En İyi Lezzet İçin Adaçayı Nasıl Kurutulur

by baharatdiyari
How to Dry Sage

Adaçayı çok yönlü bir bitki ancak özellikle hindi ve diğer kümes hayvanları türleri arasında popülerdir. Aynı zamanda şifalı bitkilerden biridir. kurutulduğunda daha kullanışlıdır. Elinizde biraz taze adaçayı varsa, onu kurutmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

Size tutarlı bir ürün verecek basit bir adaçayı kurutma aracı istiyorsanız, bir gıda kurutucuya yatırım yapmalısınız.

Adaçayı yapraklarını durulayın ve kurulayın. Yaprakları aralarında boşluk bırakmaya ve üst üste gelmemeye dikkat ederek raflara yerleştirin. Yaprakların birbirine çok yakın olması veya üst üste durması adaçayınızın sürekli kurumasını engelleyebilir. Üreticinin zaman ve sıcaklık için önerdiği ayarları izleyin. Adaçayı yapraklarınız parmaklarınızın arasında kolayca ufalandığında tamamen kuru olduğunu anlayacaksınız.

Havada kurutma ile

Adaçayı eski yöntemle de kurutabilirsiniz. Sicim veya lastik bantlarla birbirine bağlanmış dört ila altı adaçayı sapından oluşan demetler yapın ve bunları yüksek sıcaklıklara ve hareketli havaya sahip bir yere asın. Yılın zamanına bağlı olarak adaçayı kurutmak için en iyi yer çatı katı veya kapalı bir sundurma olabilir. Nem alma cihazının açık olduğu bir oda başka bir iyi seçenektir.

Yaprakları aşağıya bakacak şekilde asın. Küf oluşumunu önlemek ve düşen yaprakları yakalamak için demetleri kağıt torbalar veya tülbentle kaplayabilirsiniz. Kağıt torba kullanıyorsanız, havanın kolayca geçmesini sağlamak için içlerine birkaç delik açın.

Fırında kurutularak

Fırın, adaçayı yapraklarını kurutmak için başka bir harika yerdir. Yukarıdaki diğer yöntemlerle aynı kurallara uymak isteyeceksiniz. Adaçayı yapraklarını durulayıp hafifçe vurarak kurulayın. Daha sonra bunları bir çerez kağıdına dikkatlice yerleştirin. Yaprakların arasında boşluk olduğundan ve üst üste gelmediğinden emin olun. Fırını en düşük ayara alıp tepsiyi yerleştirin.

Bu noktadan sonra gidebileceğiniz birkaç yol var. Fırını 15 dakika kadar ısıtıp, adaçayı çıkarmadan kapatıp soğumaya bırakabilirsiniz ya da fırın kapağını aralık bırakıp adaçayı yarım saat kadar içeride tutabilirsiniz.

Kapıyı açık bırakmak havanın dolaşmasını sağlar ve fırının aşırı ısınmasını önler. Eşit kurumayı sağlamak için yaprakları yarıya kadar çevirin. Adaçayı yaprakları kolayca parçalanmıyorsa yöntemi daha kısa bir süre tekrarlayın. Her iki yöntem de size mükemmel şekilde kurutulmuş adaçayı yaprakları bırakmalıdır.

Mikrodalgada

Bitkilerinizi mikrodalgada pişirmek ideal bir kurutma yöntemi değildir ancak zamanınız kısıtlıysa işe yarayabilir. Ayrıca birkaç yaprakla çalışıyorsanız en iyi sonucu verir. Bunu yapmanın en iyi yolu yaprakları saplarından çıkarıp bir kağıt havlunun üzerine koymaktır.

Diğer yöntemlerde olduğu gibi, bunların birbirine değmeyecek şekilde tek bir katmanda olmasını istiyorsunuz. Gerçekten aceleniz varsa kağıt havluya bile ihtiyacınız olmayabilir. Mikrodalga fırınınızın döner tablası temiz ve kuruysa, adaçayı yapraklarını oraya yayın ve kurutmaya başlayın. Mikrodalgayı yaklaşık 30 saniye yüksek sıcaklıkta tutun, ardından sıcak havayı ve nemi dışarı çıkarmak ve yaprakları çevirmek için kapıyı açın. 30 saniye daha mikrodalgada tutun. Yapraklar tamamen kuruyana kadar bunu yapmaya devam edin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın