İyi Bir Baharat İkamesi Nedir?

by baharatdiyari
Baharat Seasoning

Belirli Orta Doğu yemeklerini yapıyorsanız, baharat baharat karışımı doğru tadı yakalamak için vazgeçilmez olacaktır. Bu karışımı bazı yerlerde bulmak diğerlerine göre daha kolay olabilir. Eğer önceden hazırlanmış baharatınız yoksa ve hızlı bir şekilde alma imkanınız yoksa, aşağıdaki listeden baharat yerine geçen bir baharatı denemek isteyebilirsiniz.

En iyi seçeneğiniz: Kendi baharatınızı yapın

Baharat, hem Orta Doğu hem de Yunan mutfağında kullanılan lezzetli bir baharat karışımıdır. kelime baharat baharat anlamına gelen Arapça bir kelimedir. Orta Doğu'da genellikle pişmiş yemeklere eklenerek çeşni olarak kullanılır.

İçerik maddeleri yapıldığı bölgeye göre değişiklik gösterebilir ancak Orta Doğu baharat karışımları tipik olarak şunları içerir: paprika Ve kakuleile birlikte hindistan cevizi Ve kimyon. Bazı karışımlarda yediden fazla baharat bulunabilir. Baharat, pek çok geleneksel baharattan herhangi birini içerebilir. safran, yenibaharVe kişniş. Türkçe versiyonu şunları içerebilir: nane. Kendi karışımınızı yapmak için ihtiyacınız olan tüm baharatları tipik bir yerel bakkalda bulabilirsiniz. Bu size zevkinize göre baharat ekleme veya çıkarma özgürlüğü verir.

Baharat baharatı için lezzetli bir tarif bulabilirsiniz PepperScale'de.

İyi bir ikinci seçenek: Ras el hanout

Ras el hanout Bir baharat dükkanının satışa sunduğu en iyi baharatlarla yapılması gerekiyor. İsim, dükkanın başı (veya kralı) anlamına gelir. Bu Kuzey Afrika baharat karışımı, çok çeşitli baharatlar içerebilir ve bileşenler, karışımı kimin yaptığına bağlı olarak önemli ölçüde farklılık gösterebilir. Pek çok karışım, baharattakilere benzer içerik maddelerine sahiptir, bu nedenle ras el hanout, baharattakilerle aynı tatları bir yemeğe getirebilir.

Başka bir deyişle, bu baharat karışımları arasındaki gerçek farklar, gerçek içeriklerden çok, kullanıldıkları bölgelerle ilgilidir. Yaygın olarak kullanılan ras el hanout malzemeleri arasında hindistan cevizi, tarçın ve kişniş bulunur ve bunlar baharatta yaygın olarak kullanılan baharatlardır.

Baharat yerine Ras el hanout kullanırken, tarifinizin baharat için gerektirdiği miktardan daha küçük bir miktarla başlayın ve tadı artırın.

Kısaca: Garam masala

Garam masala Tipik olarak baharatla pek çok ortak noktaya sahip olan bir Hint baharat karışımıdır. Tipik bileşenler arasında kişniş, karanfil ve kakule bulunur. Baharat gibi, geleneksel kullanım da tipik olarak onu pişmiş yiyeceğe eklemeyi içerir; ancak ovalama veya marinat olarak kullanılabilecek kadar çok yönlüdür. Baharattan alacağınız tatlılığın ve baharatlı sıcaklığın aynısını sunuyor; ancak her iki baharat karışımı da genellikle sıcak değildir.

Baharat yerine 1:1 oranında garam masala kullanabilirsiniz, ancak karışımlar değişebileceği için daha küçük bir miktarla başlayıp tadı artırmak isteyebilirsiniz.

Diğer alternatifler

Yukarıdaki baharat alternatiflerinden farklı olarak, Madras köri tozu Asya'dan ya da Orta Doğu'dan değil. Ancak dünyanın o bölgelerine ait baharatlar içerir ve bunların arasında baharatta kullanılan bazı baharatlar da vardır. Sonuç olarak benzer bir lezzet profili sağlayabilir. Baharat yerine kullanıldığında, Madras köri tozunun öğütülmüş şili biberle birlikte zerdeçal içerdiğini unutmayın. Zerdeçal ona koyu sarı bir renk verecektir ve biberler onu sıcak hale getirebilir.

Baharattaki en keskin baharatların basit bir karışımı, size yetecek kadar lezzet notası verebilir. Bir karışımını düşünün tarçınKarışımdaki öne çıkan tatlardan bazılarını elde etmek için kimyon ve kakule.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın