Herbes de Provence, Provence'ta yetişen ve o bölgenin lezzetlerinin simgesi. Bu, klasik Provence yemekleri yapmak istiyorsanız Herbes de Provence karışımının çok önemli bir içerik olduğu anlamına gelir. Önceden karıştırılmış bir karışım satın almak mümkün veya uygun değilse, Provence şifalı otların yerine geçen bir bitkiyi deneyin. Provence bitki karışımının yerine geçen bileşenlerin çoğunu bulmak kolaydır.
En iyi seçeneğiniz: Kendi Herbes de Provence'ınızı yapın
Baharat dolabınız şifalı bitkilerle doluysa, uygun bir karışım hazırlayabilirsiniz. Herbes de Provence'ın değişmez bileşenleri şunlardır: lezzetli, kekik, kekikVe rezene tohumları. Değişken bileşenler şunları içerir: mercanköşk, nane, kekik, lavanta çiçekleriVe portakal kabuğu.
Yukarıdaki bitkileri birleştirerek kendi Herbes de Provence'ınızı yapabilirsiniz. Bu baharat karışımının oldukça değişken olduğunu unutmayın. Miktarları damak tadınıza göre değiştirebilir veya bazı bitkileri kullanmayabilirsiniz. Listelenen bitkileri kullanarak basit bir karışım yapmak için, kekik ve tuzlulardan ikişer parçayı diğer her şeyden birer parçayla birleştirebilirsiniz.
Son yıllarda lavanta çiçeklerinin Herbes de Provence ile özdeşleştirildiğini ancak bunun her zaman böyle olmadığını unutmayın. Pek çok yiyeceği tamamlayıp karışımdaki diğer bitkilerle iyi bir şekilde eşleşseler de, gerçek anlamda geleneksel bir içerik değildirler. Başka bir deyişle, bunları atlamak, bitki karışımınızın daha az özgün olmasını sağlamaz.
İyi bir ikinci seçenek: Herbes de la Garrigue
Herbes de la Garrique, Herbes de Provence'a benzer bir karışımdır; temel fark, Herbes de Provence'ta mercanköşk ve nane gibi isteğe bağlı olan bazı bitkileri içermesidir.
Ayrıca şunları içerir: biberiye Ve defne yaprağı; bazı karışımlar da içerir adaçayı. Herbes de Provence gibi ızgara etlerin iyi bir tamamlayıcısıdır, ayrıca çorba ve güveçlerde de kullanabilirsiniz. Herbes de la Garrigue'yi, tarifinizin Herbes de Provence için belirttiği miktarlarda kullanın.
Bir tutam: İtalyan baharatı + lavanta çiçekleri (isteğe bağlı)
İtalyan baharatı, İtalyan yemeklerinde yaygın olarak kullanılan bitkileri içeren bir Amerikan buluşudur; Aynı bitkilerin çoğu Provence'ta kullanılır ve Herbes de Provence'ta görülür. En önemlisi, her iki karışım da tipik olarak kekik ve kekik içerir. Bu iki bitki Herbes de Provence'ın değişmezleri arasındadır.
İtalyan baharat karışımlarında yaygın olarak görülen diğer otlar arasında Herbes de Provence gerektiren yemeklerde iyi çalışması gereken adaçayı ve fesleğen bulunur. Yukarıdaki DIY Herbes de Provence karışımında olduğu gibi lavanta şart değildir ancak birçok yemeğe ilginç bir dokunuş katabilir.
Diğer alternatifler
Fransızlar para cezaları otlar karışım aynı zamanda Herbes de Provence'ın etkili bir alternatifi olabilir. Çoğu bitki ve baharat karışımının aksine, ince otlar dikkatli bir şekilde seçilmeli ve dengelenmelidir. Saf bitki karışımları için en sık kullanılan şifalı bitkiler arasında kekik ve mercanköşk gibi Herbes de Provence bileşenleri bulunur. İdeal olarak kullandığınız otlar taze olacaktır ancak pişme süresi uzun olan yemeklerde kurutulmuş otlar da tercih edilebilir.
İtalyan sosisi baharat karışımları tipik olarak hem İtalyan baharatını hem de rezene tohumlarını içerir; her ikisi de Herbes de Provence'a benzer bir lezzet profili sağlamasına izin veriyor. Bazı karışımların, Herbes de Provence gerektiren tüm yemekler için ideal olmayabilecek ezilmiş kırmızı biber içerebileceğini unutmayın. Ezilmiş kırmızı biberin olası eklenmesinin yanı sıra, İtalyan sosis karışımı karışımınız sarımsak da içerebilir. Sarımsak içeren bir karışım, o baharatın diğer tüm tatları bastırmasını önlemek için tabaktaki diğer sarımsakları ayarlamanız gerekebileceği anlamına gelir.