Yeşil biber bazı klasik Fransız yemekleri ve birçok Tayland yemeği için de vazgeçilmez bir baharattır. Bu iki yemek kültüründen herhangi birinden gelen tariflerin hayranıysanız, bunları baharat dolabınızda saklamaya değer; ancak beklenmedik bir anda biterse onları bulmakta zorlanabilirsiniz. Aceleyle yeşil biber yerine bir alternatife ihtiyacınız varsa aşağıdaki alternatiflerden birini düşünün.
En iyi seçeneğiniz: Beyaz biber
Beyaz karabiber yeşil ile aynı bitkidendir ve karabiberBu nedenle benzer besin değerlerine ve en azından bazı aynı lezzet notalarına sahiptirler. Beyazlıkları, karabiberin siyah beneklerinin estetik dezavantajı olmadan kremalı soslarda kullanılmasına olanak tanır.
Yeşil ve karabiberin aksine beyaz biber, Piper nigrum bitkisinin olgun meyvelerinden yapılır. Meyveleri yeşilken hasat etmek ve muhafaza etmek nasıl daha karmaşık bir tat sağlıyorsa, olgunlaşmalarına da izin vermek aynı şekildedir. Beyaz biber, olgunlaşmadan hasat edilen ve daha sonra kurutulan siyah çeşitle karşılaştırıldığında daha karmaşık bir tada sahiptir.
Ayrıca beyaz tane karabiberler de meyvelerin siyah dış kısımlarını çıkarmak için ıslatılır. Karabibere ısısını veren uçucu yağların kaynağı cilt olduğundan beyaz biber de yeşil biber gibi yumuşaktır.
Yeşil biber yerine 1:1 oranında beyaz biber kullanın.
İyi bir ikinci seçenek: Kapari
Kapari, bulucu gülü adı verilen bir Akdeniz çiçeğinin açılmamış çiçek tomurcuklarıdır ve eski çağlardan beri gıda olarak kullanılmıştır. Taze tüketildiğinde yoğun bir acıya sahiptirler, ancak salamura yapılarak lezzeti dönüştürülür. Kapari genellikle turşu olarak servis edilmesinin nedeni acıdan kurtulma ihtiyacıdır. Onlar için ünlüler onların tuzlu, limonlu tadı.
Kapari, yeşil biberle hemen hemen aynı büyüklükte olup küresel ve yeşil renktedir, bu da onlara benzer bir görünüm kazandırır. Aynı zamanda benzer bir dokuya sahiptirler ve özellikle salamura biberler de tuzlu olduğundan, yeşil biber gerektiren hemen hemen aynı yemeklerin hepsinde kullanılabilirler. Salamura kapari, yeşil biberlerden alamayacağınız bir ekşiliğe sahip olsa da, bu lezzet notası, yeşil biber gerektiren yemeklerde kullanılan tatların çoğuyla iyi uyum sağlar.
Herhangi bir tabakta yeşil biber yerine 1:1 oranında kapari kullanın.
Bir tutam: Pembe biber
Her ne kadar isimleri yeşil biberin akrabası gibi görünse de, pembe biber aslında tamamen farklı bir bitkiden geliyor. Peru biber ağacı olarak da bilinen baie (veya baies) gülünün meyveleridir. Bitkinin Piper nigrum ile ilgisi yoktur.
Pembe biberler, düşük düzeyde kalıcı ısı vermelerine rağmen nispeten yumuşak bir tada sahiptir. Yumuşaklıkları onları yeşil biberlere harika bir alternatif haline getiriyor. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi görünümleri farklıdır ancak ikisi de aynı tür yemeklerde yaygın olarak kullanılır. Her ikisi de kremalı soslarda kullanım için popülerdir. Her ikisi de bu sosların görünümünü de iyileştirir.
Yeşil biber yerine 1:1 oranında pembe biber kullanın.
Diğer alternatifler
Yerel bakkalınızda yukarıdaki ikamelerden herhangi birini bulamazsanız, bulması çok daha kolay olan bir ikameyi tercih etmek isteyebilirsiniz. Yeşil zeytin bir baharat olarak kabul edilmez ancak yeşil biberinkine benzer bir yeşil renk sağlayabilir. Kıyılmış yeşil zeytin, yeşil biberin kullanıldığı çoğu yemekte işe yarayacak sert bir doku ve tuzlu tat sağlayabilir.