Acı Biberin Mutfaktaki 5 Etkileyici Kullanımı

by baharatdiyari
Cayenne Pepper Uses

Acı biber tozu, kurutulmuş ve öğütülmüş kırmızı biberlerden oluşur. Orta ısının yanı sıra parlak kırmızı bir renk sunar (30.000 ila 50.000 Scoville ısı ünitesi). Ancak, yaygın baharat rafındaki en baharatlı olanı kırmızı biberdir. Bu sıcaklık pek çok kişiyi korkutabilir, ancak acı biber mutfakta çok yönlü kullanılabilir. Aşağıda, dolabınızdaki kavanozdan en iyi şekilde yararlanmak için hızlı ve etkili kırmızı biberin beş kullanımını sunuyoruz.

Acı biber tozunu satın almak çok kolay olduğu için, birçok kişi bunu kırmızı biberin sağlığa faydalarından yararlanmanın en hızlı yolu olarak kullanıyor. Kapsaisin içeren kırmızı biber, tüm kırmızı biberlerde olduğu gibi, doğal bir ağrı kesici görevi görebilir ve zayıflama çözümü sunabilir. Çayınıza biraz acı biber eklemek, bu ateşli baharatı almanın harika bir yoludur. Sıcaklığın ötesinde, kırmızı biber çok nötr bir tat profiline sahiptir, bu nedenle çayınızın lezzetini bozmaz. Önerilen oranlar için PepperScale’in kırmızı biber çayı tarifine göz atın.

Kırmızı Biber Yerine

Acı biber tozu, kırmızı biberle tam bir eşleşme değildir görünüş açısından. Cayenne biberi daha soluktur ve genellikle kırmızı biberden biraz daha turuncu bir görünüme sahiptir. Ancak, her iki toz da dikkat çekici derecede kırmızıdır. Benzer renklere sahip oldukları için, rengi için kırmızı biber gerektiren herhangi bir tarifte kırmızı biber tozunu kullanabilirsiniz. Tabaktaki kırmızı biberin tamamını değiştirmenize gerek yok, sadece yemeğe tercih ettiğiniz ısı seviyesini verecek kadarını ekleyin. Bu iki biber tozunu birleştirmek yeni bir şey değil çünkü acı biber, daha sıcak olan İspanyol ve Macar kırmızı biberlerinin çoğunda ısının kaynağıdır.

Ateşli tatların hayranıysanız, acı biber, acılı yumurtanın üzerine kırmızı biber yerine iyi bir alternatif olabilir. Acılı yumurtaların üzerindeki geleneksel biber kırmızı biberdir. Standart versiyonda, yumurtalara geleneksel görünüm ve lezzetini kazandırmak için üzerine hafif kırmızı biber serpilir. Sorun şu ki, kırmızı biber lezzetli olsa da genellikle sıcak değildir. Yumurtalarınıza biraz kıvılcım vermek için kırmızı biberin tamamını veya bir kısmını kırmızı biberle değiştirebilirsiniz.

Kızarmış Tavukta

Bazı insanlar kızarmış tavuklarını baharatlı sever. Bazıları için kızarmış tavuğun ısı seviyesini arttırmanın en iyi yolu, ona masada biraz acı sos eklemektir. Bu işe yarasa da aynı zamanda kuru ve gevrek bir kabuğa sahip olması gereken bir tabağa sıvı eklendiği anlamına gelir. Acı sos, kızarmış tavuğun ekmeğinin ıslak ve nemli olmasına neden olabilir. Ayrıca birçok acı sosun getirdiği sirke notası herkesin ideal lezzet profili olmayabilir.

Bunun yerine, kızartılmış tavuğun ekmeğinde kırmızı biber kullanmak, onu ıslatmadan biraz ısıtabilir ve aynı zamanda rengi de güzelleştirebilir. Şuna bir göz atın: jalapeno kızarmış tavuk tarifi bu tekniği ekmek yapımında kullanıyor.

Makarna ve Peynirde

Klasik bir garnitürde baharatlı bir dokunuş için, makarna ve peynirinizin sosuna bir tutam kırmızı biber ekleyin. Onun yerine siyah veya beyaz biber kullanabilirsiniz. Baharatlı yiyecekleri sevenler için lezzeti arttırmakla kalmayacak, aynı zamanda rengi de daha çekici hale getirecektir.

Biber Yağı Yapmak İçin

Baharatlı ve parlak renkli bir biber yağı oluşturmak için, biraz acı biber tozunu veya pullarını yağda hafifçe ısıtın. Biber yağını masada çeşni olarak servis edin.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın