Kakao Tozuyla Ne Yapabilirsiniz?

by baharatdiyari
what can you make with cocoa powder

Kakao tozu, yemeklere çikolata aroması katmanın iki ana yolundan biridir. Çikolata aroması sadece var olan en popüler aromalardan biri değil, aynı zamanda çok yönlü bir aromadır. Onunla hazırlayabileceğiniz yiyecekler, birkaç dakika içinde bir araya getirilebilecek son derece basit tatlılardan, yalnızca en ciddi ev aşçıları için önerilen karmaşık tatlılara kadar çeşitlilik gösterir. Kullanmanın bazı mükemmel yollarını düşünün kakao tozu altında.

Kakao tozunu kullanmanın en belirgin yolu, ilk olarak Olmec halkı tarafından kullanılma şeklidir. Olmec halkı kakao çekirdeğini kullanan ilk Orta Amerika uygarlığıydı. Kakaoyu içecek olarak kullandılar. Onunla yaptıkları içecek şekersiz ve tatlandırılmıştı. acı biber modern versiyonu ise tatlandırılmış ve süt ilave edilmiştir. Sıcak kakao, kakao tozunu kullanmanın en kolay ve en keyifli yollarından biridir.

Çikolatalı kek

Çikolatalı kekin pek çok farklı çeşidi vardır ve bunların çoğunda ana lezzet kaynağı olarak kakao tozu kullanılır. Pastanın kabarmasını ve hafif bir dokuya sahip olmasını sağlarken aynı zamanda çikolata aromasını ve koyu, zengin bir rengi sağlar. Kakao tozu bazı çikolatalı krema tariflerinde de kullanılır. Çikolata gibi eritilmesine gerek yoktur ve sadece kuru malzemelere eklenebilir.

Browni

Brownie'nin iki tarzı vardır: yoğun ve son derece nemli olan şekerleme tarzı ve daha hafif ve yumuşak olan kek tarzı brownie. Fudge brownie'lerin dokusu ve rengi büyük oranda yağ içeren eritilmiş çikolatadan geliyor; Kek tarzı brownielerde lezzet ve renk genellikle kakao tozundan gelir. Kakao tozu, brownieyi yoğunlaştırmadan ve yağ eklemeden lezzet katar.

Yumuşak çikolatalı dondurma

Kendi çikolatalı dondurmanızı yaparsanız, lezzeti ve rengi elde etmek için iki seçeneğiniz vardır: kakao tozu veya eritilmiş çikolata. İkisinin de diğerinden daha iyi olması şart değildir, ancak dondurmanın dokusu hangisini kullandığınıza bağlı olarak farklılık gösterebilir. Daha yumuşak ve kadifemsi bir doku istiyorsanız kakao tozu kullanmalısınız. Eritilmiş çikolatanın içindeki yağ soğuyunca sertleşecek ve dondurmanın daha sıkı bir dokuya sahip olmasını sağlayacaktır. Kakao tozunun yağı yoktur ve bu nedenle donduğunda sertleşmez. Doku açısından sağladığı faydaların yanı sıra, tabanı oluşturmak için çikolatayı eritmenizi gerektirmediği için kullanımı daha kolaydır.

Mol

Mole, kakao tozunun bir başka eski uygulamasıdır. Kakao tozunun lezzetli yemeklerdeki etkilerinin en gerçek özgün temsilidir. Bir köstebekte, kakao tozu, tüm kakao tozu deneyiminiz tatlılardaysa tamamen beklenmedik olabilecek derin dumanlı notalar getirir. Tavuk ve sığır eti yemeklerindeki lezzetlere mükemmel bir tamamlayıcıdır ve enchiladas ve diğer Meksika yemeklerine derinlik katmanın etkili bir yoludur. Burada baharatlı bir köstebek tarifi görün kakao tozu kullanan bir firma.

Kuru losyonlar

Kakao tozunun lezzetli uygulamaları köstebek ile sınırlı değildir, aynı zamanda ızgara etleri baharatlamak için diğer otlar ve baharatlarla birleştirildiğinde de iyi çalışır. Kakao tozu, başka türlü sahip olamayacak olan kuru bir ovalamaya zenginlik ve derinlik getirebilir. Kakao tozu içeren kuru bir ovalama, tavuk veya hindi göğsü gibi beyaz etlere de renk verecektir.

İlgili Yazılar

Yorum bırakın