En Popüler Polonya Baharatlarından Bazıları Nelerdir?

by baharatdiyari
Polish Spices

Polonya mutfağı Avrupalı ​​komşularının etkisinden dolayı oldukça çeşitlidir. Polonya'nın geleneksel yemeklerinin Almanya, Çek Cumhuriyeti ve hatta Macaristan yemekleriyle pek çok ortak noktası var. Polonya yemekleri her zaman karmaşık lezzet profillerine sahip olmasa da, bazı keskin baharatları düzenli olarak kullanırlar. Polonya'nın en popüler baharat ve bitkilerinden bazıları şunlardır:

Polonya yemeklerinde dereotu dışında hiçbir bitki kullanılmaz. Havuç ailesinin bu üyesi ve rezenenin akrabası, Polonya turşusu da dahil olmak üzere birçok Polonya hazırlığının temelini oluşturur. Onun limonlu otsu notalar adı verilen dereotu çorbasının lezzet profili için de gereklidir. dereotu çorbası. Bu yemeklerin çoğunda dereotu gösterinin yıldızı olurken, diğer malzemelerin çoğu da arka planda rol oynuyor.

Maydanoz

Polonya'da dereotundan sonra en sevilen bitki maydanozdur. güçlü çimensi notalar ve hafif acılık Düz yapraklı maydanoz, birçok Polonya klasiğine önemli katkılardandır.

Polonyalı aşçıların bu bitkinin hem yapraklarını hem de köklerini kullandıklarını belirtmekte fayda var. Maydanoz yaprakları bazı versiyonlarda görünüyor kıyılmış pirzolakızarmış domuz köftesi ve Polonya'nın en sevilen rahatlatıcı yiyeceklerinden biri: jöle. Rosol, yumurtalı erişteli klasik tavuk çorbasıdır. Maydanoz bitkisinin kökleri Polonya pancar çorbasının malzemeleri arasında yer alır ve yukarıda adı geçen rosolde de kullanılır.

Yenibahar

Yenibahar, kökeni Batı Hint Adaları'na dayanan kendine özgü bir meyvedir. Baharatın adı lezzet profilinin farklı olmasından kaynaklanmaktadır. diğer birçok baharatın unsurlarını içeririçermek tarçın Ve karanfil. Yenibaharı en belirgin Polonya tariflerinden bazılarında bulabilirsiniz. Yenibahar meyvelerinin karmaşık baharatlı tatlılığı, fermente ekmek kabuklarıyla yapılan Polonya ekşi ekmek çorbası gibi yemeklere lezzet derinliği katar. Yenibahar aynı zamanda bazı rosol tariflerinde ana baharatlardan biridir.

pırasa

Pırasa, Asya'da başlayan eski bir soğan akrabasıdır. Polonya'dan gelenler de dahil olmak üzere Avrupa gıdalarının temel bir bileşeni haline geldi. Pırasanın güçlü soğanımsı notaları, birçok Polonya tarifinin lezzet profilleri açısından çok önemlidir. Örneğin, pırasa bira çorbasının Polonya'daki pancar çorbası ve czernina versiyonu için gereklidir. Czernina ördek kanından yapılan bir çorbadır. Ayrıca bazı pierogi dolgusu tariflerinde pırasanın kullanıldığını göreceksiniz.

Defne yaprağı

Defne yaprakları Akdeniz kökenlidir ve Avrupa'nın güney kısmındaki yemeklerle daha çok ilişkilendirilse de, Polonya yemeklerinde yoğun olarak kullanılırlar.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi defne yaprağı da uzun süre kızartılan Polonya yemeklerine ayrılıyor. Onların hafif acılık ve lezzetli odunsu kalite Bunları, domates soslu lahana ruloları olan golabki gibi uzun süre pişen domates bazlı yemekler için vazgeçilmez bir tamamlayıcı haline getirin. Ayrıca defne yapraklarını da göreceksiniz. salatalık çorbasıSalatalık çorbasıdır ve Macaristan'ın ünlü gulaşının Polonya versiyonudur.

acı biber

Polonya yemeklerinin hiçbir şekilde baharatlı olduğu düşünülmese de, acı biberin ısısından yararlanan birkaç yemek vardır. Bunlar şunları içerir: balık çorbasıbir balık çorbasıdır. denilen işkembe çorbasının tarifleri cesaret ayrıca sıklıkla biber gevreği veya toz acı biber ekleyin.

Kereviz

Hem kökler hem de kereviz yeşillikleri Polonya yemeklerine alışın. Kerevizin lezzetli otsu tadı ve hafif acılığı bu yemekleri ve daha fazlasını tamamlıyor. Umami özellikleri, rosol tarifleri ve Polonyalı avcının güveci olarak bilinen yahnisi için gereklidir. avcı güveci.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın