayacaktır. Kişnişten buharlaşan nem çekilip yerini kuru hava alacaktır. Kişnişin fırında kuruması 30 dakikadan fazla sürmemelidir.
Bir gıda kurutucusunda
Gıda kurutucunuz bitkileri kurutmak için tasarlanmıştır, bu nedenle bu yazıdaki diğer yöntemlere göre daha tutarlı bir ürün sağlayacaktır. Yıkayıp kuruladığınız kişnişi kurutucunun tepsilerine dizin. Tepsi başına tek bir katmanda tutun. Kurutucu, sıcak havayı dolaştırarak bitkileri ve diğer ürünleri kurutur. Tepsileri aşırı doldurursanız hava sirkülasyonunu engelleyebilirsiniz.
Tepsileri yükledikten sonra, kurutucunun kişniş talimatlarını izleyin. Sıcaklık ayarı 90 derece ila 110 derece arasında olabilir. Çoğu cihazın kişnişin tamamen kuruması yaklaşık beş saat sürecektir.
Mikrodalgada
Kısa sürede kurutulmuş kişniş ihtiyacınız varsa mikrodalga en iyi seçeneğiniz olacaktır. Bu listedeki diğer yöntemlerden birini kullanırsanız kalitesinin muhtemelen elde edeceğiniz kurutulmuş kişnişten daha düşük olacağını unutmayın. Bitkiyi aşırı kurutmamak için dikkatli olmanız gerekir.
Yıkanmış ve kurutulmuş kişnişi bir kağıt havlunun üzerine koyun ve üzerini başka bir kağıt havluyla örtün. Mikrodalgayı yaklaşık üç dakika boyunca yüksek sıcaklıkta ısıtın ve sıcak, nemli havanın dışarı çıkması için her dakika kapıyı açın. Kurutma süresinin sonunda kişniş kuru ve ufalanmış değilse, 30 saniyelik aralıklarla mikrodalgada pişirmeye devam edin. Her patlamadan sonra kuruluk olup olmadığını kontrol edin.