İyi Bir Kereviz Gevreği Yerine Geçen Nedir?

by baharatdiyari
Celery Flakes

Kereviz gevreği taze kereviz ve kereviz tohumu arasında mükemmel bir uzlaşma sunar. Kereviz aromasını ve sebzenin görünümüne daha yakın bir tat elde edersiniz. Yemeğinizin başarısı için her iki niteliğe de sahip olmak önemliyse, baharat dolabınızda biraz kereviz gevreği bulundurmak isteyeceksiniz. İhtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız ancak dışarıdaysanız ve zamanında alamıyorsanız, aşağıda listelenen kereviz gevreği yerine en etkili alternatiflerden birini kullanmayı düşünün.

En iyi seçeneğiniz: Kereviz tohumları

Kereviz tohumu kereviz gevreği sağlayan aynı bitkiden gelir. Kerevizin Latince adı Apium graveolens'tir. İsminin Apium kısmı havuç ailesinin bir üyesi olduğunu ifade eder. Graveolens kısmı koklamak anlamına gelir. Keskin aromasından dolayı bu ismi almıştır.

Kereviz bitkisinin tüm kısımları keskindir. Bu, yaprakların yanı sıra sapları ve tohumları da içerir. Bu, kereviz tohumlarıyla pullarla elde ettiğinize çok benzer bir lezzet profili elde edeceğiniz anlamına gelir. Tohumlar, yüksek konsantrasyondaki uçucu yağlardan dolayı özellikle keskindir. Ayrıca uzun raf ömrü avantajına da sahiptirler.

Kereviz tohumları küçük ve çok koyu olduğundan, kereviz pulları büyük parçalar halinde olabileceğinden ve donuk zeytin yeşili olacağından, kozmetik bir fark olacağını unutmayın. Yemeğe bağlı olarak ikisi arasındaki fark çok belirgin olabilir; ancak bu mutlaka bir dezavantaj olmayabilir.

İyi bir ikinci seçenek: Kereviz tozu

Kereviz tozu öğütülmüş kereviz tohumundan oluşur. Bu ona daha ince bir doku verir, böylece yemeğinizde gözle görülür kereviz pulları olmaz. Daha fazla öğütmeye gerek kalmadan çorba veya sosun içinde kaybolması daha iyidir. Kereviz tohumlarını kendiniz öğütürseniz, aynı kereviz aromasını elde etmek için yalnızca küçük bir miktar kullanmanız gerekebilir. Taze öğütülmüş baharatlar, önceden öğütülmüş baharatlardan daha güçlü olma eğilimindedir.

Kereviz tozunun yemeğinizi ezmesini önlemek için tarifinizde kereviz gevreği için gösterilen miktarın yarısı kadar kereviz tozuyla başlayın. Daha sonra gerekirse tadı arttırabilirsiniz.

Bir tutam: Kereviz tuzu

Kereviz tuzu tuzla harmanlanmış öğütülmüş kereviz tohumundan oluşur. Bu size, kereviz pullarının kullanıldığı aynı lezzetli yemeklerin çoğunda işe yarayacak çok yönlü bir lezzet çifti sunar. Kereviz tuzu, yemeğinize her iki tadı da eklemenin uygun bir yoludur, ancak bir dezavantajı vardır; bir tadın düzeyini, diğerinin düzeyini de ayarlamadan ayarlayamazsınız. Örneğin yemeğinizi daha tuzlu hale getirmeden daha yoğun bir kereviz tadı veremezsiniz.

Yemeğinize ekleyebileceğiniz kereviz tuzu miktarının bir sınırı olduğundan, kereviz gevreği yerine kullanırken tadına ekleyin.

Diğer alternatifler

Taze kereviz, bitkinin diğer kısımlarından aldığınız aynı lezzetli, bitkisel tadı içerir. Taze kerevizin tüm nemini içermesi onun daha hacimli olduğu anlamına gelir. Çünkü kurutulmamış veya pul haline getirilmemiştir. Ayrıca birçok tabakta fark edilebilecek uzun liflere sahiptir. Yine de bazı durumlarda taze kereviz kullanmak geçerli bir alternatif olabilir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın