İyi Bir Gül Yaprağı Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
rose petal substitute

Gül yaprakları Batılı aşçılar için tam olarak en yaygın malzemeler değildir, ancak belirli Orta Doğu yemeklerini pişirmeye çalışıyorsanız bunlar çok önemlidir. Marketlerde bulmakta zorlanabilirsiniz. İran yemeklerinde kullanılan güller, yalnızca ilkbaharda hasat edilen özel bir yabani gül çeşidinden elde edildiğinden, bulunabilirliği sınırlı olacaktır. Yemeğinize gül yaprakları kullanmadan gül aroması kazandırmak için aşağıdaki gül yaprağı alternatiflerinden birini deneyin.

En iyi seçeneğiniz: Gül suyu

Gül suyu en eski mutfak özlerinden biridir; yüzyıllardır yemek pişirmede kullanılmaktadır. Başlangıçta güllerden parfüm yapımının bir yan ürünüydü ve Orta Çağ'da İslam kimyagerleri tarafından keşfedildi. Bunu yapmak için gül yaprakları suya batırılır, böylece su esansiyel yağlarla demlenir. Başka bir deyişle, taç yapraklarından aldığınız lezzetin aynısını alırsınız.

Gül suyunun, yapraklarıyla karşılaştırıldığında bulunması ve kullanılması çok daha kolay olma avantajına sahiptir. Ayrıca lezzetini taze yapraklar kadar çabuk kaybetmez. Gül suyunun en büyük dezavantajı, bütün olarak kullanıldığında gül yapraklarından alacağınız görsel çekiciliği kaybetmesidir.

Gül suyu birçok Çin, Hint ve İran yemeklerinde kullanılır ve bazı Fas ras el hanout karışımlarında da görülür. Batılı tat tercihleri ​​söz konusu olduğunda, güçlü çiçek tadı onu tatlılara daha uygun hale getiriyor; ancak bazı tuzlu preparatlarda da geleneksel bir malzemedir.

Her yemek kaşığı toz gül yaprağı için bir çay kaşığı gül suyu kullanın. Gerekirse tadına göre ayarlayın.

İyi bir ikinci seçenek: Kuşburnu

Güllerin diğer birçok çiçekli bitki gibi tohum kabukları vardır. Yaygın değildirler çünkü güller genellikle daha fazla çiçek açmaları için budanır. Kuşburnu çiçeğin dibinde belirir ve meyvelere benzer. Hem yenilebilir hem de besleyicidirler ve iyi bir C vitamini kaynağıdırlar. Kuşburnu aynı zamanda iyi bir gül aroması kaynağıdır ve genellikle ekşi, çiçek çayı yapmak için kullanılır.

Tüm gül çeşitlerinin lezzetli kuşburnu sağlamadığına dikkat edilmelidir. Bunu yapan çeşitlerde, lezzetin çiçeksi doğası, onu tatlı yapımında gül yaprağı yerine kullanabileceğiniz anlamına gelir. Jöle ve şurup yapmak veya gül suyuna benzer kuşburnu infüzyonu yapmak için kullanabilirsiniz.

Kuşburnu infüzyonunun gücü değişebilir; tadına ekleyin.

Kısaca: Leylak

Güller gibi, leylaklar mutfak bitkisi olarak uzun bir geçmişi olan başka bir aromatik çiçektir. Yaprakların görünümü çekicidir ve leylak aroması, gül yaprakları gerektiren birçok yemekte işe yarayabilir. Bunları jöleler, şuruplar yapmak veya salataların üzerine serpmek için kullanabilirsiniz. Hatta gül suyuna benzer bir leylak suyu bile yapabilirsiniz. Leylak yapraklarının salataların yanı sıra genellikle tatlı yemeklerde de kullanıldığını unutmayın, ancak denemekten çekinmeyin.

Taze gül yaprakları yerine 1:1 oranında leylak yaprakları kullanın.

Diğer alternatifler

Lavanta yemek pişirmede yaygın olarak kullanılan ve bazı uygulamalarda gül yapraklarının yerini alabilecek çiçek notaları sağlayan başka bir çiçektir.

Menekşe yaprakları yenilebilir ve gül yapraklarından alacağınız görsel ve lezzet faydalarının aynısını sağlayabilir.

Kullanılmaması gerekenler: Ticari olarak satılan güllerden elde edilen gül yaprakları

Mağazalarda, süpermarketlerde ve diğer ticari yerlerde satılan güllerin yapraklarından kaçınmak en iyisidir. Yiyeceklerinizin yakınında olmasını istemediğiniz kimyasallarla işlenmiş olabilirler.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın