Maydanozu Kurutmanın Etkili Yolları

by baharatdiyari
How To Dry Parsley

Maydanozun Kurutulması: Elinizde fazla miktarda bitki varsa, onu korumak büyük bir beceridir. Kurutulmuş maydanoz, patates salatasından domates çorbasına kadar birçok yemeğe yeşil bir dokunuş katmak için mükemmeldir. Maydanozu kurutmanın en iyi yollarından bazıları şunlardır:

Fırınınız, maydanoz gibi otları kurutmak için en güvenilir araçlardan biridir. Maydanozu fırında kurutmak için önce otu yıkayın ve yapraklarını bir kağıt havluyla kurulayın.

Yapraklar tamamen kuruduktan sonra maydanoz dallarını bir kurabiye kağıdına yayın. Yaprakların üst üste gelmediğinden ve tepsinin yüzeyinde düz bir şekilde durduğundan emin olun. Fırınınızı genellikle 200 derece civarında olan en düşük sıcaklığa ayarlayın. Kurabiye kağıdını yaklaşık bir saat fırında bekletin ve ardından fırını kapatın, ancak maydanozu içeride bırakın. Bir saat sonra maydanozun kuruluğunu kontrol edin. Kırılgan ve ufalanabilir olmalıdır.

Mikrodalgada

Mikrodalga, maydanozu diğer yöntemlere göre daha kısa sürede kurutmanın bir yolunu sunar. Maydanozunuzu yıkayın ve mikrodalgada pişirmeye çalışmadan önce yaprakların iyice kuruduğundan emin olun. Maydanoz dallarınızı bir kağıt tabağa, bir parşömen kağıdına veya mikrodalga fırınınızın döner tablasına yerleştirin. Yaprakların üst üste gelmediğinden ve düz durduğundan emin olun.

Mikrodalganızı kısa aralıklarla çalıştırarak maydanoz yapraklarını kurutun. 60 saniyelik bir süreyle başlayın ve ardından 30 saniyelik aralıklarla devam edin. 30 saniyelik üçüncü aralıktan sonra maydanozun kuru olup olmadığını kontrol etmeye başlayın.

Havayla Kurutma

Maydanozu kurutmanın tartışmasız en kolay yolu olan havayla kurutma, adından da anlaşıldığı gibi havayla kurutma işlemidir. Diğer yöntemlerde olduğu gibi yaprakları yıkayıp kurutarak başlayın. Küçük demetler oluşturmak için sapları birbirine bağlayın. Paket başına dört veya beş sap yeterli olacaktır. Demetleri evinizin en iyi hava sirkülasyonuna ve en sıcak kısmına asın.

Bazı insanlar maydanozu ve diğer bitkileri tavan arasında kurutmayı tercih ederler çünkü burası birçok evin en sıcak ve en kuru yeridir. Maydanozunuz iki ila üç hafta içinde kullanıma hazır olacaktır. Yaprakları ufalayarak kuruluğunu test edin. Tamamen kurumuş maydanoz yaprakları kolayca ufalanır.

Gıda Kurutucusunda

Gıda kurutucusu, ısı ve hava dolaşımını bir arada sunduğundan yukarıdaki yöntemler arasında bir uzlaşma sağlar. Sebzeleri ve diğer gıda maddelerini kurutmak için özel olarak tasarlandığından, maydanoz yapraklarını kurutmak için daha verimli bir cihazdır.

Maydanoz dallarını gıda kurutucunuzun tepsilerine yerleştirin ve bitkileri kurutmak için uygun ayarları kullanın. Gıda kurutucusu, maydanozun yanma olasılığı daha düşük olduğundan fırında ve mikrodalgada kurutma yöntemleriyle gelen bazı riskleri ortadan kaldırır.

Güneşte Kurutma

Maydanozu evinizde havayla kurutmaya bir alternatif olarak dışarıda kurutmak da mümkündür. Bu yöntem, hava dolaşımını en üst düzeye çıkarır ve güneşin ısısını kullanır. Bunu sıcak ve güneşli bir günde yapmanız ve ilk yağmur belirtisinde maydanozu içeriye almanız gerekecektir. Yaprakları iyice kurulanmış maydanozla başlayın. Bir kurabiye kağıdına tek kat halinde yayın ve güneşli bir yere koyun. Tamamen kuruması birkaç gün sürebilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın